Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.II
Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.II
Piękne nowości:)
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne nowości ! Szkoda tylko że tak daleko mieszkacie !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nowości fajniutkie niech szybciutko rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
Witaj Iwonko.Właśnie od deski do deski "przeleciałam"
Twój wątek i jestem w szoku
Ależ masz piekności.Fiołki,begonie,peperomie...same piękności.A ja myślałam,że mam dużo doniczkowców
.Oj,pozwolę sobie na częstsze odwiedziny jeśli pozwolisz.Pozdrawiam 

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
A ja zapomniałam zapytać na wystawie, co Dostałaś z wymianki o Arlety...ale gafa
Ale... na zdjęciach wszystko widać, jak na żywo ;) Śliczne nowości, oby rosły pięknie.
A ja mam listeczek Twojego białego fiołeczka mini, Arlet mi jednego "Odstąpiła"
Dziękuję za miłe towarzystwo i pogaduchy na ławeczce

Ale... na zdjęciach wszystko widać, jak na żywo ;) Śliczne nowości, oby rosły pięknie.
A ja mam listeczek Twojego białego fiołeczka mini, Arlet mi jednego "Odstąpiła"

Dziękuję za miłe towarzystwo i pogaduchy na ławeczce

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02

Nie powiem...coś tam "dziubnę" w ogrodzie, czy podleję kwiaty w domu, ale to wszystko.
Nawet do kwiaciarni nie chce mi się jechać, a potrzebuję doniczkę i trochę ziemi do kaktusów (wszystko przez kota

Całe szczęście, że nie minęła mi ochota na śledzenie waszych wątków

Tutaj przynajmniej nie mam zaległości, no może trzeba by coś napisać, ale moja wypowiedz w tej chwili wyglądałaby tak...

a to chyba trochę za mało

Niestety trzeba jeść, więc dzisiaj byłam...kupiłam...i wygląda tak

Przypuszczam, że to jakiś grubosz. Zachwycił mnie jego niespotykany układ liści, no i oczywiście kolor.
Bardzo lubię rośliny w szaroniebieskim kolorze, więc mam ich sporo w ogrodzie i w domu.

Sedum morganianum 'Burrito' dostałam od naszej forumowej koleżanki (AnnaAgnieszka

Teraz mogę przyznać się, że miałam obawy, czy uda mi się je ukorzenić. Udało się

Rozchodnik wypuścił nawet malucha, a wrzucone do doniczki "koraliki" ukorzeniły się

Szaroniebieskie liście ma również ta roślina. Do dzisiaj nie wiem, co to za jedna.
Było podejrzenie, że to kalanchoe laciniata, ale coś mi się kwiatki nie zgadzają

...a może ja szukać nie umiem

Kolejna roślina, też jest w moim ulubionym kolorze, tylko powiedzcie mi, dlaczego ona, tak dziwnie wygląda ?
Hm...jakby szukała słońca, a przecież stoi na południowym parapecie...a może ona od niego ucieka ?

Na zakończenie trochę ciepłych kolorów, czyli kwitnący hibiskus...

...no i oczywiście kolejny fiołeczek. Życzę dużo energii i radości

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Hibek i fiołeczek pięknie kwitną. Kolekcja sucholubków bardzo ciekawa.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twoje sukulenty piękne!!
Jestem pod dużym wrażeniem. No bo i w doskonałej formie i nieczęsto spotykane... Jak dobrze, że można coś takiego obejrzeć. I to na "zielonych" wątkach... :P
A hibiskus "wystawowy" - super!

Jestem pod dużym wrażeniem. No bo i w doskonałej formie i nieczęsto spotykane... Jak dobrze, że można coś takiego obejrzeć. I to na "zielonych" wątkach... :P
A hibiskus "wystawowy" - super!
Piękne sukulenty u ciebie zamieszkały:).
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Piękne sukulenty i Hibcio cudny !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Iwonko ależ cudowne nowości 

Witaj
Jakie piękne rozmaitości kwiatowe u Ciebie.
Fiołeczki bardzo słodziutkie,szczególnie podobają mi się te o pełnych kwiatach.
Bardzo ciekawe to Sedum, i wreszcie dowiedziałam się jak nazywają się te grube warkocze zwisające z doniczki.
Masz bardzo imponującą kolekcje kaktusów i sukulentów,aż chce się oglądać i oglądać.

