Ogród Soczewki cz2
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Soczewki cz2
Jolu ja tą bordową "kizią mizią" jestem bardzo zauroczona. Na zimę ja wykopię i postaram się ją przechować w garażu. Mam nadzieję, że przeżyje.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Mario , ja równiez kupiłam tą "kizię - mizię" jak piszesz ale dlaczego ja wykopujesz czyżby ona nie zimowała w naszych warunkach , moja biala szczepionka "lalka" bardzo obficie kwitnie juz drugi raz myślę dokupić u Choduna też jeszcze szczepione biale , gdyz pisałas że te wielkokwiatowe są delikatne boje sie o nie gdyz mam je pierwszy rok. pozdrawiam Teresa
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Monika wszystko śliczne , ale najładniejsza rabata z trawami .
Pagoda wygląda fajnie , trawy dodały jej lekkości
Pagoda wygląda fajnie , trawy dodały jej lekkości

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Inko myślę, że jednak chodziło o trawęinka52 pisze:Witaj Mario , ja równiez kupiłam tą "kizię - mizię" jak piszesz ale dlaczego ja wykopujesz czyżby ona nie zimowała w naszych warunkach , moja biala szczepionka "lalka" bardzo obficie kwitnie już drugi raz myślę dokupić u Choduna też jeszcze szczepione biale , gdyz pisałas że te wielkokwiatowe są delikatne boje sie o nie gdyz mam je pierwszy rok. pozdrawiam Teresa

Słusznie należy wykopać, bo jest piękna

Soczewko-Moniko, witaj
jestem u Ciebie po raz pierwszy, mimo, że od dawna mijamy się w różnych zaprzyjaźnionych wątkach... o mały włos poznałybyśmy się osobiście, ponieważ wybierałam się do Skierniewic ;) nie udało się jednak dojechać, ale wiosną nie odpuszczę...
Twój ogród robi wspaniałe wrażenie - jest bardzo kolorowy i zadbany; muszę powiedzieć, że mnie się o tej porze roku bardzo podoba... czytam, że róże również Cię pochłaniają - to super
mną zawładnęły na amen ;)
miłego!

Twój ogród robi wspaniałe wrażenie - jest bardzo kolorowy i zadbany; muszę powiedzieć, że mnie się o tej porze roku bardzo podoba... czytam, że róże również Cię pochłaniają - to super

miłego!
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Moniczko,
witaj, dawno nie pisałam u Ciebie, ale bywałam w Twoim ogrodzie.
Latarenka + trawki i kamienie to jest jej dobre miejsce. Zakątki z trawami przy iglakach świetnie się prezentują.
Bardzo mi się podoba, kwitnące różyczki wnoszą ciepełko do ogrodu.

Latarenka + trawki i kamienie to jest jej dobre miejsce. Zakątki z trawami przy iglakach świetnie się prezentują.
Bardzo mi się podoba, kwitnące różyczki wnoszą ciepełko do ogrodu.

-
- 1000p
Witajcie
Pogoda rozpieszcza, a mnie energia rozpiera. Wypieliłam wczoraj pół ogrodu. Wiem wiem niedziela ... ale mnie aż nosiło, nie mogłam usiedzieć. No i jaka satysfakcja, że dzień niezmarnowany.
Inko Jola ma rację, źle mnie zrozumiałaś. Kizią-mizią nazwałam trawę bo ma mięciutkie delikatne kłosy jak ogon kota. I niestety nie zimuje w naszym klimacie. A róże będę tylko przesadzała ponieważ kolorystycznie mi nie pasuje na rabacie.
Agatko dziękuję. Wiesz sama się sobie dziwię , że do tej pory nie miałam traw w ogrodzie.
Aguniada aż wstyd się przyznać ale wcześniej nie miałam okazji zobaczyć twojego ogrodu. Zrobił na mnie duże wrażenie. Zwłaszcza brzozy. Brakuje mi u siebie dorosłych drzew. Mam nadzieję, że wiosną będziemy mogły się spotkać.
A róże no cóż wpadłam po uszy,
więcej chyba nie trzeba dodawać
Majko róże są cudne, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że można się w nich tak zakochać. Już nie mogę się doczekać następnego sezonu. Jestem na etapie, że chodzę po ogrodzie i w każde wolne miejsce planuję wcisnąć różę.
Bywanie na forum i przeglądanie wątków różanych pogłębia moją fascynację a i nawet niektóre ceny przestały przerażać.
A teraz ogród w niedzielnym słoneczku

