Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

Pytałam o White Chiffon? ... Nie pamiętam już :oops: Patyczki dostałam od Bozenki. Wszystkie sie ukorzeniły.
Danusiu, nie mam za duzo sadzonek! Za mało :lol: Tylko za szybko rozdaję nadmiar, a w ubiegłym roku jeszcze nie wszystko miałam oznaczone. Teraz juz pilnuję, zeby każda sadzonka była oznaczona, może więc to będzie koniec pomyłek :D
Wierzę Ci, że zapach Andre ma piękny, ale ... są róże pięknie pachnące, których kolor bardziej mi odpowiada. Np. Papa Meillland ;) :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU o generale pamiętam i jak tylko przyjedziesz zaraz Ci go wyślę o ile ta pani będzie je mieć . Biała NN śliczna taka zagadkowa bardzo mi się podoba jej kwiat . Powojniki jak zwykle piekne ,i tak samo różyczki . Miłego wypoczynku ,bo na pewno jesteś już na walizkach ;:196 Potem podasz mi adres jak go kupię
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danka piękne masz te różyce...Notre mi całkowicie nieznany.ale intrygujący...
:uszy Wygląda na pachnącą...
Bugenwilla ma bardzo dużo kwiatów ,moja wypuszcza co dopiero jakies zawiązki...nie wiem dlaczego dopiero teraz ...może za mało słońca...one tak kochają ciepło...
Mówisz ,ze Diana od czerwca kwitnie ,to trzeba będzie się za nią rozejrzeć ,ale to już wiosną...no i oczywiście jeżeli mi miejsca pozostanie... :wink:
Danka miłego pobytu nad morzem i pozdrów wszystkie forumki z którymi się spotkasz ,przede wszystkim Tare... ;:196 :wit
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nelciu oj pozdrowiła, wyściskała...................... już pewnie spaceruje nad morzem
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

przed chwilą rozmawiałam z Danuśką, pozdrawia wszystkich, łapie promienie słoneczne nad morzem
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Danusiu, wyobraź sobie, że całkowicie przypadkowo kupiłam ostatnio w markecie clematis bylinowy recta. Kompletnie go nie kojarzyłam i wzięłam z półki tylko dlatego, że biały i niski, a wypadało coś kupić :) bo świeża dostawa, w cenie 5,48 zł :roll: wyszukałam w forumnowej wyszukiwarce i wyskoczył Twój wpis :D czyżbym nabyła rarytasik??
Mam nadzieję, że jesteś zadowolona z pobytu nad morzem. Życzę pięknej pogody...pogody ducha też :wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Danusiu , czas poinformować , że już wróciłaś :!: :!:
Polecisz jutro na działkę :?: Jestem ciekawa jakie zrobi na Tobie wrażenie.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Olu masz rację że czas poinformować że wróciłam ale byłam zmęczona po tylu godzinach jazdy i jedynie zajrzałam do Ani i Mai by im podziękować za miłe i serdeczne przyjęcie i razem spędzony czas. O sanatorium pisać nie będę bo to nie miejsce a kto był to wie jak tam jest a kto nie był to koniecznie musi pojechać by sam się przekonać. Na działkę pójdę po południu jak zdążę bo teraz mam wiele spraw do pozałatwiania, nie mówiąc o korespondencji jak mi się nazbierała ale wieczorem postaram się wkleić kilka zdjęć ogrodu widzianych moim okiem u Ami i Mai.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU fajnie ,ze szczęśliwie zajechałaś do domu wypoczęta . Widziałaś ogrod Ani[tary] i spotkałaś sie z innymi forumowiczkami . Myślę ,że parę fotek nam pokazesz ;:196
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wróciłam w niedzielę do domu i dopiero dzisiaj udało mi się pójść na działkę.Widok nie był zbyt ciekawy trawa bardzo wysoka skosiła połowę jutro ciąg dalszy, pelargonia pomarznięte aksamitki i wiele roślin niskich również.Róże też nie najlepiej wyglądają w zasadzie nie było co fotografować.Jednak kilka zdjęć zrobiłam tego co jeszcze kwitnie i ma jako taki wygląd.

Obrazek clematis 'Etoile Violette

Obrazek oleander

Obrazek ostróżka

Obrazek clematis biały NN

Obrazek

Obrazek zawilec japoński biały

Anka to znaczy że wszystkie kupowałyście Dianę i wszystkie macie te pomyłkę a to pech. Dobrze że chociaż ładna ta pomyłka. Pobyt był udany a spotkanie z dziewczynami bardzo miłe.

Izuniu oczywiście że pytałaś ja jeszcze Ci mówiłam że nie tnę w pierwszym roku po posadzeniu ale dla Ciebie jeden patyczek się znajdzie. Ty jednak nie przypomniałaś się i tak zostało. Mówisz że masz jeszcze za mało sadzonek przecież gdzie nie spojrzeć :heja coś tam ukorzeniasz to czyste szaleństwo.Wiem że lubisz ciemne róże ja natomiast bardziej wolę pastelowe kolory.

