Moje ogródkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ogródkowo

Post »

Po pierwsze gratuluję uchwycenia ogrodowych gości.
Ale najbardziej podziwiam cie za to ze potrafisz ich nazwać, ja odróżniam dzięcioła, wiewiórkę, psa i konia ;:224
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 wrz 2011, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie piękne koniki ;:167 No na prawdę tyle macie tam piękności, że tylko zazdrościć :D Pozdrawiam cieplutko :)
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Piękne ujęcia ;:138 ;:138 ;:138
i ciekawe i pomysłowe karmniki :roll:
Pomyziaj Salvadora ;:167
Słonecznego dnia :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Piękne ptaszki i inne zwierzątka,śliczną macie przyrode wokół siebie no i konie,moja córa ostatnio ma bzika na ich punkcie.Odkryliśmy supre ranczo,mają osiem koni no i jazdy,karnety itp.tylko portwel coraz mniejszy,ale jaką ma satysfakcje.....
Psiak cudny
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Twój kolorowy gość to samiec zięby (Fringilla coelebs ). Widzę,że
odwiedzają Was sikorki ( takie same są w Polsce ) . Magia otoczenia dociera przez zdjęcia do nas.
Psiak fajny. Podrap go za uszkiem ode mnie.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Lidio!
Piękny masz ogród, niesamowite widoczki, śliczne koniki .... i tak wyliczać mogę długo ... :wink:
Bardzo spodobała mi się ławeczka wokół pnia drzewa, tylko że ja takich starych drzew, niestety, nie mam ...
Pozdrawiam serdecznie i życzę samych sukcesów ogrodniczych :)
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2011, o 21:54

Post »

:wit Witam Was serdecznie.
Bardzo ,bardzo dziękuje że zaglądacie kochane babeczki do naszego Walijskiego ogródka,jestem taka szczęśliwa żyjąc tu na obczyznie że dzięki temu forum poznam dużo przyjacielskich ludzi i wiele się nauczę jak uprawiac ogród , jestem jeszcze kompletnym laikiem w tej dziedzinie , wasze ogródki są takie piękne i pełne kwiatów że czuję się jak bym była w moim rodzimym kraju i dzisiaj niczym nie odbiegają od tych słynnych angielskich pięknych ogrodow.
Już nie mogłam się doczekac wieczoru aby zasiąśc do komputera i podzielic sie z wami nowinkami o naszych pracach.
Dzisiaj był przepiękny dzień mieliśmy 28 stopni i żadnego wiaterku,jak na brytyjską pogodę to dziwne ze o tej porze roku jest taka wysoka temperatura,przeważnie pada i pada bez końca.
Pracowaliśmy dziś bardzo ciężko wraz z moim mężem aż do wieczorka ,ale z wielką satysfakcja i przerwami na filiżankę angielskiej herbatki z mleczkiem.
Zanim zaczęliśmy pracę pobiegłam szybko z aparatem aby uchwycic motyle które odwiedzają nasz ogród o tej porze roku.....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Urządziliśmy ten kląbik właśnie dla nich uwielbiają te kwiaty niestety nie znam nazwy kwiatów i tu prosba o pomoc ;:108
nastepnię zabraliśmy sie za porzadki jesienne i koszenie trawy a jest jej dużo i same górki. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
uporządkowaliśmy wokół szklarni i potem zabralam sie za pierwsze prace w szklarni .
Obrazek Obrazek
wykopalam cebulki kwiatów Obrazek
a to nasze pierwsze odszczepki do ogrodka Obrazek Obrazek Obrazek
jeszcze tylko opisac kwiatuszki i krzewy i niech rosna do wiosny :tan tak się cieszę że mój mężus zrobil ta szklarnie ;:180
skonczylismy prace w ogrodzie nasz salvador sie zmęczył,ganial cały dzień

Obrazek

szybko wskoczył na kanapę zdążylam go uchwycic..
Obrazek
podlałam mojego ukochanego cyklamęta kwitnie juz czwarty raz w tym roku . Obrazek Obrazek
Znowu ide pakowac walizke jedziemy jutro na trzy dni do Angli w odwiedziny do teścia ,przywioze pare zdjec ma piękny angielski ogrod.
pozdrawiam was serdecznie radośnie i cieplutko :wit
Lidia
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 wrz 2011, o 10:38

