Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Geniu, no niestety szkoda.....bardzo liczę na to, ze się jednak uda......

Aga dzięki :D ja też nie mogę sie na nie napatrzeć, szczególnie ta ruda i bordowa mnie zachwyca :roll: :lol:

Miłeczko witaj :wit cieszę się, ze jesteś :D

Dorotko, bardzo chętnie się podzielę, mam nadzieję, ze dobrze przezimuje i będzie co dzielić :D ....już sobie zapisuję.....ale koniecznie przypomnij się jeszcze wiosną.....bo u mnie czasami pojawia się SKS :;230

Dorotko no i ja mam podobnie....uwielbiam te kwity od zawsze....kiedyś miałam ich sporo....ale tak wkurzały mnie zasychające od dołu liście, że w końcu się pozbyłam.....jak się okazało nie wytrzymałam długo.....strasznie mi ich brakowało w ogrodzie i pomalutku znów je gromadzę :D
Berberysy koniecznie muszę posadzić u siebie :D ......już biegnę dio ciebie pooglądać twoje krzaczorki :D

Wandziu pewnie :D ....jeśli tylko ładnie przezimuje i będzie co dzielić, to jak najbardziej....już zapisałam ;:196

Aniu ta jasnoróżowa wspaniale się rozrasta i jest naprawdę wielkim z daleka widocznym krzaczkiem......w tej chwili jest największą ozdobą w moim ogrodzie....mam 3 krzaczki i z daleka przyciągają wzrok :D
Mam nadzieję, że przynajmniej część doniczkowych przetrwa zimę.....

Joluś ....no wiem, że nie kręcą cię chryzantemki....jakiś czas temu czytałam o tym u ciebie....ale przecież nie można lubić wszystkiego....trzeba wybierać....bo gdzie inaczej pomieścilibyśmy wszystkie chciejstwa ;:224

Martuś zapisałam, jeśli wiosną będzie co dzielić , to jak najbardziej :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale jak zaczniesz pisać o jeżówkach pochwalę z pewnością :wink:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj jupi - dzięki kochana! ;:138 ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś na razie mogę pisać tylko o jednej...ale mam nadzieję, że w przyszłym sezonie się to zmieni 8-) :lol:

Martuś nie ma sprawy :wit
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Boskie są doniczkowe chryzantemy. Nie dość, że kolorystycznie są niesamowite, to jeszcze te kształty kwiatów. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary w tym roku na jakieś nowinki, a tu psikus, straszna nędza odmianowa w moim mieście w tym roku była, nawet nie było w czym wybierać na groby dla bliskich. Będę ściskać kciuki za Twoje roślinki, musi się udać jak tyle osób będzie kibicować (a potem będą sępić za sadzonkami, ze mną na czele :;230 ).
Widoczki jesienne urocze, co roku jesienią mam ambitne plany aby wybrać się za miasto i sfotografować moje Mazury w jesiennych barwach, ale nigdy nie zdążę przed opadnięciem liści ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu jak chryzantemki przetrwają.....to można będzie sępić do woli....ja wyznaję zasadę, że roślinki dzielone najpiękniej rosną 8-) :lol: U mnie był wybór niesamowity.....mnóstwo przeróżnych rodzai i małe i duże.....a kolory....o rany.....wybrać kilka, to było naprawdę baaaaardzo trudne zadanie ;:223
Mam nadzieję, ze jeszcze zdążysz z wyprawą z polowaniem na MAZURSKĄ JESIEŃ :D

troszkę jesiennych kolorków ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Piękne te chryzantemki i jakie kolory. Dobrze że są takie kwiaty o tej porze roku dla pocieszenia oka i serca. ;:167 :lol:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aga, dałaś po oczach tymi chryzantemami. Cuuuuuudne!!!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Najpierw chryzantemki ;:138 potem żurawki ;:138 - oj, jest czym oczy nacieszyć w Twoim ogródku Agniesiu ;:108
U mnie też chryzantemek było mnóstwo i w wielu odmianach... jak kiedys będę miała swój domek to jesienią nakupie pełno doniczek... 1.11. sprzedawali ogromne krzaczory po 5 zł :shock:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

No dobrze, może teraz to te żurawki jakoś wyglądają :roll: :;230 .
Chryzantemy doniczkowe to nasza przyszłość, bo nie zawsze aura taka łaskawa
i po pierwszych przymrozkach gruntowe zwykle są przeszłością :!: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

U Ciebie to nawet trawa ma jeszcze piękny kolor
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aga, u mnie nawet żurawki zmroziło...A chryzantemy "doniczkowe" będziesz próbowała zimować w ogrodzie? Ja dziś stałam nad takimi wyprzedażowymi w OBI, ale żadna mi jakoś nie wyglądała na taką, co dałaby radę...Tylko nie pytaj, na jakiejż to podstawie stwierdziłam, bo nie wiem! :;230
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

No jeszcze trochę, i zachoruję a chryzantemki całkiem :;230 i będę się wiła z bólu, bo już nie mam miejsca na nie :lol: Albo nie, do Ciebie będę zaglądać ;:138
Skalniak jesienny piękny, moich kilka żurawek ma podobne plamki, pierwszy raz, czy to od przymrozków?
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No tak, a ja sie zastanawiałam, co zrobić z tymi ciemnawymi żurawkami, aby je było lepiej widać. Kamieni im podrzucić, ot co :-)
Rzeczywiście, masz już tyle pięknych, dużych roślin, że pewnie trudno znaleźć miejsce na nowe, ale berberyski mają to do siebie, że występują również w formach miniaturowych :-) - och, na takie małe coś na pewno znajdziesz miejsce :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju faktycznie czas kwitnienia chryzantem jest wspaniały, obok marcinków to jedyne kwiaty, które możemy podziwiać o tak późnej porze, a na dodatek są naprawdę piękne :D

Kropelko bardzo się cieszę, że podobają ci się :D

Ewuniu po 5 zł :shock: niesamowita cena :D Podejrzewam, ze bardzo trudno było ci się oprzeć przed wykupieniem połowy stoiska 8-) :lol: .......

Eluś no teraz, teraz :roll: .....one zawsze piękne 8-) :lol:
U mnie trafiły się jakieś silne odmiany ogrodowych chryzantem, bo mimo nocnych przymrozków wciąż pięknie kwitną....mam nadzieję, ze jeszcze dadzą radę przez jakiś czas .....

Ula trawka jest piękna, soczyście zielona :D

Martuś , chryzantemki chyba przechowam w piwnicy i jeśli przetrwają to wiosną wysadzę do ogrodu.
Z tymi z marketów to trudna sprawa z zimowaniem.....podejrzewam, ze nie bardzo mają szansę......ale mam 3 maleństwa z tego miejsca....spróbuję....jak nie to trudno.....

Aniu z miejscem to jest tak, ze niby szpilki nie da się wcisnąć, a jak pojawi się jakaś roślinka.......to i miejsce się znajduje ;:224
Plamki na żurawkach faktycznie od przymrozków....ale nic im nie będzie, to tylko taki delikatny defekt kosmetyczny :lol:

Stokrotko, część żurawek mam posadzonych na skalniaku i są dzięki temu najbardziej wyeksponowane. Inne ciemne łącze z tymi o jaśniejszych liściach i też rzucają się w oczy :D
Berberyski ,, chodzą za mną,, już drugi rok.....wiosną muszę w końcu kupić i posadzić, piękne są te maleństwa i na pewno u mnie zagoszczą....ale bardzo podobają mi się i 2 odmiany wysokie....jedna z nich to Erecta....jest niesamowita.....i też KONIECZNIE muszę wcisnąć 8-) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”