Moje ukwiecone parapety cz. II
- iwka2
- 500p
- Od: 1 mar 2009, o 15:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Kasiu pięknie wygląda to dendronium w słoneczku ,ma taki wyrazisty kolor 

Pozdrawiam Iwona
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jak ja bardzo luię ten kolor dendrobium ;) Piękne wariacje z pięknym modelem 

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Kasiu prześliczne to jagodowe dendrobium, jak gdzieś takie spotkam to zapewne dołączy do mojej kolekcji bo ten gatunek całkiem nieźle sobie u mnie radzi
Trzymam
za obfite kwitnienie twojego egzemplarza. 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piotrze dziękuję
Małgosiu ja też czasem żałuję, że zbyt długo zastanawiam się nad zakupem jakiegoś storczyka, a one tak szybko znikają z półek sklepowych,
mam nadzieję że jeszcze kiedyś na takiego trafisz.
Rysiu dziękuję
Lucynko a kto tu mówi o wydawaniu, ja też mam mało miejsca właściwie jak kupowałam pierwszego storczyka to już wtedy nie miałam miejsca na kolejne rośliny bo w domu miałam już jakieś 90 doniczek z różnymi zielonymi, w chwili obecnej oprócz tych zielonych zmieściła się jeszcze jakaś 100 storczyków,
a dziś zamówiłam kolejnego i następne mam na mojej liście chciejstw.
Iwonko, Justynko, Ewo dziękuję
A tak kwitnie dendrobium Berry Oda kwiatki ma malutkie, ale na zdjęciach wygląda sympatycznie no i pachnie.

Uploaded with ImageShack.us

Obecnie większość moich hybryd ma zaczątki pędzików, tylko kilka uparciuchów nie chce zakwitnąć w tym trzy białe, i jak tu je lubić. Na katlei Don Herman wyłoniły się pączki z pochewki, będą cztery kwiatki. Łatek otworzył już drugiego kwiatka może jutro uda się zrobić zdjęcia, mój długodystansowiec też dziś pokazał pierwszego kwiatka.
Dziś dotarła do mnie paczuszka od Marty/Nesuniaaa z keiki ludemaniany, która wylądowała w orchidarium.
A oglądając Wasze wątki z kwitnącymi katlejami, też sobie dziś jedna zamówiłam.
Uwielbiam ten gatunek storczyka.
Małgosiu ja też czasem żałuję, że zbyt długo zastanawiam się nad zakupem jakiegoś storczyka, a one tak szybko znikają z półek sklepowych,

Rysiu dziękuję
Lucynko a kto tu mówi o wydawaniu, ja też mam mało miejsca właściwie jak kupowałam pierwszego storczyka to już wtedy nie miałam miejsca na kolejne rośliny bo w domu miałam już jakieś 90 doniczek z różnymi zielonymi, w chwili obecnej oprócz tych zielonych zmieściła się jeszcze jakaś 100 storczyków,

Iwonko, Justynko, Ewo dziękuję
A tak kwitnie dendrobium Berry Oda kwiatki ma malutkie, ale na zdjęciach wygląda sympatycznie no i pachnie.

Obecnie większość moich hybryd ma zaczątki pędzików, tylko kilka uparciuchów nie chce zakwitnąć w tym trzy białe, i jak tu je lubić. Na katlei Don Herman wyłoniły się pączki z pochewki, będą cztery kwiatki. Łatek otworzył już drugiego kwiatka może jutro uda się zrobić zdjęcia, mój długodystansowiec też dziś pokazał pierwszego kwiatka.
Dziś dotarła do mnie paczuszka od Marty/Nesuniaaa z keiki ludemaniany, która wylądowała w orchidarium.
A oglądając Wasze wątki z kwitnącymi katlejami, też sobie dziś jedna zamówiłam.

