Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Wiktorio - nawet wiem , znam to uczucie ciekawości + niepokoju . Sprawdziłam ostatnio ,
że jest niezłym sposobem ukorzenianie w tych przeźroczystych doniczkach . Kiedy o tym czytałam ,
nie miałam specjalnego przekonania a jednak właśnie ostatnio sprawdziło mi się .
Nareszcie wiem , dlaczego (na maluchy) one mają być przeźroczyste ;:223 ;:223 ;:223 :;230
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Tu się dopiero dzieje...gratuluję korzonków ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Wiktorio ;:196
Piękny busz masz na tym okienku ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Wiktoria puk... puk...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Gratulacje! Ja zawsze liście to wkładam do ziemi :D
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że zostałam wyciągnięta z mojej nory, to już się nie będę ociągać i wylezę :wink: .
Stokrotkaniu - ;:196 . No właśnie... i jak tu się oprzeć takim ciągotkom :) ?
Anjju - ;:196 . Ja cały czas podpatruję, podczytuję, tylko jakoś sił mi brak, żeby sensowne zdanie sklecić.
Dziękuję za informację o skrętniku - w takim razie czekam i czaruję go wzrokiem :wink: .
Faktycznie, preferuję ukorzenianie w wodzie, a skrętniki tylko dlatego siedzą w ziemi, ponieważ miałam wypadek z listkiem w wodzie, a poza tym kawałek listka się nadłamał i jakoś nie wyobrażałam sobie tego czubka w wodzie.
Lidko - ;:196 . Korzonki się rozrastają i bardzo fajnie jest je obserwować ;:108 .
Rapunzel - ;:196 . Korzonki są coraz większe i sprawiają mi ogromną frajdę :D .
Mniodkowa - ;:196 . To akurat była chirita, ale fiołek też już wypuścił (co prawda tylko jednego, ale to też coś). Poza tym listki są prawie identyczne :) . Szkoda, że listek skrętnika Ci zgnił. Ja się zastanawiam nad moimi. Ten listek od Anjji zdążył już dawno wypuścić młodego (tego, który miał wypadek). Potem wsadziłam go do ziemi, ukorzenił się i wypuszcza kolejnego młodego (co prawda nie tam gdzie powinien, ale wypuszcza). Kolejne listki dostałam jakieś 3 tygodnie później i poza korzeniami, to nic z nich nie wyrosło. Siedzą w ziemi i nie wiadomo, na co czekają :wink: .
Kociaro - ;:196 . To chyba w takim razie też w końcu przetestuję te przeźroczyste doniczki.
P.S. N'joy zaczyna wypuszczać korzenie :) .
Justus, Adamie, Zeberko - dziękuję bardzo ;:196 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiktorio to tylko podglądaj te korzonki ŁAPKI PRZY SOBIE TRZYMAJ !!!!!!!!!Nie miętoś albo miętoś coś innego :;230 :;230 papierek jakiś czy cóś
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiktorio, coś czuję, że znów nie masz weny twórczej do pisania postów, tylko zaglądasz w wątki, ale fajnie, że wychyliłaś się z nory. :wink:
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

