Działka na Kaszubach 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2011

Post »

Marysiu :wink: fajnie, że jesteś ;:138
Dziwne to było, że się nie odzywałaś.
Z tego, co piszesz, myślę, że robiłaś zakupy w Lubaniu, a nie na Renku.
Byłam na Renku w niedzielę. Kupiłam jedną hortensję bukietową. I szlaban. ;:108 Teraz, gdy wsadzam i przesadzam rośliny w ogrodzie, podskubując tu i ówdzie trawnik, to sobie mówię : już żadnych więcej nowych roślin (a mam zamówione jeszcze 3 róże :;230 ).
Miłego dnia ;:3
:wit
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Masz jeszcze sporo kwitnących u siebie.Ja już w zasadzie wykopuje mieczyki, dawno po ich kwitnieniu.Takie odmiany jak masz ty to jeszcze chyba nie widziałam u siebie w sklepie.Te okna! Jeju jakie piękne, uwielbiam domy w takim starym, wiejskim stylu. Kojarzy mi się z babcią, sielskością...
Rabatka liliowców zapowiada się nieźle, za kilka lat będzie istne szaleństwo.Widzę że zakupy cebulowe już zrobione. Ja już skończyłam- za dużo pieniędzy wydałam, stanowczo za dużo.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, nie byłam. Przeziębienie mnie zmogło :cry:
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Witaj Marysiu, o Franku nie słyszałam ale zaraz zobaczę sobie ich stronę, bo zdjęcia bardzo ciekawe. Działka zmieniła się bardzo, pamiętam Twoje początki, teraz to juz dojrzała działka pełna kwiatów :) Pełny kosmos zrobił furorę, wysiałam wiosną kupione nasiona, nie zeszło ani jedno, gdybyś jeszcze miała ze dwa ziarenka to chętnie przygarnę :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu - miałam trochę problemów z komputerem. Teraz już raczej OK.( mam nadzieję ;:118 )
Teraz był RENK :shock: :shock: ups, przegapiłam :oops:
Ja będę przesadzała róże. Niektóre po prostu się męczą w tych miejscach, gdzie zostały posadzone. Pierwsza przeprowadzka odbyła się wczoraj. Charles Austin Przeprowadził się w okolice ganeczku.
Paulo - te mieczyki o nietypowych kształtach i kolorach kupowałam od naszej forumki - Anity ( Anitaaa) Ona ma takie cuda że oczy z głowy wypadają.
A w kwestii zakupów cebulowych - to tuż przed weekendem dokupiłam jeszcze 45 cebulek tulipanów ( już rosną :tan )
Justyno - mam nadzieję że już OK ze zdrówkiem!
Lawendo - Jak miło że zajrzałaś!
Ciekawa jestem - jak wrażenia po obejrzeniu strony Ogrodów Polskich we Franku?
Widziałam że jakieś nasiona się zawiązały. W przyszły weekend pozbieram co się tylko da. A potem pogadamy :;230

Miniony ( nieco przedłużony) weekend pod znakiem grzybów. Istne szaleństwo ;:138

Obrazek

Jesień na działce...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A takie cudeńko wyrosło na mojej działce pod moją tujką

Obrazek Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

zazdroszczę grzybobrania, u nas susza straszna od miesiąca nie pada
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,super jesień u Ciebie. ;:138
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ho Ho to już grzybki się pokazują? U mnie chyba jeszcze nie ma. Za sucho. Dzięki za namiary ale chyba nie skorzystam. Mam za mało miejsca na działce żeby tyle ich sadzić. Może jak przerobie sad na bardziej ludzki wtedy i miejsce będzie :wink: A na zakupy cebul wiosennych jadę też dzisiaj ;:138
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Tyle grzybów :shock: aż zazdroszczę (tak tylko troszkę), u nas pustki :(
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Czy tu rozdają nasionka fajnych kosmosów? :;230

Ambuś, kosmosy padają po pierwszych przymrozkach?
Bo moja lebiega (pomarańczowy siarkowy) może nie zdążyć zakwitnąć, więc mam pomysł, żeby go przed przymrozkami wykopać i przywieźć na balkon :;230
Bo nawet jak zdąży, to z zawiązaniem nasion może być kłopot :-)
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Marysiu piękny ten kozaczek, u mnie same maślaki. Ale ile ich jest. Na kolację dla trzech osób starczyło i jeszcze rosną. A co zrobiłaś z grzybkami z lasu, suszyłaś, marynowałaś czy zjadłaś?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Lawendo - to dopiero drugi taki grzybowy weekend. Przedtem nic nie chciało w lesie rosnąć!
Grażynko - nie taka atrakcyjna jak u Ciebie :lol:
A tak w ogóle baaaardzo wielkie dzięki, że namówiłaś mnie na przedłużenie weekendu ;:180 W Gdańsku wszystko OK - a na działce posadzone cebule, porobione porządki i wykoszona trawa na dole :tan
Paulo - ja wczoraj pojechałam do OBI tylko po łopatkę ( stara się połamała) i wróciłam z białymi szafirkami :heja
Aniu - i Ty się doczekasz grzybków w Twojej okolicy, w końcu popada ( aby nie za dużo!)
Siberio - w przyszły weekend spróbuję pozbierać nasiona i zobaczymy co z tego wyjdzie...
Lusiu - u mnie czasami trafiają się pojedyncze kozaczki, ale w tym miejscu wyrósł pierwszy raz ;:138
A grzybki w większości wysuszone, ale jajecznica z grzybami na śniadanie musiała być :;230

Ciągle jeszcze rozwijają się kwiaty mieczyków....

Obrazek Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Och Marysiu te Twoje piękne mieczyki,serce się raduje.Dzisiaj trafił mi się wyjazd na działke do jutra.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-a u nas grzybów nie ma.Czytałam,że kanie(sowy) dobrze rosną w ogrodach działkowych,wystarczy troszkę grzybni z obierania zakupionych.
W Polanie były jeszcze 3 sztuki białych pełnych zimowitów,ale po pierwsze późnawo na sadzenie,po drugie niezbyt okazałe to były okazy.Czy gdyby na targach były lepsze kupić Ci?Czy zapisać na drugi rok i nie pytając kupić w stosownej porze i wysłać?
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, masz bardzo malowniczą jesień u siebie, te astry, grzybki ;:137 ...
Ja nie mam u siebie astrów, zimowitów ani innych jesiennych kwiatów, bo jesienią już rzadko jeżdżę na działkę (zaczyna się rok szkolny więc starsze dziecię trzeba przypilnować z lekcjami, zaczyna się okres chorobowy więc młodszemu trzeba wycierać nosek itp.). Jedynie wrzosów nie mogłam sobie odmówić :wink: .
Obrazki z Twojej kaszubskiej działki rekompensują mi troszkę te braki :D . Bardzo podoba mi się klimat z pierwszego zdjęcia z wnętrza Twojego domku. Masz tam jak w staropolskim dworku! Białe ściany, śliczne okna, klimatyczne ozdóbki na parapecie. Czekam na kolejne zdjęcia ;:65 :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”