Moja familokowa oaza spokoju cz.8
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8
Grażynko dziękuję 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WITAM WIECZOROWĄ PORĄ . Ja na wizytacji u Basi a tutaj tyle gości się nazbierało
Widzę ,że nawet Maja już wróciła z gór . Smakowity przepisik Grażynki trzeba będzie wykorzystać . Dzisiaj u Basi rozmawialiśmy właśnie na temat selerowych sałatek ,ze podobno oczyszczają organizm z toksyn . Trzeba bedzie zastosować i przez zimę sie kurować ,żeby na wiosnę powróciły siły do pracy
GRAŻYNKO zaraz go sobie zanotuje przyda sie na zimowe wieczory przed komputerem zamiast czegoś innego
. Teraz czytałam o uprawie współrzędnej czyli EKO i taki system zastosuje w przyszłym roku na warzywniaku . Wciąż sie dokształcam
Praktycznie nie ma zbyt wielkich zmian . U mnie brak tego ogrodowego tła czyli zimozielonych krzewów ,choinek ,ale gdzie bym sadziła róże
NELUŚ selerom należy w trakcie sezonu obrywać liście ,ale także trzeba im zciąć boczne korzonki i zostawić tylko te główne pod zimią . Kurcze nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam inaczej będa tylko liście a bulwa bedzie jak orzech . Ja zawsze nożem ścinam te boczne korzenie . Arturek ma naprawdę śliczny kolor o tej porze a w lecie w ogóle mnie nie zachwycił po jednym dniu był bez kwiatów
STASIU wszystkie pracujemy żeby było ładnie tak samo i Ty wciąż upiększasz swój ogródek . Patyczki Chopina pięknie się trzymają wiec na wiosnę ,ale lepiej odpukać
MAJU witaj po wakacjach . Cieszę sie ,ze już jesteś a dzisiaj u Basi właśnie wspominaliśmy Ciebie i te piękne Martagony
EWELINKO cieszę sie ,że zajrzałaś w moje progi . Twój ogród mnie zawsze fascynuje jest w nim tyle zieleni a u mnie jej brak
DANUSIU Ty wypoczywałaś a ja zasuwałam . Jest czas na pracę i czas na wypoczynek ,a zdrowie wazniejsze niż praca
ANIU narobiłaś wszystkim smaka na tę sałatkę ,ale myślę ,że teraz wszyscy są zadowoleni . Basia sie dziwiła ,że udało mi się uchwycić jej kolor . Jest sliczniusia
KRYSIU selerom trzeba obrywać boczne liście i boczne korzenie . To cała filozofia wielkich bulw . Moje czosnki nadal nie wsadzone . Nie mam czasu

GRAŻYNKO zaraz go sobie zanotuje przyda sie na zimowe wieczory przed komputerem zamiast czegoś innego

NELUŚ selerom należy w trakcie sezonu obrywać liście ,ale także trzeba im zciąć boczne korzonki i zostawić tylko te główne pod zimią . Kurcze nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłam inaczej będa tylko liście a bulwa bedzie jak orzech . Ja zawsze nożem ścinam te boczne korzenie . Arturek ma naprawdę śliczny kolor o tej porze a w lecie w ogóle mnie nie zachwycił po jednym dniu był bez kwiatów
STASIU wszystkie pracujemy żeby było ładnie tak samo i Ty wciąż upiększasz swój ogródek . Patyczki Chopina pięknie się trzymają wiec na wiosnę ,ale lepiej odpukać

MAJU witaj po wakacjach . Cieszę sie ,ze już jesteś a dzisiaj u Basi właśnie wspominaliśmy Ciebie i te piękne Martagony
EWELINKO cieszę sie ,że zajrzałaś w moje progi . Twój ogród mnie zawsze fascynuje jest w nim tyle zieleni a u mnie jej brak
DANUSIU Ty wypoczywałaś a ja zasuwałam . Jest czas na pracę i czas na wypoczynek ,a zdrowie wazniejsze niż praca
ANIU narobiłaś wszystkim smaka na tę sałatkę ,ale myślę ,że teraz wszyscy są zadowoleni . Basia sie dziwiła ,że udało mi się uchwycić jej kolor . Jest sliczniusia
KRYSIU selerom trzeba obrywać boczne liście i boczne korzenie . To cała filozofia wielkich bulw . Moje czosnki nadal nie wsadzone . Nie mam czasu

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Sliczna ta różyczka od Basi. A Artur u mnie też ciągle kwitnie! Super róża 
Twija różowa chryzantema chtna jest na tym samym etapie co moja
A zawsze mi kwitła wcześniej ...
Dobrze, że powiedziałaś o czosnku, bo całkiem bym o nim zapomniała!

Twija różowa chryzantema chtna jest na tym samym etapie co moja

Dobrze, że powiedziałaś o czosnku, bo całkiem bym o nim zapomniała!

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Jadzia, po Waszym wyjściu spojrzałam na termometr i brrrr...cztery stopnie
dobrze, że choć w Waszym towarzystwie cieplutko 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
:x A mnie znów nie było z Wami!!! 

