Ogrody dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrody dwa

Post »

Moni to fakt, że nawet przy tych mało wymagających troszkę się trzeba nachodzić ale warto.

:wit Kasiu, nie ma problemu nie chciałam tylko wprowadzać minorowych nastrojów, w skrócie kłopoty mieszkaniowe ( gmina notorycznie podnosi nam czynsz, bo chcą się pozbyć lokatorów ) po drugie kłopoty ze zdrowiem, przypętało mi się zapalenie stawów, troszkę mnie to zmogło. Są i dobre strony tego co się dzieje, na wiosnę wyprowadzamy się na wieś ;:138 zakładam pracownię ceramiczną ;:138, przechodzę na wegetarianizm, więc nie będę już miała wyrzutów sumienia ;:138 ....cóż nie ma tego złego :D

-- 15 paź 2011, o 19:45 --

Dzikie pole
Obrazek

Miejsce na relaksik, moje ulubione, można wygrzać kości
Obrazek

-- 15 paź 2011, o 19:55 --

Panorama od strony ulicy
Obrazek

Obrazek Obrazek

jeszcze trochę fauny

tej zbędnej
Obrazek

i tej bez której życie nie byłoby takie śmieszne, swoją droga ciekawe co tam było w tej trawie
Obrazek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cóż postępowania urzędasów nigdy nie zrozumiem,Mieszkałam w starej zabytkowej kamienicy,cała ulica z takich domów,i co?Czynsze takie,ze stoją prawie puste i niszczeją,nie lepiej mieć z nich mniejszy dochód niż żaden?
Zdrówko i u mnie różnie,kręgosłup,ciśnienie,ale co tam.
A co do wegetarianizmu,cóż,lubię mięsko i chyba nie potrafiłabym się go wyrzec.
A w tym miejscu na relaks jak dla mnie przydało by się troszkę cienia.Ale może ty wolisz pełne słonko ;:196
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Lawenda pięknie się przyjęła, przezimowała i chyba dobrze się czuje, więc dosadziłam w tym roku kilka krzaczków bo zawsze marzyłam o lawendowym poletku
Obrazek

a taki skalniaczek usypaliśmy pod dębem, wszystkie głazy są wykopane z ziemi, po prostu chciałam tam posadzić jedną roślinę, i tak jakoś poszło dalej, co ruch łopatą to kamień :;230
Obrazek Obrazek

-- 15 paź 2011, o 20:57 --

a tak było z żurawiem :(
Obrazek

Obrazek

Dlatego już go nie widać na skalniaku.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja marzę o takich kamorkach, a u ciebie proszę same rosną :) To chyba dobrze, ze się wyprowadzasz na wieś, zawsze to zdrowiej, no i ta ceramika mnie zainteresowała ;:63
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Iwa :wit bardzo cieszę się..pracownia ceramiczna... ;:138 spełniają się Twoje marzenia.. ;:138
...piękne róze..a skalniak ;:224 ..ale masz szczęście dziewczyno do kamieni...
nie jedna osoba zazdraszcza Ci...
...ja obecnie też bym już nie wróciła do bloku...jak fajnie jest rano w koszuli nocnej wyjść na podwórko... :;230
..a pieski urocze może zobaczyły żabę...bo mój to łapie żaby... :;230
o jej jaka była wichura... :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Grażynko pewnie ciężko będzie na początku, ale u siebie, i ogród na miejscu a nie jak dotąd z doskoku, w końcu o tym marzyłam.

-- 15 paź 2011, o 21:20 --

Misiu moje spełniają się w przyspieszonym tempie, oby tylko dalej wszystko poszło dobrze to ja też niedługo będę latać w piżamie po ogrodzie. Moje psy nietrudno zadziwić, wszystko je ciekawi, dużo mamy z nimi zabawy, one też będą się cieszyć z przeprowadzki :D

-- 15 paź 2011, o 21:31 --

żeby ładnie zakończyć czerwiec
Obrazek

i ten miły wieczór
Obrazek

Do jutra, puszczam Męża do kompa
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Witam wszystkich :D W Warszawie piękne słońce, chociaż rano podobno był przymrozek, nie wiem bo spałam.

Kasiu tak byłam pochłonięta dodawaniem zdjęć, że nie zauważyłam Twojego wpisu. Urzędnicy nie płacą za te lokale tylko my, i nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za złe gospodarowanie naszymi pieniędzmi, więc hulaj dusza, szkoda słów....Jeśli chodzi o mięsko to ja też lubię, ale siła wyższa, chociaż przyznam szczerze, że po dwóch tygodniach abstynencji nie ciągnie mnie wcale, myślałam że będzie gorzej. Miejsce wypoczynkowe w pełnym słońcu to jest to co lubię najbardziej, niestety w tym roku nie naładowałam akumulatorów, lato nas nie rozpieszczało :cry:
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Jeszcze ciekawostka z czerwca, mam nadzieję, że nie dostanę nagany jak wkleję kilka zdjęć z 7 spotkań ceramicznych, mam nadzieję, że wam się spodobają
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ja byłam pod wielkim wrażeniem
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

Ależ Ci zazdroszczę wyprowadzki na wieś.Cieszę się że marzenia ci się spełniają.
W ogrodzie masz cudnie,choć czasami nieźle dmucha.
Piękne te filiżanik z ostatniego zdjęcia.
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Paulinko :wit też się bardzo cieszę, chociaż jak włącza mi się rozum to boję się straszliwie, w końcu dla mnie to zupełnie inne życie. nauczyłam się jednak, że zmiany są potrzebne.
Wiało faktycznie niesamowicie, może jestem nierozsądna ale zaryzykuje stwierdzenie, że było pięknie, groźnie ale pięknie.
Filiżankami zastawiony był prawie cały stół, cudny widok.
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

Wierzę ci że się boisz, to chyba normalny odruch.Ale pomyśl jak to cudownie wyjść rano z kubkiem kawy(albo herbaty :wink: ) do ogródka i patrzeć jak wstaje nowy dzień.Ja to uwielbiam i nawet zimno mi nie przeszkadza żeby po przebudzeniu wrzucić kurtkę na plecy i pobiec do ogródka na rekonesans co od wczoraj się zmieniło.Tylko robotnicy na sąsiedniej działce dziwnie się patrzą ,czego ja tam szukam w pidżamie,mało uczesana o siódmej rano :wink:.
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

A niech sobie patrzą na zdrowie :D Masz racje takie wizje pomagają mi zapomnieć o strachu.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Iwa :wit jak zwykle urzekasz zdjęciami...a ceramika :shock:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Ja też nie byłam do końca przekonana do wyprowadzki z Wawy. Na początku rzeczywiście trochę się bałam/obawiałam. Teraz już bym się nie zamieniła :). No i trudno zrobić piec do wypału w bloku :twisted:
Agata
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Andrzeju :wit dzięki za pochwały, do sklepu jeszcze daleka droga, na początku musi powstać wirtualny, dopiero jak się przeprowadzimy pomyślimy o realu.

Misiu ja też byłam w ciężkim szoku tym bardziej, że nie miałam kasy :evil:

Agatko strach leży w naszej naturze, muszę sobie z nim poradzić, ważne że jestem pewna słuszności tej decyzji i cieszę się, że los zmusił mnie do jej podjęcia. Piec na pewno będzie miał tam więcej miejsca, no i tam jest siła więc mogę postawić trochę mocniejszy i bardziej ekonomiczny.

-- 17 paź 2011, o 19:32 --

Taka ciekawostka z okolicy mojej działki

Obrazek

Opowieści z mchu i paproci
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”