Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Andzin sen - ogród początki....

Post »

Po dłuuugiej nieobecności wracam na forum. Jakoś tak po urlopie nie mogłam się pozbierać, tym bardziej, że w ogródku bida z nędzą po urlopie - niestety. Jakoś tak rodzinka zapomniała, że trzeba czasem podlewać nie tylko kwiatki w doniczkach - a te znowu były przelane...ech...
Tak więc pokazywać nie ma czego, chyba że takie pięknotki prosto z Turcji ;:224 :
Obrazek
Niestety druga połowa sierpnia to już raczej ostatnie kwiaty na hibiskusach, ale i tak n ie mogłam się na nie napatrzeć, było też takie drzewko szczepione o dwóch kolorach:
Obrazek

Pod takimi malutkimi fikusami leżeliśmy w cieniu przy basenie, na prawdę trudno mi było uwierzyć, że to takie same fikusy jak u nas w doniczkach rosną:

Obrazek

to korzenie tego fikusa....
Obrazek
Obrazek
Kwitnąca agawa!!! szok!! tu już jej owoce dojrzewają:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hotel mieliśmy położony w takim przyjemny parku-ogrodzie, wszędzie pełno było zieleni, cudnie...
Obrazek

Obrazek

Widok na hotel z morza...
Obrazek

I jeszcze takie cykasy rosły sobie jak u nas iglaki :;230
Obrazek

a w donicach takie sympatyczne coś...
Obrazek

Obrazek

I bugenwille taaaakie cudne... szkoda, że juz przekwitające...
Obrazek

Obrazek

No ale cóż, trzeba wracać do rzeczywistości. Urlop był super udany, ale ... nie ma to jak w domku z sierściuszkami moimi kochanymi...
Pozdrawiam...
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Żebyś mi się nie zgubiła, to zostawiam swój ślad u Ciebie ;:65
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, już jesień, więc widokami swojego ogródka się nie przejmuj ;:108 ważne, że nasyciłaś się słońcem i kolorami południa :) do domu zawsze wraca się z ochotą, stara prawda...wszędzie dobrze, a w domu najlepiej
Tytus Cię witał serdecznie, czy był obrażony?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Aniu możemy się nawzajem pocieszyć że po zimie znów będzie ciepełko.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

no urlop superasny Andziu , ale dobrze ze juz jestes :wink:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basjak pisze:Aniu, już jesień, więc widokami swojego ogródka się nie przejmuj ;:108 ważne, że nasyciłaś się słońcem i kolorami południa :) do domu zawsze wraca się z ochotą, stara prawda...wszędzie dobrze, a w domu najlepiej
Tytus Cię witał serdecznie, czy był obrażony?
Basiu no nie ma rady na to, że już jesień. Czas płynie nieubłaganie. Ale i jesień ma swoje piękne strony.
Tytus witał nas jak stęsknione dziecko, przez dwa dni leżał mi na kolanach i łapał za kostkę jak tylko próbowałam wyjść z domu. A widok walizek do dzisiaj wzbudza w nim nienawiść ;:224
Bogumilka pisze:Żebyś mi się nie zgubiła, to zostawiam swój ślad u Ciebie ;:65
Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś i zapraszam serdecznie znowu.
ulakonie pisze:Aniu możemy się nawzajem pocieszyć że po zimie znów będzie ciepełko.
Ula, już mozna planować następne wakacje ;:3 żeby mozna już było czekać na następną przyjemność :heja
Keetee pisze:no urlop superasny Andziu , ale dobrze ze już jestes :wink:
Keetee.... bardzo wielka buźka za takie miłe powitanie!! A trawka od Ciebie ma 3 pałki i będzie sporo nasion :tan