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu i co tam na wizytacji, ustaliłyście coś ciekawego. 

- JAKUCH
TOSIA ,ale na przyszły tydzień pojedziesz----- odebrać róże
BAŚKO przy kominku było cieplutko a Iwonkę dodatkowo grzała Ola
Autko znów ciutek marudziło a na dachu był szron Dzięki za jak zwykle mile spędzony czas w Waszy towarzystwie
.
IZULKO pewnie ,że ślicznotka z niej . To była miłość od 1 wejrzenia
Ta moja kwitnie zawsze o tym czasie a w ubiegłym roku zastrajkowała . Arturka dostałam od Bogusi i cieszę sie z niego a powinien nazywać sie Bogusiek

MAJKA co miałyśmy ustalać tylko tyle ,że róże będą w przyszłym tygodniu
Oj zacznie sie kopanie dołków 

BAŚKO przy kominku było cieplutko a Iwonkę dodatkowo grzała Ola

IZULKO pewnie ,że ślicznotka z niej . To była miłość od 1 wejrzenia

MAJKA co miałyśmy ustalać tylko tyle ,że róże będą w przyszłym tygodniu

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Jadziu wytłumaczyłaś dokładnie . Już wiem dlaczego moje selery były tylko liściaste. Po bulwy dreptałam do sklepuJAKUCH pisze:będa tylko liście a bulwa bedzie jak orzech

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
Sałatka pyszności i zachęcam do jej zajadania.Drugi wariant to taki
to samo co Kogrusia tylko zamiast jabłek cytryna(wtedy sałatka jest jaśniejsza)
Zazdroszczę posiedszenia przy kominku w tak uroczym towarzystwie.
to samo co Kogrusia tylko zamiast jabłek cytryna(wtedy sałatka jest jaśniejsza)
Zazdroszczę posiedszenia przy kominku w tak uroczym towarzystwie.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Jadziu ja też zawsze obrywam boczne liście selera i rosną nie za duże ,a sąsiad wcale nic przy nich nie robił zarosły i obrosły,a jak zobaczyłam korzeń to prawie padłam z wrażenia takie były ogromne. I teraz nie wiem gdzie jest pies pogrzebany 

- JAKUCH
ANIU szkoda ,że tak daleko mieszkaz mogłabyś dołączyć do kominkowego towarzystwa . Jest zawsze miło i tematycznie
jak na ogrodniczki przystało Dzisiaj zrobiłam sobie taką sałatkę ,ale bez rodzynek tylko z jabłkiem i majonezem . Powiem szczerze to była pychotka [ja nigdy nie uwielbiałam seleru ]a to zjadłam ze smakiem . Chyba wejdzie do wieczornego menu
OLU żebyś wiedziała człek sie uczy całe życie a i tak głupi umiera
MAJKA teraz siedziałam nad zdjęciem ogrodu i wirtualnie wsadzałam róże . Ciężka robota 5 pozostaje bez miejsca jak na razie
ciekawe czy dobrze je poutykałam .
Pod płotem oranże przetkane czerwienią a Kupferkonigin jest już na kamiennej rabacie a pod płotem Aleksander z Josephine Bruce i Bicolette z Basiną miniaturką . Nie mam całych tych rabatek dlatego czasem jedna wchodzi na drugą . Co sądzicie jak to będzie . Pod siatką do niebieskich będzie dosadzona Uetersen Closterrose

LUCYNKO wiem ,ze jak stosuję takie metody to zawsze mam wielkie selery . Trzeba również boczne korzenie ściąć . Wiesz ,że każda reguła ma wyjątki

OLU żebyś wiedziała człek sie uczy całe życie a i tak głupi umiera

MAJKA teraz siedziałam nad zdjęciem ogrodu i wirtualnie wsadzałam róże . Ciężka robota 5 pozostaje bez miejsca jak na razie
ciekawe czy dobrze je poutykałam .
Pod płotem oranże przetkane czerwienią a Kupferkonigin jest już na kamiennej rabacie a pod płotem Aleksander z Josephine Bruce i Bicolette z Basiną miniaturką . Nie mam całych tych rabatek dlatego czasem jedna wchodzi na drugą . Co sądzicie jak to będzie . Pod siatką do niebieskich będzie dosadzona Uetersen Closterrose

LUCYNKO wiem ,ze jak stosuję takie metody to zawsze mam wielkie selery . Trzeba również boczne korzenie ściąć . Wiesz ,że każda reguła ma wyjątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu u Anki / An-ka / wkleiłam dwa linki do różanych ogrodów.
Może tam znajdziesz jakąś inspirację dla siebie.
Może tam znajdziesz jakąś inspirację dla siebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu ogromne ilości ponasadzałaś odwaliłaś kawał dobrej roboty
a efekty będą widoczne już nie długo
to tylko parę zimowych miesięcy,przecież musimy trochę odpocząć

to tylko parę zimowych miesięcy,przecież musimy trochę odpocząć

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu mnie tam każdy kolor z każdym pasuje, oczywiście w ogrodzie.