Jadziu już wiem że masz dla mnie generała jutro napiszę na PW. Widziałam w realu ogród Ani i Mai zdjęcia już obrobiłam ale wkleję jutro.

Nelu Andre Le Notre nie tylko był piękny ale i miał piękny zapach lecz nie nacieszyłam sie nim długo bo musiałam wyjechać a on późno zaczął kwitnąć.Bugenwilla kwitnie nadal ale już w domu bo moja koleżanka która opiekowała sie moimi kwiatami schowała ją gdy noce zrobiły się zimne noce ona tego nie lubi.Dianę koniecznie musisz sobie kupić.

Tosiu pobyt był udany.

Basiu myślę że powinnaś być z niego zadowolona clematis bylinowy recta ma bardzo ciekawe drobne białe kwiatki i na dodatek pachnące. Pobyt był bardzo udany chociaż dla mnie trochę za długi.
Moje linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witaj Danusiu w domu. :wit
Piszesz że pelargonie pomarzły a oleander nie zmarzł :?: wciąż ślicznie wygląda w promieniach słonka. Powojniki też jeszcze mają kwiatuszki, one chyba są bardzo wytrzymałe, po moim Alba Luxurians też nie widać że przymroziło. Różyczka też się trzyma, taką samą sobie kupiłam i chyba będę zadowolona. A ostróżki wytrwale kwitną. ;:138 :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu jeszcze trochę kwiatuszków Cię powitało w ogrodzie . Niestety to już prawie koniec sezonu i dobrze ,ze chociaż pogoda jako taka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witaj w domu.
Twoja męczennica ma sie dobrze.
Jak trochę się wyrobisz z czasem to zapraszam na kawkę. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Danusiu, piękną pogodę przywiozłaś nam znad morza ;:180 nieco wypoczęłaś, pozwiedzałaś, więc teraz na pewno sprawi Ci przyjemność przebywanie we własnym ogródku :) i chyba nawet prace porządkowe lepiej się znosi po tak dugiej nieobecności.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju pelargonie rosną w kręgach i w gruncie a oleander stoi na tarasie osłonięty i wytrzymuje temp -5stopni bez problemu.Kilka powojników jeszcze trochę kwitnie ich kwiaty są wytrzymałe na lekkie przymrozki ale nie wszystkie kwitną tak długo. Ostróżki też nie dały się przymrozkom ale po różach już widać koniec sezonu bo te pączki które jeszcze są to na pewno się nie rozwiną.Dame de Coeur jest ładną różą ale u mnie trochę choruje.

Jadziu masz rację że najważniejsze to aby była jak najdłużej taka pogoda przecież jest jeszcze tyle do zrobienia. Trochę kwiatów jeszcze kwitnie ale już zaczynam po woli je wycinać. W zasadzie każdego roku od 1 października zaczynam porządki jesienne tym razem w związku z moją nieobecnością jestem już opóźniona.

Grażynko oczywiście że wpadnę na kawę, widzę że zamknęłaś wątek aż do wiosny to długa przerwa. Co do Passiflory jeśli ją chcesz, to możesz ją sobie zostawić jeśli nie to wpadnę po nią w przyszłym tygodniu.

Basiu przez cały pobyt w Kołobrzegu tylko 1 dzień padał deszcz poza tym było pięknie facet z psem i dziewczyną brali prysznic pod fontanną w parku koło dworca. Nie mam zbyt dużego zapału do pracy bo po takiej długiej nieobecności nie wiem od czego zacząć a właściwie zaczęłam od koszenia teraz zabiorę się za wycinanie tego co trzeba a później zobaczymy co dalej i jaka będzie pogoda.

To piękna fontanna w której ta para razem z psem brała prysznic w październiku.

Obrazek

Obrazek już myślałam że chce zrzucić spodnie jednak zdjął tylko buty i koszulę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek jego dziewczyna natomiast brała prysznic zupełnie ubrana.

Zgodnie z obietnicą dzisiaj kilka zdjęć widzianych moimi oczami z ogrodu Mai /sasanka/w Kołobrzegu oraz kilka zdjęć wstawię z jej wątku. Ani /tara/ wstawię zdjęcia jutro.

Obrazek mała jabłonka pełna owoców wśród kwiatów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ten widok mnie zauroczył 3 piękne różowe róże na pniu w pięknej kombinacji przed tarasem z okna przy stole jadalnym.Myślę że obiad bardziej smakuje siedząc przy oknie z takim widokiem.

Obrazekczy nie ma pięknego spojrzenia no i jest bardzo przyjazny.
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”