Witaj
Tajko nasz ciemiernik każdego roku właśnie o tej porze rozpoczyna kwitnienie które trwa do chwili kiedy nie przykryje go śnieg. Rok w ogrodzie staram się ogladć na bieżąco i zgadzam się z tym że sosny wymieniają igły raz na kilka lata wzależności od gatunku,lecz to co było u mnie przez ostatnie lata nie wydaje się mnie za normalne a zwłaszcza na sosnach czarnych.W roku bieżącym obserwuję pewne zmiany i dobrze że na +.
Witaj
Tadeusz po ostatnich opadach deszczu dzisiejszy poranek wita nas

choć z niską temperaturą.Dziękuje za miłe słowa,ale ogród Twój stawiam wszystkim swoim znajomym za wzór godny do naśladowania, gdzie oprócz dość dużego przekroju różnych gatunków drzew, krzewów i kwiatów można zobaczyć pięknie utrzymane rabaty i trawniki . Coś co nie jednego może doprowadzić do zawrotu głowy.
W moim ogrodzie panuje już jesienny nastrój drzewa i krzewy intensywnie przebarwiają się ,a sosny zrzucają stery igliwia które niebawem zacznę grabić . Przed nadejściem prawdziwej zimy czeka mnie jeszcze jedno koszenie trawy.
Witaj
Andrzeju dość często odwiedzam Twój ogród i chwilami zazdroszczę ci tej leśnej działki na której zapewne utrzymanie podłoża nie jest tak trudne .Ogród nasz z wyjątkiem niewielkich rabat porośnięty jest trawą która zapewne wiesz wymaga pracy/częste strzyżenie/a jesienią usuwania dużych ilości igliwia i liści które z braku kompostnika zmuszony jestem palić.Ale dość narzekan przecież praca w ogrodzie to cała przyjemność a zarazem ruch na świeżym powietrzu.