rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Jagoda cudowny grudnik ;:167 ma więcej pączków może? mi się marzy taki właśnie jaśniutki ;:108 mam nadzieję, że zdobyte ostatnio w Ikei uraczą mnie kwiatkami ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ekspozycja,masz rację,że uwieczniłaś.Nie można obojętnie przejść obok takich piękności.Grudniczek i cissus równie piękne ;:63 .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, grudnik z białymi kwiatkami ma kilka pączków z zanadrzu, a ten drugi... ech szkoda gadać, codziennie go oglądam i nic.
aga, dzięki, u mnie kwitnących jak na lekarstwo, więc trzeba cieszyć się z każdego kwiatka. :wink:
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Zgadza się Jagoda każdy kwiatek cieszy !! Zwłaszcza jak się na niego czeka
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grudniczek wygląda ślicznie z dwoma kwiatuszkami ;:138 . Czekam na kolejne ;:108 .
Cissus jeszcze malutki, ale widać, że zdrowy i ma chęci do życia :) .

Widzę, że się nieźle wykosztowałaś na przybory dla świnki :roll: . Nie wiem, czy miałaś kiedyś takie małe zwierzątko, więc tylko jedna rzecz: jeśli będziesz ją wypuszczać na spacerki po domu, najlepiej zabezpiecz kabelki, bo takie małe zwierzaki często lubią je próbować, a wiadomo, że to może się źle skończyć :( .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Grudnik w moim ulubionym kolorze !Cisus pięknie współgra z żółtą doniczką!
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio miałam królika i wiem, ze gryzonie są niemiłosierne dla kabli.
Wypuszczać się go na razie boję, bo ponoć są bardzo szybkie, a u mnie mnóstwo zakamarków i wizja biegania za świnką pół dnia jakoś niespecjalnie mnie pociąga. :wink: Ja również czekam na kolejne kwiatki na grudniku, choć reszta pączków jest trochę mniejsza.
nowiko, dziękuję :)

Po pierwszym okresie współpracy z roślinami doniczkowymi stworzyłam swoją czarną listę:
cyklamen
paprotka ( przynajmniej nefrolepsis )
rozwar
begonia zimowa
dzwonek ( wyglądał ładnie przez góra dwa tygodnie )
gardenia? ( no chyba że wreszcie zakwitnie :twisted: )

Tym wszystkim kwiatuszkom mówię definitywnie: NIE
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

haha czarna lista ciekawa sprawa, ale ja swojej tworzyć nie będę, bo jeszcze dojdę do wniosku, że hodowla doniczkowych to nie dla mnie ;:14 i tak już mam na tym polu małą depresję ;:223 przez te cholerne fiołki i skrętniki ;:223 które kochane a mają mnie w ;:64
ale pocieszę Cię ;:108
cyklamen i u mnie śmierć poniósł ;:29
paprotka się obraża ;:223
no i dzwonek też może 2 tyg wytrwał ;:14
x-mm-x
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2010, o 10:28

Post »

To ja wam powiem nowinę- grudnika ukatrupiłam, hahaha :roll: To trzeba mieć talent, co nie :| Właśnie go włączam do czarnej listy, wszystkie szczepki gniją, albo zasychają.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj po raz kolejny stwierdzam, że warto założyć wątek porażkowy, bo wszędzie wszystko jest takie ładne i śliczne, że aż nudno się robi chwilami. :wink:
mniodkowa, ja po swoich doświadczeniach ze skrętnikiem concord blue mam do nich spora rezerwę i jak pisałam wcześniej chyba zastosuję im jakąś choćby siermiężną formę hydroponiki, bo jak mają iść na balkon, gdzie raz ciepło, raz zimno, raz pada, raz nie, to bym chyba oszalała zastanawiając się każdorazowo, czy mam je podlać, czy nie. Poza tym przynajmniej na tydzień wyjeżdżam w wakacje, a wtedy wszystko na łasce, czy może raczej niełasce m.
mmax, nie ma wg mnie takiej rośliny, której nie da się wykończyć :roll: Sama mam na swoim koncie całe mnóstwo. :wink:

Dziś byłam u Zeni, gdzie spędziłam ponad dwie godziny na miłej pogawędce przy kawce, a poza tym miałam okazję obejrzeć jej kwiatuszki na żywo i zostałam obdarowana różnościami. Jednak szczegóły będą jutro, bo teraz w sztucznym świetle paskudne zdjęcia wychodzą, więc nie ma to sensu. Praca domowa odrobiona. :wink:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To niecierpliwie czekam na nowości ;:108 .
Myślę, że z tym concordem Ci nie wyszło, bo po prostu nie zaaklimatyzował się w nowym miejscu. Jak już się przyzwyczai, to rośnie prawie jak chwast :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, że w przyszłym roku sobie z nim poradzę. Zresztą rośliny na dworze chyba jakoś lepiej sobie radzą, więc może nie będzie tak źle. :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagoda ten skrętnik co.. blue to i ja mam... chyba się przyjął, ale żeby od razu rósł jak chwast to może niekoniecznie... ale to chyba okres spoczynku dla niego więc może to temu...
A spotkania z Zenią to zazdroszczę i oczywiście czekam na fotki nowości i u jednej i u drugiej ;:108 ;:65
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nowości to tylko u mnie będą :roll: przecież nie będę wozić drzewa do lasu :;230
Zeni za to obiecałam fuksje na działkę, ale podam dopiero wiosną po przezimowaniu :wink:
Skrętnik z tego, co czytałam faktycznie przechodzi okres spoczynku, tyle że nie u mnie, a u Anjji. 8-)

Darowana zielistka, do której dosadziłam również darowaną szczepkę zielistki kręconej. Inne maleńkie szczepki ukorzenią się, mam nadzieję, w wodzie.
Obrazek

Dostałam też jeden z ukorzenionych pędów bluszczu i póki co dosadziłam go do kompozycji.
Obrazek

Pochwalę się jeszcze eszkiem, który ma się coraz lepiej i ładnie rosną mu nowe pędy, które, jak go kupiłam były znacznie mniejsze.
Obrazek

Na zakończenie jeszcze raz grudnik, bo nie mogę się na niego napatrzyć. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko śliczne prezenty dostałaś od Zeni. Niech Ci wszystkie ładnie rosną. ;:108
Ten bluszczyk jest cudny. Już u Zeni go podziwiałam. Ale pozostanę przy podziwaniu go u Was, bo u mnie bluszcze są
wpisane na moją czarną listę obok paprotek (a przynajmniej nefrolepisów), kalatei i niestety difenbachii (ale z nimi podobnie, jak ze skrzydłokwiatem chcę spróbowac jeszcze raz) :evil:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”