Ogród Soczewki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki cz2

Post »

Jolu ja tą bordową "kizią mizią" jestem bardzo zauroczona. Na zimę ja wykopię i postaram się ją przechować w garażu. Mam nadzieję, że przeżyje.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mario , ja równiez kupiłam tą "kizię - mizię" jak piszesz ale dlaczego ja wykopujesz czyżby ona nie zimowała w naszych warunkach , moja biala szczepionka "lalka" bardzo obficie kwitnie juz drugi raz myślę dokupić u Choduna też jeszcze szczepione biale , gdyz pisałas że te wielkokwiatowe są delikatne boje sie o nie gdyz mam je pierwszy rok. pozdrawiam Teresa
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Monika wszystko śliczne , ale najładniejsza rabata z trawami .
Pagoda wygląda fajnie , trawy dodały jej lekkości :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

inka52 pisze:Witaj Mario , ja równiez kupiłam tą "kizię - mizię" jak piszesz ale dlaczego ja wykopujesz czyżby ona nie zimowała w naszych warunkach , moja biala szczepionka "lalka" bardzo obficie kwitnie już drugi raz myślę dokupić u Choduna też jeszcze szczepione biale , gdyz pisałas że te wielkokwiatowe są delikatne boje sie o nie gdyz mam je pierwszy rok. pozdrawiam Teresa
Inko myślę, że jednak chodziło o trawę ;:108
Słusznie należy wykopać, bo jest piękna ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Soczewko-Moniko, witaj :) jestem u Ciebie po raz pierwszy, mimo, że od dawna mijamy się w różnych zaprzyjaźnionych wątkach... o mały włos poznałybyśmy się osobiście, ponieważ wybierałam się do Skierniewic ;) nie udało się jednak dojechać, ale wiosną nie odpuszczę...
Twój ogród robi wspaniałe wrażenie - jest bardzo kolorowy i zadbany; muszę powiedzieć, że mnie się o tej porze roku bardzo podoba... czytam, że róże również Cię pochłaniają - to super :) mną zawładnęły na amen ;)
miłego!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Moniczko, :D witaj, dawno nie pisałam u Ciebie, ale bywałam w Twoim ogrodzie.
Latarenka + trawki i kamienie to jest jej dobre miejsce. Zakątki z trawami przy iglakach świetnie się prezentują.
Bardzo mi się podoba, kwitnące różyczki wnoszą ciepełko do ogrodu. ;:180 ;:180
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Witajcie
Pogoda rozpieszcza, a mnie energia rozpiera. Wypieliłam wczoraj pół ogrodu. Wiem wiem niedziela ... ale mnie aż nosiło, nie mogłam usiedzieć. No i jaka satysfakcja, że dzień niezmarnowany.

Inko Jola ma rację, źle mnie zrozumiałaś. Kizią-mizią nazwałam trawę bo ma mięciutkie delikatne kłosy jak ogon kota. I niestety nie zimuje w naszym klimacie. A róże będę tylko przesadzała ponieważ kolorystycznie mi nie pasuje na rabacie.

Agatko dziękuję. Wiesz sama się sobie dziwię , że do tej pory nie miałam traw w ogrodzie.
Aguniada aż wstyd się przyznać ale wcześniej nie miałam okazji zobaczyć twojego ogrodu. Zrobił na mnie duże wrażenie. Zwłaszcza brzozy. Brakuje mi u siebie dorosłych drzew. Mam nadzieję, że wiosną będziemy mogły się spotkać.
A róże no cóż wpadłam po uszy, ;:167 ;:167 ;:167 więcej chyba nie trzeba dodawać

Majko róże są cudne, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że można się w nich tak zakochać. Już nie mogę się doczekać następnego sezonu. Jestem na etapie, że chodzę po ogrodzie i w każde wolne miejsce planuję wcisnąć różę.
Bywanie na forum i przeglądanie wątków różanych pogłębia moją fascynację a i nawet niektóre ceny przestały przerażać.

A teraz ogród w niedzielnym słoneczku

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiąz cudowności :uszy , ile on ma latek? Kupiłam takie maleństwo i zastanawiam się jak szybko będzie rosł ;:224
Nie pamiętam, czy to Jacqueline Hillier :oops:
Soczewka
1000p
1000p

Post »

To Jacqueline Hillier ;:108 i ma już pięć lat
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziekuje za fotki ;:196 dały mi do myślenia i jednak innego miejsca muszę mu poszukać ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Moniczko, :D fantastycznie wyglada latarenka na tym drugim ujęciu. Podoba mi się.
Wiesz, jak czytam o Twojej miłości do róż, to uśmiecham się :D naprawdę jesteś ;:167 w nich. Zgadzam się forum bardzo pogłębia fascynację różami ;:108 Życzę przemyślanych i udanych zakupów, czekamy do nowego sezonu ;:65 ;:65 . Śnić o nich będziemy całą jesień i zimę :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

[quote="Soczewka"]
Obrazek

Moniko, co to jest to czerwone pod koroną drzewka?
Śliczne zdjęcia słonecznego ogrodu. Teraz zdjęcia wychodzą dużo ładniejsze niż w lecie ;:108
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moniko, piękna jesienna odsłona twojego ogrodu. Sporo się zmienił od chwili gdy go widziałam. Inne barwy, inne plamy kolorystyczne, większe trawki. Pięknie!
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Jolu ja mam jeszcze jednego Jacqueline Hilliera . Ma zaledwie rok i posadziłam go w miejscu gdzie jest już dość ciasno. Chcę go prowadzić na małe drzewko. Jestem ciekawa jak mi to wyjdzie Żebym nie musiała mu szukać nowego miejsca ;:224
Majeczko nie sądziłam że mnie tak weźmie z różami. Myślałam że dobiję do 20 szt i mi starczy. A tu stale nowe pokusy co zdjęcie to ładniejsza róża. Trudno się oprzeć. Jedni kupują papierosy a ja mam swój roślinkowy nałóg Tylko proszę bez głupich skojarzeń :;230
Dorotko to piwonie zmieniły barwę liści, Nie zdawałam sobie sprawy, że one mogą być ozdobą również jesienią.
Wandziu bo ty po prostu za krótko u mnie byłaś, przemknęłaś szybciutko po moim ogrodzie i zabrakło czasu na szczegółowe oględziny. Następnym razem zapraszam na dłużej.

Fotki wstawię jutro bo jak wracam do domu to już szarówka się robi. Zmykam oglądać róże.
Pozdrawiam Monika
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Soczewka pisze:... ja mam jeszcze jednego Jacqueline Hilliera .....Chcę go prowadzić na małe drzewko. Jestem ciekawa jak mi to wyjdzie Żebym nie musiała mu szukać nowego miejsca ;:224
Moniko a widziałaś wiąz Andrzeja (amadyna) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=392
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”