Ogród Ignis05 cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ignis05 cz2

Post »

Krysiu, jak wyjęłam z doniczki to mi się samo rozpadło na 5 czy 6 sadzonek
Cieszę się, że znalazlaś miejsce na piwonie i ciekawa jestem czy będa kwitły u Ciebie
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witam ;:7

Agatko :wink: , czasem myślę, że powinnaś pozwolić swoim roślinom trochę porosnąć w Swoim ogrodzie :lol:
Ogrodnik musi nauczyć się cierpliwości. :lol:

Dorotko, :wink: sama jestem ciekawa. Mam nadzieję, że te piwonie mi się rozrosną i jak już znajdziesz na nie miejsce u siebie, to będę mogła się nimi z Tobą podzielić. :lol:

Dzisiaj nareszcie znalazłam chwilę na zrobienie zdjęć. :roll: Wyglądało to tak, że jak wpadłam z aparatem do ogrodu, to sama nie wiem kiedy zrobiłam prawie 60 fotek. :;230
Oczywiście , niektóre nie są najwyraźniejsze, ale trudno. ;:223

Na początek róże :

Jeszcze jeden kwiat Polki :tan

Obrazek

Obrazek

Westerland

Obrazek

Obrazek

Pink Peace

Obrazek

Obrazek

Graham Thomas

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I róż kwitnących ciąg dalszy

Crown Princess Margaretha

Obrazek

Obrazek

Bonica

Obrazek

F.J.Grootendorst

Obrazek

Papageno

Obrazek

J.Cartier

Obrazek

Abraham Darby

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Krysiu, masz rację, że w takie jesienne dni przyjemnie popracować w ogrodzie nawet po ciemnicy.
Człowiek ma chyba świadomość, że to już ostatnie takie chwile w sezonie i stara się z nich korzystać jak może.
Umiarkowana temperatura też wpływa na zapał ;:108

Ty to jesteś dobra dusza, znowu dzieliłaś roślinki ;:196
Fajnie tak chodzić po ogródku i opowiadać znajomym, jaki rodowód mają nasi ogrodowi mieszkańcy ;:108 Ta z gGdańska , tamte z Andrychowa, te spod Warszawy, a te - to Ślązaczki :;230
Miny znajomych :shock: bezcenny widok.

Piękne jesienne róże, w jesiennych barwach :)
Pani Goździkowa, to mój faworyt ;:63 , chociaż innym tez niczego nie brakuje.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, :wink: to jakoś tak samo wychodzi, :oops:
gdy szukam miejsca na nowe roślinki. :lol:
Miłego dnia ;:3

Jesienne widoczki za płotem. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

Krysiu, nawet nie wiedziałam, że masz 'Polkę'... Mogłabyś napisać, jak ona się sprawuje u Ciebie? Czy już zimowała? I jakie ma pędy: sztywne czy raczej wiotkie?
Donoszę, że 'Crown Princess Margaretha" z patyczka od Ciebie żyje, jeśli uda mi się ja przezimować, to będzie świetnie :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, co to za pięknie przebarwiające się pnącze pokazałaś? Bardzo ładne kolorki ma!
A moje roślinki niedługo odpoczną, musiałam poprzesadzać te z bialej rabatki, bo dosadzałam wysokie świerki serbskie. Po wycięciu usycających topoli i gałęzi drzewa, które przeszkadzały sąsiadom mam za dobry widok na ich prywatność, świerki będą bardzo użyteczne. No i część nasadzeń przestała się tam mieścić... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Krysiu :wit
z komponowaniem i upychaniem nowych roślin to wiadomo jak jest ;)
latanie w amoku z doniczką w ręce ... bo przecież tam i tam było luźno i było jeszcze miejsce na kolejną sadzonkę a .. nagle okazuje się, że już za ciasno... :;230 w rezultacie poczekalnia doniczkowa rośnie przez cały sezon i aby wsadzić wszystko przed mrozem do gruntu...to szału można dostać ;:223 ;:224 U mnie tak co roku , nie wiem jak u was ;:224 :lol:
dlatego teraz przy okazji przenosin staram się zaplanowac przynajmniej ogólnie gdzie i co posadzić ale założę się, że i tak będę upychać na koniec :;230 plan wciąż się zmienia...
zatem jak każda nowa roślinka, tak i Józefinka znajdzie swoje miejsce ;)