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kasiu pięknie kwitną Twoje storczyki belinka przepiękna .
Powiedz mi w jakiej temp. ją trzymasz i czy ma dużo światła u Ciebie ?
Dendrobium jak je nazwałaś jagodowe ,też mam je u siebie szkoda że kwitło jednym pędem . Oda bery ma śliczne kwiatuszki ,bardzo mi się podoba ten gatunek .
Powiedz mi w jakiej temp. ją trzymasz i czy ma dużo światła u Ciebie ?
Dendrobium jak je nazwałaś jagodowe ,też mam je u siebie szkoda że kwitło jednym pędem . Oda bery ma śliczne kwiatuszki ,bardzo mi się podoba ten gatunek .
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu belinka rozbraja swym cudnym zestawieniem kolorków a jeszcze zapach to już 2 w1 .
Wiem coś na temat zapachu jaki niosą ze sobą kwitnące storczyki .
Mogą być małe a tak mocno pachną.
Dendrobium jagodowe powiedziałbym że to dwie różne rośliny na zdjęciach gdybyś nie napisała że to jedno i to samo. Ładnie się prezentuje i na dodatek w tak niespotykanym kolorze.
Wiem coś na temat zapachu jaki niosą ze sobą kwitnące storczyki .
Mogą być małe a tak mocno pachną.
Dendrobium jagodowe powiedziałbym że to dwie różne rośliny na zdjęciach gdybyś nie napisała że to jedno i to samo. Ładnie się prezentuje i na dodatek w tak niespotykanym kolorze.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kasiu, to Dendrobium jest niezwykle rozkoszne
Czekam na zdjęcia rozwiniętych kwiatuszków i nowości
Może jeszcze zrobisz fotkę pączusiów Epicattleyi ?
Jak miałam 50 storczyków to już był koniec parapetów, teraz mam 80 i nie mam już tv do zepsucia i następnej komody do zagospodarowania

Czekam na zdjęcia rozwiniętych kwiatuszków i nowości

Jak miałam 50 storczyków to już był koniec parapetów, teraz mam 80 i nie mam już tv do zepsucia i następnej komody do zagospodarowania

Kasiu, jak ja lubię Twoje zdjęcia
Nie ukrywam,że 'Bellina' to dla mnie nr 1, ale fotki Dendrobium Berry Oda urokliwe. Te drobne kwiatuszki mają coś w sobie
Widzę, że jako kolejna przejawiasz słabość do katlejek. Wcale się nie dziwię
Super, że masz tyle zapowiedzi kwitnień
U mnie to co ma kwitnąć, rozwija się wyjątkowo wolno. Przestałam nawet zaglądać codziennie,
żeby zobaczyć choć najmniejszy postęp

Nie ukrywam,że 'Bellina' to dla mnie nr 1, ale fotki Dendrobium Berry Oda urokliwe. Te drobne kwiatuszki mają coś w sobie

Widzę, że jako kolejna przejawiasz słabość do katlejek. Wcale się nie dziwię

Super, że masz tyle zapowiedzi kwitnień

żeby zobaczyć choć najmniejszy postęp

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Kasieńko, ale adnie zakwitło twoje dendrobium berry oda
Naprawdę urocze ma kwiatuszki
Zapowiedzi kwitnień zapowiadają się ciekawie, więc życzę ogromu kwiatów

Zapowiedzi kwitnień zapowiadają się ciekawie, więc życzę ogromu kwiatów

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Kasiu bardzo ładne Dendrobia, a wcześniejsza Bellina gratuluję kwitnienia i do tego super fotki, miło się ogląda 

Kasiu śliczne te Dendrobia, szczególnie ten maluszek
Bellina cudna, oczu nie można oderwać!!!
co do Cattlei to też mnie kuszą, teraz jest chyba sezon na Cattleye bo wszyscy je kupują.....
jeszcze jestem opanowana, ale nie wiem co bedzie za kilka dni

Bellina cudna, oczu nie można oderwać!!!
co do Cattlei to też mnie kuszą, teraz jest chyba sezon na Cattleye bo wszyscy je kupują.....
jeszcze jestem opanowana, ale nie wiem co bedzie za kilka dni

Pozdrawiam Karolcia ;)
Storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=46747
Kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=46742
Storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=46747
Kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=46742
- kinga_232
- 200p
- Od: 11 paź 2010, o 16:12
Kasiu przepięknie kwitną Ci dendrobia, zwłaszcza Berry Oda
, mnie ten gatunek chyba nie lubi, bo odkąd je mam nie zakwitło ani jedno.
Bellinka i equestris alba
Zazdroszczę takiego widoku.
Bardzo jestem ciekawa Twojej nowej katlejki.