ja się przemogłam...
wychodź kochana wiem że pogoda dobija... chętnie bym nosa z domu nie wyściubiła, ale dod. zajęcia dzieci zmuszają do wylezienia ( w najgorszych momentach to się zastanawiam czy nie wypisać :oops: ) sama w celu jakiejkolwiek aktywności nawet się zapisałam na "twórcze" dla dorosłych i na basen... niestety stroju dla mnie jeszcze nie uszyto chyba nawet jeszcze materiał w fazie projektu i nie wiem czy karnet się nie przeterminuje :(
Z tych "twórczych" jestem zadowolona bardzo 3 godziny spokoju... tylko ja i glina...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria - a czy to ważne, gdzie wypuścił listeczek? ważne, że wypuścił :tan i to są powody do radości :heja ale, że Ty po 3 tyg oczekujesz cudów to ja w :shock: - moje tak mnie wyćwiczyły, że ja teraz to cudu wypatruję ale po 3 miesiącach ;:223 choć paluszkiem u jednego w ziemi pogrzebałam... ;:224 tak delikatnie... ;:224 aż strach mówić co zobaczyłam ;:154 od razu zakryłam tą ziemię i odstawiłam na miejsce :uszy
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wiktorio - właśnie chwilę temu oglądałam swoje doniczkowce i zastanawiałam się nad N'joyem . Cieszę się . może przed prawdziwą zimą
na tyle podrosną , że będzie mógł zmienić miejsce zamieszkania .
Jakoś tak czytam, - obfitość korzonków u Ciebie jest , bardzo to cieszy , bo pora roku raczej nie nastraja optymistycznie do życia .
Ale wiadomość dla mnie radosna więc mogę powiedzieć : mam dobry dzień :tan :tan :heja
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Ja też ciągle grzebałam w swoich skrętnikach i większość urosła, tylko kolory mi się przez to grzebanie, zaglądanie i sprawdzanie pomieszały :roll:
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Gratuluję korzonków i pocieszę, że i ja należę do grzebiących czy zachodzi potrzeba czy nie. Taka już nasza natura. :lol:
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na początek dla Wszystkich Odwiedzających mój wątek ;:196 (żebym później nie musiała kasować buziek)
Lidko - nie ma obaw :) . Jak są w wodzie, to wszystko idealnie widać i nie muszę sprawdzać rękami, jak rosną :wink: .
Rapunzel - zgadza się - brak mi weny. Na dodatek wypuściłabym się gdzieś na jakieś roślinne zakupy, a tu na koncie echo :( i to mnie dodatkowo dobija.
Anjju - ale Ci fajnie, że masz jakiś powód do wychodzenia. Ja od jakiegoś czasu i pracuję w domu, i czas wolny spędzam w domu. Wychodzę jedynie do Lidla i chyba od tego nic mi się nie chce.
A Ty, jak już się zapisałaś, to szoruj szybciutko do sklepu po kostium, chociaż o tej porze roku to raczej kiepski wybór :( . Swoją drogą, to Cię podziwiam - tak z własnej woli gdzieś się taplać w chlorowanej wodzie o tej porze roku :shock: ? I później wychodzić z mokrymi włosami? Poważnie, jestem pełna uznania ;:180 .
Mniodkowa - ważne, ważne, bo nie wiadomo, czy da radę tam wypuścić korzonki :roll: . Ja to chyba źle napisałam - chodziło mi o to, że te "młodsze" listki są u mnie o trzy tygodnie krócej od tych "starszych". Natomiast i młodsze, i starsze dostałam w sierpniu. No i tym młodszym jakoś nic się nie chce, a te starsze ruszyły już bardzo dawno, na pewno dawniej, niż trzy tygodnie temu ;:108 . To co, mam gratulować :D ?
Kociaro - kiedy przeczytałam, że udało mi się poprawić Ci humor, to nawet zrobiłam zdjęcie jego korzonkom. Tylko później zaczęłam się zastanawiać, czy je wstawić tu, czy u Ciebie, no i nie mogłam się na cokolwiek zdecydować. W związku z tym nawet jeszcze nie doszłam do zmniejszenia fotki :wink: .
AnnoAgnieszko - jak to dobrze, że nie jestem w tym sama :wink: . Ja mam za mało skrętników, żeby mogły mi się pomieszać. Poza tym listki od różnych osób siedzą w różnych butelkach ;:108 . A swoją drogą miło Cię czytać po tak długim czasie :) .
Nuto - dziękuję. To co, zakładamy jakiś klub grzebaczy :wink: ?

I tak nie wyrobiłam z emotkami. Muszę kasować.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam dopisać w poprzednim poście, ale wyczerpałam limity i muszę napisać kolejny post :wink: .
U mnie niewiele ostatnio się dzieje, ale coś tam rośnie. Dendrobium otworzyło kolejnego kwiatuszka:
Obrazek
Dowód, że fiołek też puszcza korzonki:
Obrazek
I mój drugi dzbanecznik :) - zrobił dokładnie to samo, co pierwszy :shock: . Zasuszył stare dzbanki i wypuścił jednego, dużo większego od wcześniejszych.
Obrazek Obrazek

Muszę się jeszcze czymś pochwalić :) . Dostałam paczuszkę z samymi fajnymi roślinkami ;:108 . Chwilowo nie mają fotek, bo jeszcze regenerują się po podróży - listonosz wepchnął mi list do skrzynki, więc są nieco płaskie :( . Ale dochodzą do siebie.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”