U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Lista wymienionych roślin dość obszerna :) co do trawiastych rabat to w tym roku wyjątkowo przemawiają do mnie i chciałbym mieć jakąś i u siebie, tylko niestety nie mam tego komfortu jak u Ciebie, że skoro teraz przy nowym założeniu rabaty nie wyszło, to nie ma się co martwić, wiosną przeznaczę pod to inną cześć ogrodu ;) tak więc ciesz się chłopie, że masz taki luz i rozmach w realizacji pomysłów :) co do iglaków to jakbyś potrzebował jakiejś rady oczywiście jestem do dyspozycji :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Dzięki Sylwek :D będę pamiętał a w Twoim wątku i tak często trafiam na dobre rady, może lista i dość obszerna, ale część roślin już rosła więc muszą być, a inne chcę tam umieścić :wink: a ta rabatka ma 5-6m szerokości i chyba ponad 15m długości :wink: więc może to wszystko się tam pomieści :) A z iglaków coś jeszcze przez zimę wymyślę a raczej wypatrzę na forum, ale większość zakupów, które pokazywałem na 47str. tego wątku to właśnie na tą rabatę.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Wojtek Z
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 paź 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Przemku!!! Jestem pod ogromny wrażeniem Twojego ogrodu. Jest super!!!! :) Od dzisiaj bende śledził wszystkie Twoje poczynania ogrodowe!!! Pozdrawiam miło Ciebie poznać.
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Wiesz Przemku, po dzisiejszej wizycie u Szmitów to nie wiem czy zazdrościć ci bliskości takiej szkółki czy współczuć :roll:
I bardzo dziękuję ;:196
Lucia
200p
200p
Od: 17 paź 2011, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ogród. Ile w nim ciekawych, kolorowych urzekających zakątków. Trawy na zdjęciach prezentują się imponująco. Nigdy mi jakoś w oko nie wpadły ale dzięki takim zdjęciom człowiek może do nich zapałać sympatią.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

No i co :?: :?: :wink:
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Przemku roślinki i zwierzęta piękne . Bardzo podobają mi się te jesienne kolorowe zdjęcia. A gąski to tylko żyją , czy też zdobią stół nadziewane ?
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Paulino witam w moim ogródku, dziękuję za miłe słowa a trawki maja swoje piękno i są doskonałym uzupełnieniem rabat.

Aniu nie ma za co dziękować i wspolczuć tez nie ma czego ja się z tego powodu bardzo cieszę :wink:

Wojtek witam na forum i w moim ogródku :wink:

Sangwinaria dziękuję za miłe słowa :D akurat te gęsi są po to aby były ozdobą :wink: no chyba że się kiedyś znudzą :wink:

Sylwek oto i zakupy :D :D

Dziś otrzymałem przesyłkę na którą bardzo czekałem :D , to takie ostatnie w tym roku jesienne zakupowe szaleństwo :P na wiosenne mam już przygotowaną listę 8-) , zawsze bardzo lubiłem iglaki, ale głównie te większe na mikruski jakoś nie zwracałem uwagi, ale na forum zmieniłem swój sposób ich postrzegania :wink: , od dłuższego czasu bardzo chciałem zwiększyć ich stan posiadania i dziś zrobiłem duży krok :D w tym temacie.

Obrazek

Obrazek
Abies koreana Kohout's Icebreaker

Obrazek

Obrazek
Pinus Strobus Green Twist

Obrazek

Obrazek
Abies Lasiocarpa Logan Poss

Obrazek

Obrazek
Picea omorica Pimoko

Obrazek

Obrazek
Pcea omorica Peve Tijn
Obrazek

Obrazek
Abies koreana Cis

Obrazek

Obrazek
Picea omorica Profesor Langer

Obrazek

Obrazek
Thuja occidentalis Jantar

Obrazek
Pinus mugo Varella

Obrazek

Obrazek
Pinus uncinata Litomyśl

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku , super zakupy , ja chciałabym mieć Abies koreana Kohouth s Icebreaker .

Na ten rok też już kupować , ale w przyszłym roku chciałabym kupić storczyki obuwiki biały i bordowy , przylaszczkę białą pełną no i na pewno jeszcze jakieś irysy i liliowce .

Genia :wit
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Przemku zakupy robią wrażenie. Można wiedzieć gdzie zamawiałeś?
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

Przemku, Przemku :) ja się nie dziwię że przesyłka była tak przez Ciebie wyczekiwana, jak tu cała plejada znamienitych gości miała dojechać to trudno by pozostać obojętnym ;) na serio w kategoriach lubię, bardziej lubię, lubię najbardziej, to wszystkie zakupione są u mnie w tej trzeciej, ostatniej grupie ;) wspaniałe i wyjątkowe odmiany :) zastanawia mnie od dawna, dlaczego ja nie mam jeszcze Pinus uncinata Litomyśl :?: :?: trzeba to nadrobić :uszy
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

A jak wysokość tego Jantara?
Reszta mnie jednak nie bierze...jeszcze :;230
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu to już wiesz gdzie się wiosną wybrać na zakupy, a przyznam że sadzonki bardzo ładne :D

Aniu moje nowe cudeńka pochodzą ze szkółki pana Nowaczyka.

Sylwek dla mnie początkującego to w tej ofercie są same znamienitości :D miałem problem aby wybrać tą inauguracyjną dziesiątkę, kulek w moim ogródku, kolejne dziesiątki trafiły na listę oczekującą na realizację. A z sadzonek bardzo się cieszę bo świetnej jakości :D , więc będą następne z tej szkółki, a może nawet się tam wiosną wybiorę, muszę przez najbliższe pół roku dobrze oszczędzać to może się załapię na hurtowe ceny :wink: najgorsze że to 350km :roll: od mojego ogródka. A tymczasem po wczorajszym grabieniu liści doszedłem do wniosku że mam za dużo w ogrodzie drzew liściastych, a przez to mniej miejsca na kulki, muszę choć kilka wysadzić póki nie są zbyt duże, w pierwszej kolejności nad przydrożny rów, który zaczynam stopniowo anektować trafi tegoroczny nabytek klon jawor Prince Camille de Rohan, który od maja przyrósł dobre 1,5m :shock: , to stanowczo za dużo jak na roczny przyrost w ogródku.

Grzesiu wiem, wiem :wink: ale i Jantar dobry na początek, a szkółkę masz blisko, to po co się niepotrzebnie trudzić aby się opierać przed pięknym i zielonym :D a kwitnące róże na tle różnych odcieni zieleni iglaków prezentują się znakomicie.
JANTAR którego kupiłem ma dokładnie 62cm wysokości w ofercie oznaczony jako pojemnik 5l 50-60cm. Z tego co wiem to od zwykłego Smaragda różni się jedynie kolorem, wiec ma być to dość szybko rosnąca, zwarta, kształtna, odmiana o żywym kolorze.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Przemku zakupy udane.Jakbyś mógł podrzucić mi na pw jakieś dane tej szkółki to bym był wdzięczny
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku na pewno się wybiorę .

Potrzebuję coś szczepionego na pniu srebrnego w stylu , Glauca Globosa , jestem ciekawa czy coś takiego jest , Glauca Globosa już mam.

No i Abies koreana co ostatnio kupiłeś też muszę kupić .

Genia :
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”