Witam, a szczególnie Agusię, Grażynkę, Grażynkę FRAGOLA, Agniesię, Alunię, Dawidka, Stasiunię, Joleczkę
Dziękuję za odwiedziny w moim ogródeczku. Pogoda teraz jest wspaniała to i pracy w ogrodzie dużo. Czasami polega ona na zmniejszaniu klombików, bo sił już brakuje. Czasami zaś na zwiększeniu grządki z kwiatami, wówczas nie trzeba tak latać z konewką. Teraz już nie plewię, bo szkoda czasu. Trawa rośnie wszędzie. Ale: kopię, grabię, wycinam, przecinam, rozsadzam, przesadzam, sadzę, podlewam....i walczę z myszowatymi. Nie sposób wszystkiego wyliczyć.
Żłobek róży niebieskiej jest w dobrej kondycji. Za jakiś czas zobaczymy co się ukorzeniło. Jak na razie to widzę że 2 na pewno. Obdaruję nimi każdego chętnego tylko proszę pamiętać (ach ta moja skleroza) Nawet jak sobie zapiszę to nie pamiętam gdzie mam notesik.
Okolice Turawy, jak widać, są piękne. Można tu wypocząć, wynająć pokój lub domek. Jest gdzie pospacerować. Z kąpielą to nie za bardzo. Jeziora turawskie są zbiornikami retencyjnymi, jeżeli woda zostanie spuszczona z nich ponad nornę, to niestety, zakwitają. Jedynie, jezioro średnie ma zainstalowany agregator i woda w nim jest bardzo czysta.
Alu :P , po "beczkach" nie ma już śladu. Nie zostało już nic. Dosłownie: nic! Nawet kostka brukowa znikła. Stoi sobie tylko samotnie kibelek, do którego jakoś nie śmiałam zaglądnąć. Pamiętasz jak było miło? Ach te nasze wczasy/wywczasy. A tak było fajnie. I komu to przeszkadzało? Wyobraź sobie Alu, że nawet pomostu już nie ma na duże jezioro. Tylko metalowe słupki zostały. Tylko płakać.
Aguś :P , jak dalie wykopię to się zobaczy. W tym roku zakwitły mi dalie tej wiosny po raz pierwszy sadzone. Wszystkie stare nie wzeszły, dlaczego, nie wiem.
Grażynko :P , jak wpadniesz w kierat pracy to szybko o urlopie zapomnisz. Młodość jest piękna. Tak! Tak! Szkoda że do tego dochodzi się jak się młodość kończy?!
Fragola :P , przypomnij się.
Agnieszko 111 :P , jesteś bardzo miła.
Ala :P , kiedy do mnie zawitasz?
Dawidku :P , ukorzenia się, ukorzenia.
Stasiu :P , dziękuję za miłe słowa. Ośrodków nad dużym jeziorem jest kilka. Można mieszkać i wypoczywać. W żłobku, jak na razie są same róże niebieskie (przecudowna róża veilchenblau).
Joluś :P , czy nagrodę w formie buziaków dostałaś. Bo ja wysłałam priorytetem. Jakby co to będę interweniować na poczcie.
Teraz zapraszam na prawie ostatnie foto:
O, a tu taki napis:
Połączenie zostało zresetowane
No i masz babo placek.
Spróbuję później.
CDN.....