Zdjęciami pojechałaś po oczach ;:63
mój kochany Abraham i Bonica! ;:167 bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu!
C.P. Margaretha strasznie kusi, jaka jest duża u ciebie?
A rugosy w okazałych koralikach! Twoje bardziej czerwone niż te popularne pomarańczowe!
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

w rezultacie poczekalnia doniczkowa rośnie przez cały sezon i aby wsadzić wszystko przed mrozem do gruntu...to szału można dostać ;:223 ;:224 U mnie tak co roku , nie wiem jak u was ;:224 :lol:
Dokładnie tak samo, a jeszcze człowiek na myśl o nadchodzącej zimie i okresie totalnego bezrybia, kupi to i owo, bo ostatnia okazja, bo musi mieć, bo i tak jest tyle w doniczkach do posadzenia, to za różnica- jedno mniej czy więcej :wink:
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

Piekne rózyczki Krysiu ;:138
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lelumpolelum pisze:Krysiu, nawet nie wiedziałam, że masz 'Polkę'... Mogłabyś napisać, jak ona się sprawuje u Ciebie? Czy już zimowała? I jakie ma pędy: sztywne czy raczej wiotkie?
Donoszę, że 'Crown Princess Margaretha" z patyczka od Ciebie żyje, jeśli uda mi się ja przezimować, to będzie świetnie :)
Beatko :wink: bardzo się cieszę, że chociaż jeden patyczek coś rokuje. :roll:
Polkę mam już od jakiegoś czasu. Dokładnie zimowała u mnie przez ostatnie dwie surowe zimy. Była to sadzonka w doniczce i po wyjęciu z doniczki okazało się, że prawie nie ma korzeni. Obawiałam się, czy ma jakieś szanse na przeżycie. Ale jakoś dała radę i dopiero teraz na tyle wzmocnił się jej system korzeniowy, że zaczęła rosnąć. Wypuściła w tym roku kilka pędów , w tym jeden szczegółnie długi z tym pięknym kwiatem na końcu. To już jej kolejne kwitnienie w tym sezonie. Pędy nie są szczególnie sztywne, ale i niezbyt wiotkie. Coś podobnego, jak ma Crown P. Margaretha.

Sure pisze:..... co to za pięknie przebarwiające się pnącze pokazałaś?
Agatko, :wink: to jest winobluszcz trójklapowy. Przynajmniej taki był posadzony, w międzyczasie został skoszony i znowu odrósł. Mam nadzieję, że to nie odbiła jakaś podkładka. :lol:
gloriadei pisze:.......C.P. Margaretha strasznie kusi, jaka jest duża u ciebie?......
Ewa, :wink: ta róża nie jest za wielka. Niestety co roku rośnie u mnie od kopczyka, to jaka może być ? :?
Może w tym sezonie zdążę ją specjalnie zabezpieczyć. O ile ją z kolei nie zaparzę, bo to też nie dobrze. ;:223
Teraz ma kilka pędów tak około 1,2 - 1,5 m. To jak na angielkę pnącą niezły przyrost w jednym sezonie. :lol:
lelumpolelum pisze:
w rezultacie poczekalnia doniczkowa rośnie przez cały sezon i aby wsadzić wszystko przed mrozem do gruntu........
Dokładnie tak samo, a jeszcze człowiek na myśl o nadchodzącej zimie i okresie totalnego bezrybia, kupi to i owo, bo ostatnia okazja, bo musi mieć, bo i tak jest tyle w doniczkach do posadzenia, to za różnica- jedno mniej czy więcej
O rany :shock: :shock: :shock:
Ewcia i Beatko , jakbym sama to mówiła, no - pisała. Dokładnie . :;230

dorbie pisze:Piekne rózyczki Krysiu
Dorotko :wink: dziękuję w imieniu różyczek. :lol:

Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesienne fotki na dobranoc. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Krysiu :wit
Jesienne kwiaty w ogrodzie zapowiadają nieuchronnie zbliżającą się zimę ale u Ciebie to wyglada raczej na późne lato.
Robiłaś różane zakupy?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Och taka jesień złota nie jest zła ........................... dziś było pięknie u nas ale to chyba już koniec takiej pogody :cry: :cry: gdzie nie zajrzę tam róże ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, tawuła na ostatnim zdjęciu w takich samych kolorach jak u mnie, moja jedna brzoza cała żółta ale druga zielono-żółta a różowe rozchodniki już zbrązowiały. U mnie już naprawdę jesień, taka późna jesień.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”