Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Post »

100 krotko-berberysy masz w dużym wyborze i bardzo piękne tej jesieni.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stokrotko na Erectę i ja chorują, to przepiękny krzew.....mam nadzieję, ze wiosną uda mi się go dostać....a do kompletu jeszcze kilka maluszków 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj faktycznie widzę teraz różnicę pomiędzy "Erectą" a tym Orange..". Oba świetne, bo rosną w górę i nie łapią człowieka swoimi kolczastymi mackami, jak się koło nich przechodzi :wink:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak się właśnie Wandziu zastanawiam, czy Orange Rocket nie będzie za kilka lat "zaczepny"...to dosć nowa odmiana i trudno znaleźć zdjęcia starszych egzemplarzy. A, co tam ;-) - łądny jest i tak. Natomiast Erecta w pełnym słońcu prezentuje sie najpiękniej w październiku, kiedy jeszcze zieleń walczy u niej z pomarańczem i czerwienią. Po prostu niesamowita odmiana.

Agnes - mam jeszcze taką malusią Goldalitę - oczywiscie też nietypowo wybarwioną, bo przyniesioną z cienia. A to drugie to chyba "Maria" - przez cały sezon zółta, a jesienią "łapie" trochę czerwieni.

Obrazek Obrazek

Ewciu, moja Therese też już bez liści, szkoda, ładne były...Nevada za to nadal ma ich sporo i pięknie się złocą i czerwienią w słońcu - i te szkarłatne pędy...ładna jest także Fruhlingsgold

Obrazek Obrazek

Zakwitła mi wreszcie chryzantemka od sąsiadki :heja a myślałam, że już nie zdąży - kilka razy była przesadzana, a jednak dała radę. Fotergilla zaś przebarwiła się na żółto ,ale szczerze mówiąc, od ubiegłego roku ma może o pięć lisci więcej :;230

Obrazek Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Dziwna sprawa, ta od ciebie też przebarwila sie u mnie na żółto, natomiast upowana w tym roku wiosną zalapała wszystkie kolorki. Ciekawe jak będzie za rok :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Moja Theresa Bugnet też ma już łyse pędy a Nevada złote liście. Inne róże takie portlandki, galijki czy burbonki mają jeszcze zielone i zdrowe liście. A J. Cartier , Indigo i Fisherman jeszcze kwitną i nie zaszkodził im przymrozek. Jak oglądam Twoje berberysy, ;:224 to .... no nie nie mam już miejsca na takie. :?
:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na pewno posadzę u siebie więcej berberysów :D Kolorowe liście róż bardzo mi się podobają, nie mam żadnej takiej. Czas na wiosenne plany :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A ja w kwestii kamieni :roll:
Jechałaś ostatnio po jakieś... dwa...
Gdzie one... po co... na co?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

gorzata76 pisze:Gdzie one... po co... na co?
To pewnie kamienie węgielne pod nową rabatę kulkową! :;230 :;230 :;230
A mnie taka refleksja naszła...Jak my, niby tacy ogrodnicy, znający się na rzeczy, ulegamy jednak tym regułom ogrodniczego handlu dla kompletnie niewtajemniczonych, łapiemy się na te wszystkie sztuczki...No tak, sprzedaż róz się zakończyła, to czym by tu teraz nas kusić...No kulki zielone zostały, a że jeszcze teraz niektóre robią się żółte, to tym lepiej...A jeśli nie kulki, to może berberysy, bo się ładnie wybarwiają...Ja obserwuję mój ulubiony sklep, pozdrawiam :) , widzę, jak tam się rośliny w najbardziej eksponowanym miejscu przy wejściu zmieniają...Teraz kulki i berberysy właśnie :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No dajże spokój Maruśku... przecież towar ze sklepu przed zimą zejść musi... a jak kolorki nie dadzą rady to na pewno... wyprzedaże pomogą :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A kamienie przed zimą schodzą? Oprócz węgla? :;230 Bo ja wciąż czekam na odpowiedź i ciekawość mnie zżera ;:65
x-d-a

Post »

100krotko, to prawda, że berberysy mają teraz swoje pięć minut! Ja mam dwa, wiekowe już, ładnie się przebarwiają na purpurowo, ale muszę je ostro ciąć, bo ja w przeciwieństwie do Ciebie, większość roślin w ogrodzie mam już 'starych' i czasami nawet - tak, tak - tęsknię za maleństwami, które nie wymagają tyle pracy i łatwo dają się formować. U mnie przycięcie drzewa czy krzewu to ciężka, wielogodzinna praca, najczęściej na drabinie. Umacham się się zawsze okrutnie, a potem jeszcze mam zagwozdkę, co robić ze stertą gałęzi - palić, rozrabniać? A i tak rzadko jestem zadowolona z efektu...
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Oj, Dalu, Ty nie jesteś zadowolona z efektu? Marudzisz, marudzisz ;-) Ciekawe, co ja będe mówić za parę lat, rzeczywiście uwielbiam rośliny takie, jakie są, nieformowane, ale nie zawsze da się pozwalać im rosnąć "do oporu"...

Gorzatko, no mam trzy kamulce, dwa z nich ważą po prawie trzydzieści kilo, leżą sobie na taczce za garażem i czekają na piątek. Jeden z nich pójdzie pod różę Mercury 2000, bo za bardzo płoży się po ziemi, i jakoś nie może zaistnieć ;-)

Krysiu, u mnie Charles de Mills ma wszystkie liście zielone, jakby to wiosna była :shock: No co za gość...

Dorotko, byłam w tym centrum, gdzie kupowałam te nasze fotergille, i tam są przebarwione na wszystkie możliwe kolory. No ciekawe, od czego to zależy...moja rok temu też wyglądała inaczej. Ale i ta żółć jest bardzo przyjemna ;:167

Marto, no po prostu wychodzą frontem do klienta. Żeby jeszcze chcieli od czasu do czasu coś zamorzyć i przecenić ;:224

Kolorki, Ave, kolorki...wiecie, znalazłam cos fajnego, zaraz się podzielę

Obrazek

Spoko, nie? To ze strony http://www.everchanginggarden.ca/ . Świetny blog ogrodowy. Niesamowita inspiracja, bo ogród znajduje się w podobnej strefie, co Polska, więc i gatunki te same. czy ja już mówiłam, że zachorowałam na śliwę dziecięcą ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Świetne zestawienia kolorystyczne ;:108
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Obrazek

Czy to może tę hortensję mam odziedziczyć? Bo jest moim skromnym zdaniem bardzo ozdobna :-) a nie mało ozdobna jak tam wyżej w wątku pisałaś :-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”