Pogoda rozpieszcza, a mnie energia rozpiera. Wypieliłam wczoraj pół ogrodu. Wiem wiem niedziela ... ale mnie aż nosiło, nie mogłam usiedzieć. No i jaka satysfakcja, że dzień niezmarnowany.
Inko Jola ma rację, źle mnie zrozumiałaś. Kizią-mizią nazwałam trawę bo ma mięciutkie delikatne kłosy jak ogon kota. I niestety nie zimuje w naszym klimacie. A róże będę tylko przesadzała ponieważ kolorystycznie mi nie pasuje na rabacie.
Agatko dziękuję. Wiesz sama się sobie dziwię , że do tej pory nie miałam traw w ogrodzie.
Aguniada aż wstyd się przyznać ale wcześniej nie miałam okazji zobaczyć twojego ogrodu. Zrobił na mnie duże wrażenie. Zwłaszcza brzozy. Brakuje mi u siebie dorosłych drzew. Mam nadzieję, że wiosną będziemy mogły się spotkać.
A róże no cóż wpadłam po uszy,

Majko róże są cudne, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że można się w nich tak zakochać. Już nie mogę się doczekać następnego sezonu. Jestem na etapie, że chodzę po ogrodzie i w każde wolne miejsce planuję wcisnąć różę.
Bywanie na forum i przeglądanie wątków różanych pogłębia moją fascynację a i nawet niektóre ceny przestały przerażać.
A teraz ogród w niedzielnym słoneczku

Pozdrawiam Monika
- pamelka
Wiąz cudowności
, ile on ma latek? Kupiłam takie maleństwo i zastanawiam się jak szybko będzie rosł
Nie pamiętam, czy to Jacqueline Hillier

Nie pamiętam, czy to Jacqueline Hillier

-
- 1000p
Pozdrawiam Monika
- pamelka
Bardzo dziekuje za fotki
dały mi do myślenia i jednak innego miejsca muszę mu poszukać 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Moniczko,
fantastycznie wyglada latarenka na tym drugim ujęciu. Podoba mi się.
Wiesz, jak czytam o Twojej miłości do róż, to uśmiecham się
naprawdę jesteś
w nich. Zgadzam się forum bardzo pogłębia fascynację różami
Życzę przemyślanych i udanych zakupów, czekamy do nowego sezonu
. Śnić o nich będziemy całą jesień i zimę 

Wiesz, jak czytam o Twojej miłości do róż, to uśmiecham się

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Moniko, piękna jesienna odsłona twojego ogrodu. Sporo się zmienił od chwili gdy go widziałam. Inne barwy, inne plamy kolorystyczne, większe trawki. Pięknie!
-
- 1000p
Jolu ja mam jeszcze jednego Jacqueline Hilliera . Ma zaledwie rok i posadziłam go w miejscu gdzie jest już dość ciasno. Chcę go prowadzić na małe drzewko. Jestem ciekawa jak mi to wyjdzie Żebym nie musiała mu szukać nowego miejsca
Majeczko nie sądziłam że mnie tak weźmie z różami. Myślałam że dobiję do 20 szt i mi starczy. A tu stale nowe pokusy co zdjęcie to ładniejsza róża. Trudno się oprzeć. Jedni kupują papierosy a ja mam swój roślinkowy nałóg Tylko proszę bez głupich skojarzeń
Dorotko to piwonie zmieniły barwę liści, Nie zdawałam sobie sprawy, że one mogą być ozdobą również jesienią.
Wandziu bo ty po prostu za krótko u mnie byłaś, przemknęłaś szybciutko po moim ogrodzie i zabrakło czasu na szczegółowe oględziny. Następnym razem zapraszam na dłużej.
Fotki wstawię jutro bo jak wracam do domu to już szarówka się robi. Zmykam oglądać róże.

Majeczko nie sądziłam że mnie tak weźmie z różami. Myślałam że dobiję do 20 szt i mi starczy. A tu stale nowe pokusy co zdjęcie to ładniejsza róża. Trudno się oprzeć. Jedni kupują papierosy a ja mam swój roślinkowy nałóg Tylko proszę bez głupich skojarzeń

Dorotko to piwonie zmieniły barwę liści, Nie zdawałam sobie sprawy, że one mogą być ozdobą również jesienią.
Wandziu bo ty po prostu za krótko u mnie byłaś, przemknęłaś szybciutko po moim ogrodzie i zabrakło czasu na szczegółowe oględziny. Następnym razem zapraszam na dłużej.
Fotki wstawię jutro bo jak wracam do domu to już szarówka się robi. Zmykam oglądać róże.
Pozdrawiam Monika
Moniko a widziałaś wiąz Andrzeja (amadyna) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=392Soczewka pisze:... ja mam jeszcze jednego Jacqueline Hilliera .....Chcę go prowadzić na małe drzewko. Jestem ciekawa jak mi to wyjdzie Żebym nie musiała mu szukać nowego miejsca