Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.II

Post »

Piękne nowości:)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Piękne nowości ! Szkoda tylko że tak daleko mieszkacie !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nowości fajniutkie niech szybciutko rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Witaj Iwonko.Właśnie od deski do deski "przeleciałam" :wink: Twój wątek i jestem w szoku :shock: Ależ masz piekności.Fiołki,begonie,peperomie...same piękności.A ja myślałam,że mam dużo doniczkowców :D .Oj,pozwolę sobie na częstsze odwiedziny jeśli pozwolisz.Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

A ja zapomniałam zapytać na wystawie, co Dostałaś z wymianki o Arlety...ale gafa :oops:

Ale... na zdjęciach wszystko widać, jak na żywo ;) Śliczne nowości, oby rosły pięknie.

A ja mam listeczek Twojego białego fiołeczka mini, Arlet mi jednego "Odstąpiła" ;:224

Dziękuję za miłe towarzystwo i pogaduchy na ławeczce ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 Nie wiem dlaczego, ale ostatnio ogarnęła mnie jakaś niemoc (czytaj lenistwo).
Nie powiem...coś tam "dziubnę" w ogrodzie, czy podleję kwiaty w domu, ale to wszystko.
Nawet do kwiaciarni nie chce mi się jechać, a potrzebuję doniczkę i trochę ziemi do kaktusów (wszystko przez kota :evil: )
Całe szczęście, że nie minęła mi ochota na śledzenie waszych wątków :D
Tutaj przynajmniej nie mam zaległości, no może trzeba by coś napisać, ale moja wypowiedz w tej chwili wyglądałaby tak... ;:138 ,
a to chyba trochę za mało :wink:

Niestety trzeba jeść, więc dzisiaj byłam...kupiłam...i wygląda tak ;:170

Obrazek Obrazek

Przypuszczam, że to jakiś grubosz. Zachwycił mnie jego niespotykany układ liści, no i oczywiście kolor.
Bardzo lubię rośliny w szaroniebieskim kolorze, więc mam ich sporo w ogrodzie i w domu.

Obrazek

Sedum morganianum 'Burrito' dostałam od naszej forumowej koleżanki (AnnaAgnieszka ;:196 ).
Teraz mogę przyznać się, że miałam obawy, czy uda mi się je ukorzenić. Udało się :heja

Obrazek Obrazek

Rozchodnik wypuścił nawet malucha, a wrzucone do doniczki "koraliki" ukorzeniły się :tan

Obrazek

Szaroniebieskie liście ma również ta roślina. Do dzisiaj nie wiem, co to za jedna.
Było podejrzenie, że to kalanchoe laciniata, ale coś mi się kwiatki nie zgadzają ;:24
...a może ja szukać nie umiem ;:171

Obrazek Obrazek

Kolejna roślina, też jest w moim ulubionym kolorze, tylko powiedzcie mi, dlaczego ona, tak dziwnie wygląda ?
Hm...jakby szukała słońca, a przecież stoi na południowym parapecie...a może ona od niego ucieka ?

Obrazek

Obrazek

Na zakończenie trochę ciepłych kolorów, czyli kwitnący hibiskus...

Obrazek

...no i oczywiście kolejny fiołeczek. Życzę dużo energii i radości ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Hibek i fiołeczek pięknie kwitną. Kolekcja sucholubków bardzo ciekawa.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoje sukulenty piękne!! ;:138

Jestem pod dużym wrażeniem. No bo i w doskonałej formie i nieczęsto spotykane... Jak dobrze, że można coś takiego obejrzeć. I to na "zielonych" wątkach... :P

A hibiskus "wystawowy" - super!
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne sukulenty u ciebie zamieszkały:).
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Piękne sukulenty i Hibcio cudny !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Iwonko ależ cudowne nowości ;:224
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Witaj :wit
Jakie piękne rozmaitości kwiatowe u Ciebie.
Fiołeczki bardzo słodziutkie,szczególnie podobają mi się te o pełnych kwiatach.
Bardzo ciekawe to Sedum, i wreszcie dowiedziałam się jak nazywają się te grube warkocze zwisające z doniczki.
Masz bardzo imponującą kolekcje kaktusów i sukulentów,aż chce się oglądać i oglądać.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko czytam, że Cię niemoc ogarnęła.. Coś i ja wiem na ten temat niestety, tyle,że ja w ogrodzie leniuchuję, w większości z konieczności raczej /ciągle te plecki ;:144 .. nawet na wątki tematyczne rzadziej zaglądam ;:124
może to jesień tak działa?
Pokazałaś dziś kolejną piękność- gruboszek niespotykany, wiesz pewnie, że gdyby był gęściejszy to ja.. ;:224 ;:109 Hoduj go, hoduj w zieloną masę ;:215
Sedum rozmnażam /zagęszczam/ podobnie, z koralików; co prawda 'trochę ' to trwa, ale kto mnie goni? :;230
No i jeszcze ta eszeweria.. ;:170 taka.. grubaśna, upasiona ;:63 ;:63 tylko czego ona szuka, uciekając od słonka?
;:196
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Iwonko śliczne sukulenciki ;:138
Zaciekawił mnie nowy gruboszek. Faktycznie ma bardzo oryginalnie ułożone listki. :roll:
Podpowiedz mi proszę, gdzie robiłaś zakupy i gdzie Ci wskoczył do koszyczka. ;:180
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Renatko ;:196 hibiskus dopiero zaczyna kwitnąć, więc muszę pomyśleć o przeniesieniu go do domu.
Nie wiem tylko, jak zniesie zmianę miejsca. Czy może zgubić pączki? Na razie stoi na tarasie i moknie :D

Henryku na "zielonych" wątkach, też można zobaczyć coś ciekawego :wink:
Nie mniej dobrze, że wpadasz do nas, bo potrafisz docenić nasze kaktusy i sukulenty ;:196

Patrycjo, Lidziu, Asiu to miłe, że spodobały Wam się moje sukulenty, tym bardziej, że zdaję sobie sprawę,
że nie są tak popularne, jak hoje, czy fiołki ;:196

Evo witaj w moim wątku ;:196 Cieszę się, że mogłam pomoc, ale po to właśnie jest forum.
Ja też dopiero tutaj poznałam nazwy wielu moich kwiatów i dzięki temu teraz wiem, jak z nimi postępować :uszy

Martusiu dbaj o siebie ;:196 Ogrodem nie przejmuj się, bo i tak powoli układa się do zimowego snu :?
Domowym roślinom, też nic się nie stanie, jak teraz będziesz chuchała na siebie.
Jeżeli chodzi o grubosza to jest jeszcze ładniejszy, niż na zdjęciu, ale możesz sama się o tym przekonać,
bo ma trzy odnóża, więc zawsze mogę Ci jedno podarować :wink:

Elu ;:196 polecam wybrać się na zakupy do Aldi. Dużo ciekawych sukulentów i dorodnych kaktusów.
Niestety większość z nich już mam. Chociaż zastanawiałam się, czy jednak sobie jakiegoś nie dokupić ;:24
Taka np. Portulacaria afra "wariegata" jest sporym i gęstym krzewem, a moja przywieziona z Chorzowa wygląda przy niej, jak pryszcz :evil:
Ceny też przystępne i to z ceramiczną doniczką.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”