Post »

Napracowaliście się niemało :) Jak często tata powtarza mi przy przekopywaniu ogrodu 'praca uszlachetnia!' no cóż.. a lenistwo uszczęśliwia. Szklarenka super ale to już wiesz, kwiatuszkom na pewno będzie się tam dobrze rosło.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z ogrodu teścia!
A co do koników to popieram Twoją wnuczkę, też bym wzięła jednego na balkon :D
Pozdrawiam jesiennie :)
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Te kwiatki odwiedzane licznie przez motyle to rozchodnik okazały .
Masz pięknie ukształtowaną działkę .
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

U mnie są takie same motyle. Staram się mieć kwiaty przez cały sezon.
Bardzo lubią omżyn ( budleja ). Już popularna nazwa o tym mówi -motyli krzew.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Lidio!
No, kochana, szklarnia pierwsza klasa!!! ;:108 Mąż bardzo zdolny, skoro potrafi coś takie zbudować! ;:63
Nie przestaję zachwycać się usytuowaniem Waszej działki! Może i trzeba się napracować przy koszeniu, ale te pagórki wyglądają imponująco. Bardzo ciekawy teren, co tu dużo mówić.
No i po prostu powaliłaś mnie na kolana wiekiem rosnących w Waszym ogrodzie drzew ... :shock: ;:63
Życzę miłego wyjazdu i także czekam na zdjęcia z ogrodu teścia :)
Pozdrawiam serdecznie :) ;:196
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

Szklarnia naprawdę udana! Zwierzęta super, ale czy ten zajączek nie zjada ci roślinek? :wink:
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

To były udane trzy dni u teścia w Anglii, mieliśmy wspaniałą pogodę 30 stopni ,oczywiście nie obyło się bez pracy,w ogrodzie.Kochany teściulek liczy sobie już 94 lata ale jeszcze pracuje w ogrodzie, ma niesamowite zdrowie.
Angielskie ogrody różnią się od ogrodów w Wali.przywiozłam kilka fotografii z ogrodu mojego teścia.
w ogrodzie jeszcze jest kolorowo kwitną kwiaty, ale jesień już blisko.Zapraszam serdecznie. Obrazek Ogród zaczyna się od frontu domu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Grusz prowadzona przy ścianie pięknie obrodziła w tym roku. pObrazekprzepiękne parakanty przyścianie domu w różnych gatunkach Obrazek Obrazektrawa ma dopiero 2 lata Obrazek Obrazekkwiaty jeszcze pięknie kwitną. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekTo następna częsc ogrodu od wewnątrz. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekA to pomidorki w malutkiej szklarence teścia. Obrazek Obrazekte budynki z dala to pracownie artystyczne tesciulka jeszcze rzezbi i pięknie maluje. Obrazeka to ja z moim Salvadorkiem.
za pracownią z tylu budynków buduje się nowa cześc ogrodu. Obrazek Właśnie świezo zakupione drzewka i donice.przepiekne aż troszkę pozazdrościlam bo my sobie nie mozemy pozwolic na takie donice i figurki sa stresznie drogie .uwielbiam ten ogrod dla mnie jest piekny zapraszam serdecznie i pozdrawiam cieplutko.
Lidia
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

:wit
Marysiek pisze:Szklarnia naprawdę udana! Zwierzęta super, ale czy ten zajączek nie zjada ci roślinek? :wink:
Zjadał oj zjadal, bylo ich dziesiatki,w zeszłym roku zjadly wszystkie kwiaty ,ale juz zabezpieczylismy wszystko i zajaczki siedza za ogrodzeniem hahahha ;:196 pozdrowionka Marysiu.
Lidia
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Dom i ogród imponujące ale najbardziej urzekła mnie trawa pampasowa.
Już ją sobie z głowy wybiłam ale coś zaczyna we mnie kiełkować.
Chęć spróbowania czy uda mi się jej nie zamordować :;230

Bardzo podobają mi się drzewa owocowe prowadzone w taki sposób jak grusza twoich teściów.
Mam w ogrodzie stare i przeogromne drzewa owocowe i wiem jakie to niepraktyczne.
Ta grusza dodatkowo stanowi ozdobę ogrodu :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”