Powoli wraca mi ochota na pisanie, więc pewnie niebawem zamęczę Was jakimiś opowieściami ale przede wszystkim fotkami "pola i zagordy". Na razie miłego dnia i wracam do pracy... trzeba zarabiać na te jeszcze nie posadzone roślinki.
A jeszcze w miedzy czasie pójdę pozaglądać do Waszych ogrodów, bo miesiąc tego nie robiłam...zgroza...
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU dawno mnie nie było a już tak stęskniłam sie za widokim Tutuska . . Widzę ,że urlop spedziłaś w uoczym miejscu pod palmami . Tez mam takie naklejki tylko ,że z kwiatami gdyż ściana wydawałami się goła a z nimi zaraz weselej
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:ANIU dawno mnie nie było a już tak stęskniłam sie za widokim Tutuska . . Widzę ,że urlop spedziłaś w uroczym miejscu pod palmami . Tez mam takie naklejki tylko ,że z kwiatami gdyż ściana wydawała mi się goła a z nimi zaraz weselej
Jadziu miło mi , że o mnie pamiętasz ;:196 Specjalnie dla Ciebie Tytus, moje "maleństwo":
"No pobaw się ze mną plissss..."
Obrazek
I jego nowy fan klub, wnusia (2 latka) mojego szwagra, absolutnie się go nie bała, a Tytus był wobec niej tak delikatny, że szok...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reszta planów naklejkowych czeka na jakąś delegacje mojego M, bo jakoś tak... jemu to nie potrzebne ;:224
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ostatnia fotka jest śliczna jak"zakochani " patrzą sobie prosto w oczy . Nawet uszka ma stojące w tym momencie to chyba wzajemna miłość :;230 Masz Aniu z nim wesoło . Dziwczynka śliczna włącznie z mamusią więc nie ma sie czemu dziwić ,że Tytusek się w niej zakochał .Wcale sie nie dziwię tez bym go tak kochała ma takie mądre oczy ten malutki psotnik. Niestety z M tak to jest oni niczego nie potrzebują prócz jedzenia :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie mamusia tylko ciocia (siostra mamusi), ale mamusia też ładna i sympatyczna. A moje "maleństwo" bardzo lubi dzieci, traktuje je jak młodsze szczeniaki, ciesze się, bo jakby się jakieś wnuki pojawiły.... ;:224
Ostatnio zauważyłam (pewnie to żadne odkrycie..), że pies normalnie wie kiedy się śmiejesz , bo robi coś zabawnego, niesamowite to dla mnie jest, bo Tytus wtedy jakby specjalnie błaznuje, żeby mnie jeszcze bardziej rozśmieszyć.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj :wit .Po takim urlopie to na pewno masz akumulatorki naładowane na maksa :)
Na te stojące uszy Tytusa normalnie nie mogę się napatrzeć
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Aniu, kochana ;:167 , całkiem niedawno zidentyfikowałam jedną z roślinek od Ciebie. To Kubańskie oregano, czy Cuban oregano (Plectranthus amboinicus). Wiem wreszcie co z nim robić :;230 .
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

olibabka pisze:Aniu, kochana ;:167 , całkiem niedawno zidentyfikowałam jedną z roślinek od Ciebie. To Kubańskie oregano, czy Cuban oregano (Plectranthus amboinicus). Wiem wreszcie co z nim robić :;230 .
Fajnie to brzmi: kubańskie oregano ;:224 całe szczęście, że okazało się jadalne, bo pasłam tym czasem rodzinkę :;230 muszę sobie po lecie odnowić to oregano, bo wystawiłam na taras i trochę się zniszczyło.

A mnie dzisiaj goście odwiedzili ;:224 tacy, przez których nigdy nie mogę zebrać głogu. W tym roku wydaje mi się, że wcześniej niż w poprzednich latach. Przylatuje niewiarygodnie wielkie stado ptaków, nie wiem jakich, opadają na okoliczne głogi na kilkanaście minut dosłownie i potem.... nie ma nic :!:
Obrazek

słup wysokiego napięcia, jest dosłownie cały oblepiony tymi złodziejami głogu :D
Obrazek

Zdjęcia tego nie oddają, ale wierzcie mi, można się poczuć jak w "Ptakach" Hitchcocka :!:

Obrazek

Aaaaa zapomniała się pochwalić, że z Turcji maleńki szaber przywiozłam. Po małej gałązce dwóch gatunków gruboszy i oryginalny, dziko rosnący papirus :tan
Papirus już puścił korzenie i kilka młodych, jeden z gruboszy też, drugi jeszcze nie ale nadal jest zielony wiec licze, że jednak wreszcie się puści.
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten nie ma korzonków jeszcze:
Obrazek

Obrazek

Poza tym kwitną mi fiołki od Trzynastki (wielka buźka dla niej!!!!)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

_aeschynantus_ będzie kwitł po raz kolejny w tym sezonie :tan
Obrazek

No i jeszcze fiołkowe przedszkole:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zebrałam nasionka takich kosmosów...
Obrazek
Obrazek

Troszkę jesieni jeszcze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pracowite murarki: Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na dobranoc zostawiam Wam trochę mojego domowego ognia i lecę jeszcze zajrzeć do Ligii, DOBREJ NOCY!!
Obrazek
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ania, wręcz przeraziłam się na widok ptaków :roll: istny horror. Nie uciekałaś pod dach, kiedy zobaczyłaś je po raz pierwszy?
Podobne kosmosy miała Jadzia, wciąż się nimi zachwycałam :) w kępie wyglądały cudnie.
Moje wysokie rozchodniki rosły w cieniu i bardzo się powyciągały do słońca. Wczoraj powędrowały już na świetliste stanowisko, a w ich miejsce posadziłam floksy. Podobno one lubią cień.
W blokowisku kaloryfery też już ciepłe, ale uroku kominka brak :lol:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aneczko kochana cieszę się że kwitną ;:196 piękny masz awatarek :) jesienne ''ptasie'' zdjęcia trochę smutne prawda? :( ale trudno zima też ma swoje uroki ;) Takiego oryginalnego papirusa miałam padł mi dawno temu i już takiego nie znalazłam ale poczekam cierpliwie aż u Ciebie urośnie i ;:180 ogrodowe foteczki cudowne :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”