Mój ogród - Zenobiusz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Dziękuję za radę. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj czarodzieju :D swoja pięnną różą zaczarowałeś mnie od samego rana, piekne miejsce. Mój ogród ma dopiero 3 lata więc siedzę i wgapiam sie w te Twoje cudowności zamiast iść do pracy :lol: hortensja super i szpaler berberysów (?) tak pisałeś chociaz w pierwszej chwili myslałam ze to taka bujna forsycja, jak pięknie znalęźć się chociaż na chwilę w takim miejscu. Miłego dnia pozdrawiam Isia ;:31
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Isiu !
Dziękuje za poranną wizytę w moim ogrodzie, i miłe słowa. Ja kolejny raz odwiedziłem Twój ogród z ładną roślinnością, najbardziej urzekły mnie pierwsze zwiastuny wiosny które u Ciebie są już dość okazałe. :D W mojm ogrodzie wegetacja następuje o wiele wolniej :cry:

Pozdrawiam Zenek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.Rozpoczyna się wiosna,od wczoraj u mnie słuchać śpiew skowronków,nastąpiło znaczne ożywienie się ptaków. Czas przystąpić do porządków w ogrodzie. Tylko nie wiem czy mogę przycinać już róże?

200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Witaj, Zenku. Masz przepiękny ogród. Z przyjemnością oglądnęłam jego zdjęcie. Co do rododendronów i azalii to ja przesadzałam moje dwa lata temu w październiku, a że jesień była długa, to pięknie się przyjęły i wiosną bardzo obficie zakwitły i mam wrażenie, że posłużyła im ta przeprowadzka. Kupiłam kilka worków torfu przerobiłam z ziemią i korą, w której rosły. A teraz muszę przesadzić 4 kolejne.
Gdyby było ostre słońce to trzeba je cieniować w pierwszym okresie po przesadzeniu. Tak przynajmniej mówił mi właściciel szkółki, w której kupuję rośliny.
Co do róż swoje już przycięłam, a te rosnące w zacisznym miejscu to nawet w lutym.
Edyta
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zenku, nie jestem specjalistką od róż, ale ja bym ich jeszcze nie ruszała. Poczekaj z tym lepiej, aż minie groźba przymrozków.
Skoro ptaszki obwieściły Ci wiosnę, to czekam na wiosenne zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Edyto,
dziękuję za szczegółowe informcje dotyczące rododendronów, azali i róż.

pozdrawiam Zenek
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj dokonałem udanego zakupu! tj. buka purpurowego pendulę, 2m wysokości.Jest to
drzewo ktore oddawna chciałem mieć w swoim ogrodzie, z uwagi na jego pokrój i kolor.
Fotkę jego zamieszczę jak rozwiną się liście. Jeżeli ma ktoś takie drzewo proszę o uwagi i zdjęcia.
Pozdrawiam Zenek
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Witaj Zenku, myślę, że śmiało możesz przycinać różę. Ja swoje przycinam zawsze gdy tylko śnieg stopnieje i jak do tej pory nie narzekałam. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Kontakt:

Post »

Witaj Zenku,
ogród masz naprawdę cudowny i zadbany :D :D :D
zazdroszczę Ci troche tyle wolnego miejsca.Ja początkowo taż miałam trochę trawnika ,ale powoli go zmniejszałam zmniejszałam ,no i zostały mi tylko wąskie ścieżynki z trawy.
Życzę samych słonecznych dni na Twojej działce[dzeszcz niech pada nocami].
Z ogrodniczym pozdrowieniem niech rośnie.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Zenobiuszu. Aż dech zapiera, gdy się odwiedzilo Twój przepiekny ogród. Trudno nawet wyobrazić sobie ile pracy i serca tam z żoną włożyliście. Gratulacje ogromne. O iglakach , krzewach i tej pieknej rózy juz nie będę powtarzać moich przedmówców. po prostu REWELACJA. Jeju na nawet pojęcia nie mam jak swój ogród mam zaplanować jak sie oglada takie cudeńka. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i małżonkę :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

WITAJ ZENKU !!!

Gratulacje , przepiękna działka , bardzo miło spędziłam czas na Twojej działeczce . Miałam wielką ochotę odwiedzić Lublin , który " ukochałam " i dzięki Tobie i wspaniałemu Internetowi spełniłam swoje " marzenie " . Jeśli pozwolisz to będę wpadać , żeby poprawiać swój humor . ;:2
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Zenobiuszu bardzo dziękuję Tobie i żonie za odwiedziny w moim chaosie. Pisze chaosie, bo nie moge sobie jakos wyobrazic jak to ma wszystko wyglądać, do czasu jak nie stanie domek i nie rozbiore starej budki. ale Wasze słowa są tak budujące i pomocne, że na pewno sie nie poddam tylko z całych sil będe starała sie aby w przyszlośći choc w części moja działka byla dla mnie dumą tak jak Wasza dla Was.buziaki i pozdrowienia przesyłam :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zenku jak azalie - czy już masz przesadzone?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”