Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Maja wielkie Dzięki ;:196 ale chyba mam swojego zapychacza dziury. Przez przypadek szlam kolo ogrodka sasiadki, zadko chodze tamtendy i co widze ... rosnie sobie rozyca, piekna jak lalka. A co wiecej calkowicie pasujaca do mojego wyobrazenia. Teraz tylko namowic sasiadke, zeby mi ja oddala 8-) Dzisiaj jest kiepska pogoda i leje ale zrobie na dniach jej foty.
Kurna Bolek jaka ta Pastela jest piekna ;:167 Juz chyba pisalam o tym, ze ilekroc ja gdzies u kogos widze, to padam oczarowana.
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39

Post »

no moja Pastella za nic nie chce tak pięknie wyglądać jak u Ciebie :D
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dziewczyny witam was serdecznie :D miło mi, że mnie odwiedzacie i piszecie :tan :tan .
Wstawię jeszcze to co mi zostało z zaplanowanych z 4 października, bo ja coś ostatnio mam problemy, albo forum albo image...k mi odmawia posłuszeństwa. Zaraz Wam odpowiem OK.
c.d. zdjęć z 4 października ( oczywiście nie wszystkie część zostaje na zimę ha,ha. )

Pastella, hura wreście zdjęcie przeszło :tan
Obrazek

Wiecie, że to ta sama cały czas, ta która miała około 30 kwiatków. Ona jeszcze kwitnie i ma ze trzy pączki !!

Teraz takie tam ogólne spojrzenia na kwiatuszki. :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cesar, nareście to zdjęcie przeszło.
Obrazek

Aga, :D piękna jest księżniczka Sofia u Gosi. Mnie bardzo czaruje kwiatuszkami. Dlaczego Sophia R idzie do ludzi - mam ja 4 lata co roku czekałam, że się poprawi, bo też tak jak Wy widziałam na forum piękne jej zdjęcie. Róża w miarę zdrowa, ale za mało ma kwiatów. Może stanowisko jej nie odpowiada, nie wiem. Uważam, że są inne lepsze róże w tym kolorze.
Queen of Sweden i Amber Queen, Aga będziesz zadowolona. Tylko kupuj dobrze szczepione , bo to sukces ładnych róź, a nie jakieś tam cuda....
Beidermeier, kapryśnica, ale pokazała łaskawie swoje kwiatuchy, grubiutkie i papuśne.. :;230

Witaj Dorotko, :D no właśnie chodzi o to powtarzanie kwitnienia i ilość kwiatów. Staram się pozbywać róż, które długo każą mi czekać na kwiaty. Jest jeden wyjątek wiesz która... Eden Rose, no na nią poczekam. Kwitła mi pierwszy rok ale kwiaty marzenie. ;:108

Witaj Aniu, :D dziękuję Ci za opinię o moich zdjęciach, naprawdę tak uważasz. Wiesz po tym co na początku czerwca pisał mi jeden pan, to ja myślałam, że to naprawdę zależ od aparacika. :tan
Pastella, się spisała na szóstkę, dwie następne jej pozazdrościły i też maja pędy owszem, owszem. Będą na zdjęciach z następnych dni.
Aniu chciał czy nie chciał będziemy ją oglądać całą zimę. :;230

Jule, :D jak Ty namówisz sąsiadkę, żeby ci oddała różę, to ja nie wiem :;230
Jula kup sobie Pastelle i nie marudź. ;:108

Aga, za mało wiem, ale to Ty wiesz już sama najlepiej dlaczego Ci tak nie rośnie. Moja paskuda jak nie rosła to od razu wiedziałem dlaczego jest najsłabsza z trzech jakie posiadam. Źle szczepiona i tyle. Wszystkie moje jednakowo karmione i podlewane. ( Aga zabrakło mi już uśmieszków bo mogę tylko 15 , następnym razem masz jak w banku dodatkowe - Ok )
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna ta Pastella tak by się chciało .Tylko gdzie ją wsadzić :(
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Gosiu, :D a znasz takie powiedzenie, jak chcesz to masz.
Jak dobrze pomyślisz to znajdziesz jej miejsce. Warto mieć Pastelle ;:108
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
jak Gosia nie ma gdzie wsadzić to ja sobie kupię Pastelle :;230
i wsadzę do doniczki :roll: coraz lepiej mi to idzie :wink:
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tez sobie kupie :twisted: I tez zapakuje do donicy a co. Ta rozyca chodzi za mna od kiedy ogladam ja na forumie ale ciagle mi nie po drodze do niej :roll: Troche kolorystycznie mi sie nie zgrala nigdy ale spokojnie przejsc do porzadku dziennego nad kazdym jej zdjeciem .... tez nie moge :;230
A co do sasiadki, to ona jest przemila osoba, ktora ma ta przypadlosc, ze nawet nie wie co u niej w ogrodku rosnie :wink: Ma pare krzakow roz, ktore rosnal same sobie. Musze dodac ze dosc dobrze, jak na to ze - ani nie nawozone ani nie kopczykowane, nie mowiac o oprysku. To po prostu postaram sie zrobic machniom - ona mi ta da a ja mam pare, ktore przejelam od siostry a ktore okazaly sie zolte czyli nie pasujace.
Foto wstawie zaraz u siebie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Zabeczko, :D to sobie kup i wsadz :;230 :;230 :;230 a, na poważnie to donica niech będzie du...ża, bo ma ona tak
rosnąć i kwitnąć jak u mnie. ;:147 Tobie też miłego, takie fajne te uśmieszki, a my ich nie używamy. ;:24