Jakie piękne rozmaitości kwiatowe u Ciebie.
Fiołeczki bardzo słodziutkie,szczególnie podobają mi się te o pełnych kwiatach.
Bardzo ciekawe to Sedum, i wreszcie dowiedziałam się jak nazywają się te grube warkocze zwisające z doniczki.
Masz bardzo imponującą kolekcje kaktusów i sukulentów,aż chce się oglądać i oglądać.
Iwonko czytam, że Cię niemoc ogarnęła.. Coś i ja wiem na ten temat niestety, tyle,że ja w ogrodzie leniuchuję, w większości z konieczności raczej /ciągle te plecki
.. nawet na wątki tematyczne rzadziej zaglądam
może to jesień tak działa?
Pokazałaś dziś kolejną piękność- gruboszek niespotykany, wiesz pewnie, że gdyby był gęściejszy to ja..
Hoduj go, hoduj w zieloną masę 
Sedum rozmnażam /zagęszczam/ podobnie, z koralików; co prawda 'trochę ' to trwa, ale kto mnie goni?
No i jeszcze ta eszeweria..
taka.. grubaśna, upasiona
tylko czego ona szuka, uciekając od słonka?

może to jesień tak działa?
Pokazałaś dziś kolejną piękność- gruboszek niespotykany, wiesz pewnie, że gdyby był gęściejszy to ja..

Sedum rozmnażam /zagęszczam/ podobnie, z koralików; co prawda 'trochę ' to trwa, ale kto mnie goni?

No i jeszcze ta eszeweria..

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko śliczne sukulenciki
Zaciekawił mnie nowy gruboszek. Faktycznie ma bardzo oryginalnie ułożone listki.
Podpowiedz mi proszę, gdzie robiłaś zakupy i gdzie Ci wskoczył do koszyczka.

Zaciekawił mnie nowy gruboszek. Faktycznie ma bardzo oryginalnie ułożone listki.

Podpowiedz mi proszę, gdzie robiłaś zakupy i gdzie Ci wskoczył do koszyczka.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Renatko
hibiskus dopiero zaczyna kwitnąć, więc muszę pomyśleć o przeniesieniu go do domu.
Nie wiem tylko, jak zniesie zmianę miejsca. Czy może zgubić pączki? Na razie stoi na tarasie i moknie
Henryku na "zielonych" wątkach, też można zobaczyć coś ciekawego
Nie mniej dobrze, że wpadasz do nas, bo potrafisz docenić nasze kaktusy i sukulenty
Patrycjo, Lidziu, Asiu to miłe, że spodobały Wam się moje sukulenty, tym bardziej, że zdaję sobie sprawę,
że nie są tak popularne, jak hoje, czy fiołki
Evo witaj w moim wątku
Cieszę się, że mogłam pomoc, ale po to właśnie jest forum.
Ja też dopiero tutaj poznałam nazwy wielu moich kwiatów i dzięki temu teraz wiem, jak z nimi postępować
Martusiu dbaj o siebie
Ogrodem nie przejmuj się, bo i tak powoli układa się do zimowego snu
Domowym roślinom, też nic się nie stanie, jak teraz będziesz chuchała na siebie.
Jeżeli chodzi o grubosza to jest jeszcze ładniejszy, niż na zdjęciu, ale możesz sama się o tym przekonać,
bo ma trzy odnóża, więc zawsze mogę Ci jedno podarować
Elu
polecam wybrać się na zakupy do Aldi. Dużo ciekawych sukulentów i dorodnych kaktusów.
Niestety większość z nich już mam. Chociaż zastanawiałam się, czy jednak sobie jakiegoś nie dokupić
Taka np. Portulacaria afra "wariegata" jest sporym i gęstym krzewem, a moja przywieziona z Chorzowa wygląda przy niej, jak pryszcz
Ceny też przystępne i to z ceramiczną doniczką.

Nie wiem tylko, jak zniesie zmianę miejsca. Czy może zgubić pączki? Na razie stoi na tarasie i moknie

Henryku na "zielonych" wątkach, też można zobaczyć coś ciekawego

Nie mniej dobrze, że wpadasz do nas, bo potrafisz docenić nasze kaktusy i sukulenty

Patrycjo, Lidziu, Asiu to miłe, że spodobały Wam się moje sukulenty, tym bardziej, że zdaję sobie sprawę,
że nie są tak popularne, jak hoje, czy fiołki

Evo witaj w moim wątku

Ja też dopiero tutaj poznałam nazwy wielu moich kwiatów i dzięki temu teraz wiem, jak z nimi postępować

Martusiu dbaj o siebie

Domowym roślinom, też nic się nie stanie, jak teraz będziesz chuchała na siebie.
Jeżeli chodzi o grubosza to jest jeszcze ładniejszy, niż na zdjęciu, ale możesz sama się o tym przekonać,
bo ma trzy odnóża, więc zawsze mogę Ci jedno podarować

Elu

Niestety większość z nich już mam. Chociaż zastanawiałam się, czy jednak sobie jakiegoś nie dokupić

Taka np. Portulacaria afra "wariegata" jest sporym i gęstym krzewem, a moja przywieziona z Chorzowa wygląda przy niej, jak pryszcz

Ceny też przystępne i to z ceramiczną doniczką.