Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Falenopsisowy fan i jego rośliny :]
Piotruś korzonki na maciupkiej vandzi wyglądają ładne, mam nadzieję że listki też Ci nowe wypuści.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Piotrusiu, a pewny jesteś, że to od nie podlania ? Może jakaś kropelka dostała się na tego liścia i stąd taki efekt 

Lucynko, właśnie tak mi się wydaje że to od nie podlania . Stała sobie dość wysoko i raczej nic na nią nie kapnęło
Może pamiętasz te moje zawieszone kosze z fiołkami.
To właśnie na jednym z tych fiołków sobie stała więc bardzo wysoko . No sam już nie wiem
Jest mi przykro że dopuściłem do takiego stanu .

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze widzę, że Vandzia ma się wspaniale. Szybciutko przyrasta w korzonki i listek.
Zapowiedzi kwitnień są oznaką, że czeka nas kolorowa zima.

Zapowiedzi kwitnień są oznaką, że czeka nas kolorowa zima.

- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
trzymam kciuki żeby Vandzia szybciutko przyrastała!
korzonki wyglądają bardzo ładnie

korzonki wyglądają bardzo ładnie

- Judi
- 200p
- Od: 7 cze 2011, o 23:36
Ja również trzymam kciuki za Twoją Vandzię niech szybciutko odrastają jej listeczki 

Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maleństwo Vandzi ma wielkie korzonki. Niech nadal pięknie rośnie 

- kalyna84
- 100p
- Od: 27 wrz 2011, o 18:21
- Kontakt:
Piękny ten biały, mam nadzieję, że mój po reanimacji też odżyjec:)
Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Piotrze bardzo mi się podobają zdjęcia jesienne
Świetny pomysł i wykonanie. Ja czekam na kwiaty z nowych pędzików, których chyba dość sporo masz 

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Piotrusiu, niech Ci nie będzie przykro
Czasem mimo, że bardzo się staramy coś nam nie wychodzi
U mnie np. ciągle coś
sparzy, innym pod rękę wejdzie butelka z soloną wodą do podlewania itp Nie chcemy źle, a ciągle się coś przydarza. Przelania i przesuszenia to normalne u nas początkujących 

Czasem mimo, że bardzo się staramy coś nam nie wychodzi

Kochani wszystkim wam razem i każdemu z osobna bardzo dziękuję za miłe komentarze
- Vandzi już przekazałem i jakby jej korzonek podrósł od razu.
kalyna84
Mam nadzieję, że twój biały też niebawem zakwitnie
Lucynko złapałem po prostu doła i jeszcze ta vandzia mnie dobiła
Ale jucz jest dobrze
i powiem ci że rzeczywiści nie da się wszystkiego przewidzieć - to będzie nauka na przyszłość
A teraz cos innego - zobaczcie co dziwnego ( przynajmniej dla mnie ) tworzy sobie mój pierworodny

jakoś niecodzienne przyrasta sobie ten pędzik i jestem strasznie ciekawy co z tego wyjdzie
Nie wiem tylko czy jest to dobrze widoczne, ale może zobaczycie o co mi chodzi
A tu jeszcze zdjęcie mojego dendrobium które stoi jak zaklęte i nie chce uparciuch zakwitnąć
Po upojnych wakacjach pod grusza wylądował na balkonie i powiem nie miałem skrupułów przez ... 3 tygodnie - sam się sobie dziwę jak tak wytrzymałem ale w końcu zlitowałem się i podlałem biedaka - zrzucił kilka listków a pąków ... hmm no nie zauważyłem
Teraz stoi sobie w ganku ( nieogrzewanym ) i dziś myślałem że padnę - na dworze -6 stopni a ja do ganku wstawiłem ale na szczęście nic się nie stało ... uch

Dobową zmianę temp. zrobiłem, nie podlewałem a tu kwitnąć się nie chce ;:78 Może niech ktoś po czaruje, i wywróży kwitnienie ?

kalyna84

Lucynko złapałem po prostu doła i jeszcze ta vandzia mnie dobiła

A teraz cos innego - zobaczcie co dziwnego ( przynajmniej dla mnie ) tworzy sobie mój pierworodny

jakoś niecodzienne przyrasta sobie ten pędzik i jestem strasznie ciekawy co z tego wyjdzie

A tu jeszcze zdjęcie mojego dendrobium które stoi jak zaklęte i nie chce uparciuch zakwitnąć

Po upojnych wakacjach pod grusza wylądował na balkonie i powiem nie miałem skrupułów przez ... 3 tygodnie - sam się sobie dziwę jak tak wytrzymałem ale w końcu zlitowałem się i podlałem biedaka - zrzucił kilka listków a pąków ... hmm no nie zauważyłem

Teraz stoi sobie w ganku ( nieogrzewanym ) i dziś myślałem że padnę - na dworze -6 stopni a ja do ganku wstawiłem ale na szczęście nic się nie stało ... uch

Dobową zmianę temp. zrobiłem, nie podlewałem a tu kwitnąć się nie chce ;:78 Może niech ktoś po czaruje, i wywróży kwitnienie ?

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
Czyżby to pęd z serii " ulistnionych" ?
Dendrobium się nie przejmuj. Czasami puszczają po jakimś czasie kwiaty. Moje też były ostro chłodzone i suszone. Jedynie co zauważyłem to na jednej psb kilka zgrubień
Dendrobium się nie przejmuj. Czasami puszczają po jakimś czasie kwiaty. Moje też były ostro chłodzone i suszone. Jedynie co zauważyłem to na jednej psb kilka zgrubień

Pozdrawiam Tomek
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Piotrze, ja też walczę z moim upartym dendrobium nobile- zobaczymy co z tego będzie, na razie ostatnie 3 dni przestało na zewnątrz w temp. (nad ranem) poniżej zera. Dziś już mu daruję męki, ale mam nadzieję, że te spartańskie warunki przyniosą efekty w najbliższych tygodniach ;)
Gratuluję Ci wszystkich jesiennych pędzików- rzeczywiście masz super oko do wypatrywania pędów na etapie embrionalnym
Jesienne zdjęcia piękne- żałuję, że nie mam choć kawałka ogródka, żeby móc "łapać" podobne klimaty na fotkach. Cóż, może kiedyś, a na razie będę zaglądać do Ciebie i cieszyć oko cudnymi kolorkami naszej polskiej jesieni... ;)
Gratuluję Ci wszystkich jesiennych pędzików- rzeczywiście masz super oko do wypatrywania pędów na etapie embrionalnym

Jesienne zdjęcia piękne- żałuję, że nie mam choć kawałka ogródka, żeby móc "łapać" podobne klimaty na fotkach. Cóż, może kiedyś, a na razie będę zaglądać do Ciebie i cieszyć oko cudnymi kolorkami naszej polskiej jesieni... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 lip 2011, o 21:51
A ja się rewizytuję i wpisuję, wątek prześledziłam z zapartym tchem, nic tylko gratulowac i podziwiac.....
Piotrze, czyżby u Twojego pierworodnego rósł aż tak gruby pęd
? Bo basal keiki to chyba nie będzie ???
Natomiast jak czytam jak strasznie trzeba torturować Dendrobium nobile - żeby zakwitło, to chyba przestaję żałować, że moje ktoś mi w ubiegłym roku
ukradł z klatki schodowej...

Natomiast jak czytam jak strasznie trzeba torturować Dendrobium nobile - żeby zakwitło, to chyba przestaję żałować, że moje ktoś mi w ubiegłym roku
ukradł z klatki schodowej...

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III