Bellinka i equestris alba

Bardzo jestem ciekawa Twojej nowej katlejki.

Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu cudowna ta belina. Uwielbiam jej kwiaty i gratuluję Tobie takiego kwitnienia.
Brawa też dla Dendrobium.

Brawa też dla Dendrobium.
Piękne kwitnienia na dendrobiach. A jagodowe cudne:)
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Kasiu dziękuję, moja bellinka stoi na wschodnim parapecie, w lecie ma dość ciepło ale teraz to może z 20 stopni będzie, nie mam w domu kaloryferów tylko ogrzewanie podłogowe, wiec moje parapety się nie nagrzewają w zimie.
Marku dziękuję, ja bardzo lubię pachnące kwiaty, jak byłam dzieckiem to uwielbiałam zrywać w parku fiołki, teraz kilka kępek skądś zasiało się w moim ogródku wiec jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Pachnące storczyki też bardzo lubię, a najbardziej katleje, mam też kilka ładnie pachnących phalaenopsisów.
Lucynko
pączuszki rozwijają się powoli, ale zdjęcia będę robić sukcesywnie jak coś zakwitnie. Ja jak zaczynałam przygodę ze storczykami to już wtedy nie miałam miejsca,bo parapety były zajęte przez zielone doniczkowce, a wczoraj policzyłam moje storczyki i jest ich 107. Wszystkie jakoś się mieszczą a ja marzę o kolejnych.
Asiu
dziękuję że do mnie zaglądnęłaś. Tak, bardzo lubię katlejki, chyba najbardziej ze wszystkich storczyków. Dziękuję że zdjęcia Ci się podobają, ale jak już kiedyś pisałam ich autorem, tzn. większości jest mój mąż.
Moje pędziki też się wolno rozwijają. ale już zdążyłam do tego przywyknąć, mimo iż straszny ze mnie choleryk. Dziś przy podlewaniu wypatrzyłam jeszcze dwa pędziki na phalaenopsisach.
Piotrze
Kasiu
Karolcia
tak może i to sezon na katleje, ale mi one zawsze się podobały, a jak się na oglądalam ich u innych forumowiczów to kolejna przybyła w mojej kolekcji.
Rysiu
Kingo
moje pierwsze dendrobium BO też nie chciało rosnąć, zostało mi po nim kilka keiek bo roślina mateczna uschła, to jest drugie jakie kupiłam i w chwili obecnej, kwitnienie które pokazuję jest moje. Szkoda tylko ze tak krótko utrzymuje kwiatki.
Katlejka już do mnie dotarła, poniżej wstawiam jej zdjęcia, takie na szybko.
Asiu
dziękuję za odwiedziny i pochwały dla bellinki i dendrobium. Cieszę się, że podobają się Tobie moje kwiatki.
Patrycjo
A tu już katlejka która przyszła do mnie dziś, ma jeszcze dwa paczki ale czy je utrzyma? Zobaczymy. Zdjęcia robione na szybko wiec nie najlepsze jakościowo, z góry za nie przepraszam.

Marku dziękuję, ja bardzo lubię pachnące kwiaty, jak byłam dzieckiem to uwielbiałam zrywać w parku fiołki, teraz kilka kępek skądś zasiało się w moim ogródku wiec jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Pachnące storczyki też bardzo lubię, a najbardziej katleje, mam też kilka ładnie pachnących phalaenopsisów.
Lucynko

Asiu

Moje pędziki też się wolno rozwijają. ale już zdążyłam do tego przywyknąć, mimo iż straszny ze mnie choleryk. Dziś przy podlewaniu wypatrzyłam jeszcze dwa pędziki na phalaenopsisach.
Piotrze

Kasiu

Karolcia

Rysiu

Kingo

Katlejka już do mnie dotarła, poniżej wstawiam jej zdjęcia, takie na szybko.
Asiu

Patrycjo

A tu już katlejka która przyszła do mnie dziś, ma jeszcze dwa paczki ale czy je utrzyma? Zobaczymy. Zdjęcia robione na szybko wiec nie najlepsze jakościowo, z góry za nie przepraszam.