Chcę mieć życie usłane różami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Chcę mieć życie usłane różami

Post »

Wandziu widziałam dzisiaj 1,5 m Pata, lojalnie mówię może zostać , gdzie jest :oops: Może i mój urośnie :?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moniczko, liczę na to, że będzie się wreszcie działo pod względem różanym :D
Annes, ja właśnie najbardziej lubię ten kolor róż, ale wśród takich białych nie ma niestety zbyt dużego wyboru. A bardzo by się przydały jako przerywniki pomiędzy innymi kolorkami, podkreślając ich barwę kształty.
Pamelko, no to całe szczęście, że nie będę musiałą Patki przesadzać. Mam nadzieję, że zarówno u ciebie, jak i u mnie urosną do swoich właściwiych rozmiarów. No ale ty swoją już zdaje się zdążyłaś przesadzić?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wandziu gdzieś wyczytałam że jeszcze zamówiłaś róże czyli różyczka u Ciebie szaleje. :;230
A ten Chopin śliczny i taki wytrzymały, ja nawet nie wiem dlaczego go nie mam. ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Majko, koniecznie go sobie spraw. Toć to klasyka. Podstawa. Fundament, rzec by można. A jakby tak sobie zrobić rabatkę muzyczną? Chopin, Mozart, Haendel itd.? Są jeszcze jacyś wśród róż?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wlasnie zamierzałam, ale nie zdążyłam :D tyle tego wkopywania i wykopywania było ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Pamelko, to całe szczęście! Podsyp jej tam porządnie obornika, to wystrzeli jak trzeba ;:108
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu tak myślę i tych kulkach obornika, obok mam stadninę, więc załtwić nie ma problemu ;:108
Gorzej, jak psy się zainteresują nawozem ;:14 tak dumam nad granulowanym, może rozsypać teraz przed zimą?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ja akurat kupiłam wiosną taki naturalny w workach i nim podsypałam, robiąc kopczyki. A więc mam jakby dwa w jednym. I nawóz, i ochrona na zime. Ale granulowany też pewnie dobry, bo zanim porządnie wsiąknie do ziemi i do korzeni, to już będzie wiosna. Ale zresztą tak do końca to nie wiem. Może jednak lepiej na wiosnę. Zapytaj bardziej obeznanych w temacie. Ja bym była za tym, żeby granulowany na wiosnę chyba.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, masz rację - Chopin to absolutna klasyka, trzeba mieć tę różę, która u Ciebie kwitnie cudownie...
jeśli szukasz muzykantów, to koniecznie zainteresuj się Bremer Stadtmusikanten :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu to Ty już kopczykowałaś różyczki?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wandziu jest jeszcze Souvenir de Robert Schuman i tego na pewno kupię. :;230
Muzykantów też do kompletu trzeba mieć. :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Romantycznie się zrobiło-rozmowy o różach przy muzyce :D Jeszcze nigdy nie zostawiłam róż bez kopczyków na zimę-u mnie to byłby wyrok śmierci. Nawet kopcowane cztery mi wypadły w ciągu 6 lat. Chopin pojawił się u mnie w tym roku, właśnie powtarza :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu wspniały wątek różany , ja też myślałam że róż u mnie nie będzie bo małe dziecko i róże a teraz mam już chyba 50 szt i wszystkie kupione w tym roku. Angielki kupiłaś same cudne. :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Pamelko, kopczykuję, bo tak mi kazały Gloriadei i Rozeta. Jesień była wyjątkowo ciepła i róże zaczęły się budzić do życia. No więc trzeba je było przykryć, żeby się nie rozszalały, bo mogłyby zimą przemarznąć. Zrobiłam te kopczyki najpierw z kory, a potem posypałam obornikiem. Podobno tak trzeba. Ja się na tym na razie nie znam, a więc pokornie słucham bardziej doświadczonych.

Edulkot i Aguniado, mamy więc do kompletu Shumana i Stadtmusikanten ;:138 Muszę je mieć, bo kocham muzykę ;:167

Ewamaja, mi dotychczas w ciągu 7 lat zmarzła na śmierć tylko jedna róża. Pnąca. Miałą zresztą kiepską ziemię. No ale ja mam te swoje dęby, a liście z nich to dobrodziejstwo na zimę, bo tworzą wspaniałą kołderkę.

Katik, u mnie też się już uzbierało z 50 różyczek. I chyba na tym nie koniec. Na razie większość to gołe badylki, ale jaki w nich drzemie potencjał. Ho, ho :roll: A angielki lubię szczególnie i kupię każdą, jaką spotkam, tym bardziej że u mnie w centrum o tej porze przeceniają rośliny. Za angielki w pojemnikach płacę 19 zł albo mniej.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Jeśli chodzi o "muzykalne" rózyczki, to jeszcze jest coś takiego jak "McCartney Rose" :;230 - ale na żywo tego nigdzie nie widziałam. No i jeszcze oczywiście "Rhapsody in Blue" :-)
Chopin na pewno pasowałby do Haendla, bo kwiaty mają w podobnym rozmiarze, Mozart ze swoimi drobniusimi kwiatuszkami to trochę inna bajka.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”