Kilka moich zielonych :) agaM

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kilka moich zielonych :) agaM

Post »

Gosiu jak chcesz to moja siostra właśnie ma kotki na oddanie, mają z miesiąc albo coś ponad i niedługo powinny same jeść (jak juz nie jedzą, dawno się z nią nie widziałam). Tylko.. to troszkę daleko by jechać tylko po kotka :( chyba że na Mazury się wybierasz :) to w drodze powrotnej możesz zajechać i zobaczyć :D

Celinko, ja ostatnio z kwiatkami całkiem odpuściłam sobie i efekt widać, bidula hoyeczka :( wiosna/lato i mam masę innych zajęć, także na kwiaty po prostu nie starcza czasu. Także, choć serducho boli że tak zaniedbuję.. trudno. Czasem priorytety ustawiają się same, niezależnie od nas. Choć.. wychodzi na to że leniuch jestem bo za nic nie potrafię zrezygnować ze spania do 8-9 ;) ;:19

Elu droga, te trzykrotki z dworu znów na reanimacji. Głupie kury zeskubały im wszystkie liście ;:14 nie upilnowałam a tym najwyraźniej bardzo musiały smakować. Wiem, że tą zieloną trzykrotką to można żółwie i inne zwierzątka roślinożerne karmić, ale widać i kolorowe wcale nie szkodzą. Kury degustatorki eksperymentatorki ;) żyją i mają się świetnie
;)
goska28
200p
200p
Od: 13 kwie 2008, o 18:55

Post »

No Mazury trochę za daleko , ale już mam kotka .Dziś go przyniosłam na razie zwiedza moje doniczki.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwiatki kwitną, jesień do ogródka zagląda, Perła ma kolejne szczeniaki więc znowu będę szukać nowych domów;)

rzut okiem na mój domowy zielony murek ;)
Obrazek
a tu to co na zewnątrz raduje moje serducho :D
kwiaty wilców, Havently blue i drugi ?
Obrazek
dziwaczki i wilce (jeszcze wtedy nie kwitły)na płocie
Obrazek
Obrazek
dalia zmienna, zakochaąłm się w jej kolorze i kwiatach :D Dawid (dawidbanan) jeszcze raz dzięki
Obrazek
pokrzywki i inne różne
Obrazek
Obrazek
zatrawian wrębny, wykiełkowało jedno nasionko z torebki, ale za to jakie kwiaty, prawda? :D
Obrazek
smużynka która rośnie sobie na dworze:
Obrazek

i jeszcze rzut okiem na sierpniowy warzywniak i marchewkę zbieraną 19VIII ;) moja rączka nie jest taka mikro ;) rękawiczki rozmiar duże L ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek
a tu dwa młode Dziwdła Rowleya, cebulki pewnie będą na sprzedanie
Obrazek
Mam sporo smużyny na oddanie za koszt przesyłki. Smużyna jest troszkę inna niż ta z wcześniejszych zdjęć bo rośnie sobie na dworze.
Sadzonki truskawek też stoją we wiaderku, może ktoś ma ochotę je przygarnąć zanim całkiem uschną.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pieknie ikolorowo...a marchewki okazałe:))
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś w domku kwiatuszki ładnie rosna, ale na dworze po prostu się rozszalały. ;:138 Pięknie masz i kolorowo. ;:108
Marchewka ;:224 pokaźnych rozmiarów. ;:63
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

O! Jak pięknie u Ciebie, w domu i w ogrodzie!!

Dużo pracy trzeba włożyć aby tak było - stąd moje szczere gratulacje że wszysto u Ciebie tak piękne i dorodne! ;:138
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Chyba pierwszy raz widzę roślinkę "zatrawian wrębny" - jest cudowna i w kształtach i w kolorze.
Jestem nią zachwycona . Zielony murek domowy też piękny . Plony wspaniałe - myślę , że nie modyfikowane genetycznie :;230 :;230 :;230 ;:108
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wam za odwiedzinki i miłe słowa :)
Trzeba się napatrzeć na zapas na te kolory i fotki zrobić by przetrwać zbliżającą się mało kolorową zimę ;)

Elu, to prawda, kwiatki na dworze zawsze lepiej rosną. Co mogę i mam gdzie to zawsze wystawiłam. niedługo będzie trzeba poszukać miejsca dla nich w domu ;) Tylko trzeba uważać na chodzące po wolności "łasuchy" - kury oskubały mi do badylków trzykrotki i zielistkę.

Henryku to prawda, troszkę pracy włożyłam, ale praca to niewielka zasługa bo żeby nie dobra ziemia to i efektów by nie było.

kociaro zatrawian na pewno już widziałaś w suchych bukietach tylko nie wiedziałaś, że tak się nazywa. Ten kwiatek można suszyć :). Mi częściowo położył się na ziemi ale jest dość wysoki, z pół metra może mieć nawet. Na przyszły rok też go posieję :D
A marchewkowe plony rzeczywiście jak modyfikowane ;) podsypane na wiosnę przeobioną trawką przez krówki ;)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może się robi suche bukiety ale przyznam , że mało na nie zwracam uwagę bo podobają mi się .Nie mogę , niestety , przynieść do domu bo suchciele są przysmakiem kotów i później mam ........ no , bałagan i sprzątanie , za którym nie przepadam .
A soczek marchwiowy , albo marchwiowo-jabłkowy - pychotka ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

piękne te twoje zielone . Nawet masz fiołaski w kolekcji. Podobają mi się te rośliny z kolorowymi liśćmi :wit
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

kochana Agnieszko widzę że szalałaś na działeczce na całego a efekty przerosły najśmielsze oczekiwania dziwaczki masz bombastyczne gdzie moim do Twoich mam tylko żółciutkie ;)
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj tak tak, Celinko :D zaszalałam, a z tą marchewką to normalnie klęska urodzaju była :;230 ale tak to jest jak człowiek wiosną spojrzy na warzywnik sąsiadki i porówna jej bujne zielone wschody ze swoimi marnymi wschodami, dosiałam i miałam za swoje ;) nigdy więcej. Jak to jest, że człowiek tylko na własnych błędach się efektywnie uczy? ;) w przyszłym roku będzie wszystkiego sporo mniej, muszę mieć więcej czasu dla maluchów. Także muszę usiąść i rozsądnie ;) rozplanować by znów nie dać się ponieść szaleństwu :D hihi
Dziwaczki dostałam od Dawida i ich kolory mnie samą bardzo zaskoczyły :D
jak chcesz to mogę ci je wysłać. Na tegoroczną akcję nasienną też dorzucę więc więcej forumków będzie mogło ich "spróbować"

sangwinario niestety moja przygoda z fiołeczkami skończyła się :( pozostało tylko miłe wspomnienie tych pięknych kwiatków. Został mi tylko jeden, fioletowa miniaturka. Teraz niewiele mam kwiatków. Nawet moje ukochane paprotki nie lubią nowego domku i z bólem musiałam z nich zrezygnować. Nic na siłę, trudno

kociaro ale Ci zazdroszczę kotków, nie ma jak mizdrzący się cieplutki kociak na kolanach :D mój ma alergię na koty i nie mogę mieć nawet jednego, dlatego zazdroszczę.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dotyk kociucha jest wspaniały a chyba jeszcze piękniejsze ich mruczanko . ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj tak, jak byłam mała i miałam kotki mruczanko mnie zawsze usypiało. :) fajnie cho powspominać :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Agnieszko chętnie się piszę na dziwaczki :) a jakie kwiatuchy lubią Twój niwy domek ? może Cię nimi uraczę? jak mam ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”