Witam serdecznie wszystkich moich gości, którzy zagladają do tego wątku. :D
Wstawię zdjęcia różyczek z 7 października. Bardzo zmoczone bo spadło dużo deszczu.
Popatrzmy jak kwitnie Chippendaile :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Queen of Sweden, :D obiecana dla zakochanej.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bernstein Rose, :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pirouette, :D szalejący, mało mu jednej pergoli, pcha się na wszystkie strony.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cacane rozyce ;:180 a z tymi kroplami deszczu, to w ogole pieknie wygladaja 8-)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

O, ja lubię takie szalejące rózyce ;:108 U mnie Piruette mimo, że młodziutki też pokazuje charakter :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Oj tak pięknotki jakich mało i ciągle mi mało, mogłabym je oglądać bez przerwy i nic nie robić. :;230 Szkoda że za niedługo pójdą spać i tak długo trzeba będzie czekać. Mnie nawet przyjemność sprawia jak obcinam takie już przekwitające kwiaty to je pomęczę trochę w dłoniach i ręce potem tak ślicznie pachną mieszaniną zapachów. Chyba tego dotyku płatków różanych będzie mi najbardziej brakować. Bo popatrzeć na nie to wpadnę oczywiście do Majeczki. ;:65 ;:65 ;:65 Foć je żeby na całą zimę starczyło tych cudności. ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Majuś, u Ciebie w wątku można istnego oczopląsu dostać ;:60 . Same cudowności w wielu odsłonach ...ach ... ;:224 .
Bardzo podoba mi się Twoja Bernstein Rose ... ;:61 . Napisz coś więcej o niej ;:180 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju, ale u Ciebie wszystko pięknie kwitnie!
Queen of Sweden ma cudny kolor.
Co do Sophii R to u mnie nie choruje i pięknie powtarza, powiedziałabym, ze drugie kwitnienie ma dużo lepsze! Ma przerwę w kwitnieniu ale nie dłuższą niż inne róże a jesienne kwiaty są większe i bursztynowe. Śliczne!!! Liście też ma ładne bo lekko brązowe i pięknie się komponują z barwą kwiatów. Ogólnie ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie wszystkich moich gości piszących i oglądających :D

Jule, :D różyczki Ci bardzo dziękują, że są cacane, ale deszczu nie lubią. :;230

Dorotko, :D skoro i Twój Pirouette pokazuje charakterek to znaczy, że ta róża tak mam. Jestem zachwycona, że ona tak zabuszowała mi przy pergoli. ;:108

Kocia Majeczko, :D oj pięknotki z różyczek, a Ty masz rację i ja mam dużą przyjemność zdejmować płatki róż jeszcze przed opadnięciem i wygłaskać je w dłoni no i oczywiście powąchać zanim rzucę do kompostownika. :;230
Zapraszam na patrzenie hihihi...hi oczywiście wszystkie fotki robie na zapas. :;230 Może starczy.

Moniczko, :D ja dostaję oczopląsu w innych watkach. Patrzmy póki jeszcze nam kwitną, jak odpiszę to też idę pobiegać po innych wąteczkach. :tan
Bernstein Rose , mam ja drugi rok, w tym sezonie kwitnie trzeci raz. Kolor kwiatów żółto bursztynowy, dość szybko kwiat zmienia barwę na bardziej budyniową. Krótko kwiat jest do podziwiania ok 5 dni. Nie choruje, rośnie na jakież 40 cm.
Wolę Amber Queen, ten sam kolor, a kwitnie prawie całe lato i teraz. ;:108

Anetko, :D jeszcze kwitnie, różyczki zorganizowały sobie drugie kwitnienie. Queen of Sweden polecam, piękny kolor, wydoroślała w tym sezonie, kwitnie prawie cały czas.
Sophia R. mnie natomiast mocno rozczarowała, może to byle jaka sadzonka i dlatego. Zaraz jak Ty piszesz, że ona ma lekko brązowe liście to moja ma ale zielone. O i jest problem może któraś z nich to nie Sophia R.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Majeczko, ona ma teraz taką ilość pąków, że nie ma cudów, nie zdąży zakwitnąć.
Martwi mnie tylko co stanie się z tymi pędami zimą :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”