Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Kasiu, ten koliberek jest wprost uroczy ;:170
Jaśminek pięknie się prezentuje ze swoimi ślicznymi liśćmi, co to będzie jak jeszcze zakwitnie ;:180
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Kasiu ja polecam equestrisa albe może w niedzielę zrobię zdjęcie (mam wolne) -kwitnie mi na 3 pędach do tego ten najmłodszy ma 3 rozgałęzienia co wprawiło mnie w zachwyt ;:226.
Powiem szczerze, że bardzo podobają mi się equestrisy mam 3 (alba, zwykły i orange -te dwa ostatnie to sadzonki) a na Koliberka to ja już mam ochotę :tan :tan

Bellina to uparta Dziewczyna ;:124 ciesze się, że Twoja się coś ruszyła ;:108
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Lidzia a łap tego bakcyla :wink: będę podpowiadać, co wiem .Wiesz przesadza się w miarę potrzeby jak korzenie są duże ,już nie mieszczą się w doniczce ,albo podkład się rozsypie ,znaczy miał się z kory zrobi .
Lucynko ja już doczekać się nie mogę kwitnienia Jaśminka tym bardziej że myślałam że będę musiała długo dłużej czekać na pęd .A z tego co pamiętam bardzo podobały mi się jego kwiatuszki :D
Julitkoto jest strasznie zaraźliwe ,ja już mam swojego ROSE i marzy mi się jakiś następny . Ty masz już chyba wszystkie możliwe i proszę może i rose też do Ciebie zawita :D
Wiesz z tą moją belinką to może mi się tylko wydaje choć jakby ciut urósł pędzik .Będę za jakiś czas porównywała na fotkach :wink:
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Kasiu equestrisami zaraziłam się od Dorotki jak byłam u niej pierwszy raz i zobaczyłam je na żywo.
Forum i reszta Towarzystwa też ma swój wkład ;:224 ;:224, ale jakoś nie boleje nad tym :;230 :;230

Bellina urzekła mnie swoimi kwiatami więc ją mam, ale przez swoją nieuwagę bym ją straciła na szczęście z Waszą pomocą żyje i ma się super :tan :tan na razie pozostaje mi jednak podglądać Twoją i liczyć na kwiatki ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Justynko myślę że nie, choć zobaczymy jak warunki będą odpowiadać temu ,jeśli będą to na pewno będzie ich kilka :D
Julitko jaką ma siłę rażenia to forum coś wiem o tym :;230 :;230
Dawidku było by super ,zaraz zobaczę czy masz fotkę
Lidka uważaj, kuszę dalej ;:224 :;230 :;230

Kochani kilka foteczek koliberka nie mogłam się oprzeć

Obrazek taki słodziaczek z niego :D
Obrazek Obrazek
A teraz z serii koliberek w towarzystwie :D
Obrazek ze Skarlet
Obrazekz krówką krzyżakiem
Obrazekze śnieżynką
Koliberek rozwinął już trzy kwiatuszki ,jeden pączek niestety zżółkł ale już widać następne pączuszki
Obrazek
Śnieżynka rozwija coraz więcej kwiatuszków i szykuje się jeszcze jeden pęd :D
Obrazek
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu pięknie zakwitł Ci equestris. ;:138 Te porównawcze fotki też śliczne. Ja po tym jak kupiłam equestrisa albę Asi i zrobiłam mu kilka fotek to wiem, że to będzie kolejne moje chciejstwo. :wink:
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Kasiu ładnie kwitnie ten equestris, a equestrisa albę na prawdę warto kupić, mój ma obecnie dwa pędy obsypane kwieciem, kwitnie od kilku miesięcy. Jest po prostu cudny. Postaram się w swoim wątku pokazać jego aktualne zdjęcie.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiecie teraz mi przyszło do głowy chyba białe storczyki są bardziej chętne do kwitnienia .
Moje 3 dendr. ciemne kwitło na jednym pędzie ,różowe w ogóle nie chce kwitnąć a białe szaleje .Może coś w tym jest Kasiu
Małgosiu ja na swojego czekam i czekam ale na roślinkę czy kwitnienie ? Wiesz ja swojego kupiłam z pączkami i jak przekwitnie to nie wiem jak długo będę musiała czekać na następne kwitnienie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Chciałam Wam jeszcze pokazać co też mi zafundował jeden z bliźniaków
Obrazek to większe to będzie keika, już miałam takie dwie jak zaczynałam przygodę ze storczykami i to właśnie tu dowiedziałam się że to nie pęd tylko keika .Niestety oba bliźniaki obdarzyły mnie keikami i oba też je zasuszyły :(
Obrazek zobaczymy jak będzie tym razem ale też ciekawi mnie ten maleńki wyglądający poniżej dziubek ,co to ?
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Kaśka :evil: :evil: złośliwa pannico przełożę na kolano to dopiero zobaczysz !!!Ale one są tak piękne że oka oderwać nie mogę ! Znowu będę musiała klawiaturę suszyć !!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uroczy ten koliberek, a jeszcze z tymi dużymi tak ładnie się komponuje ;:224

Teraz na pewno CI się uda z maluchami wyrastającymi u boku mamusi. A to małe to może kolejny keik? Albo pęd :lol:
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

No właśnie może keik rośnie już z własnym pędem? Z tego co wiem, czasem tak bywa 8-)
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu i zrobiło się bardzo ciekawie ;:88 Czy już wiesz co to rośnie ? ;:65
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hoho...to się dziej na parapetach. Ciekawe, co u bliźniąt urośnie ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Niestety dziubek rośnie sobie wolno ale Viki oby Twoje słowa się sprawdziły ,ale drugi bliźniak żeby nie było też coś wypuszcza ,tylko ten z dwóch stron .Te storczyki są niesamowite one naprawdę wszystko robią razem czy to dlatego że rosną w jednej doniczce od zawsze (tzn jak je dostałam zaraz będzie 4 lata) :roll: Jutro spróbuję zrobić zdjęcie choć te cosie jeszcze malutkie
I jeszcze pokażę Wam pędy już zaraz na dniach rozkwitające :D Obrazek Malwinka od męża, miniaturka gigant, :;230
Obrazek to moja największa radość moje oncidium Gwiazdeczka tak się cieszę bo nie myślałam że u mnie zakwitnie .Teraz czekam na motylnika to oncidium jest mężusia , ale się ociąga ,czekamy ;:224
Obrazek a to Spaik przedłuża kwitnienie ,też się cieszę bo kwitł dość krótko
Na koniec Skarlet z krówką ,niestety Skarlet zaczyna przekwitać :(
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”