Mój ogród - Zenobiusz
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj czarodzieju
swoja pięnną różą zaczarowałeś mnie od samego rana, piekne miejsce. Mój ogród ma dopiero 3 lata więc siedzę i wgapiam sie w te Twoje cudowności zamiast iść do pracy
hortensja super i szpaler berberysów (?) tak pisałeś chociaz w pierwszej chwili myslałam ze to taka bujna forsycja, jak pięknie znalęźć się chociaż na chwilę w takim miejscu. Miłego dnia pozdrawiam Isia 

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Isiu !
Dziękuje za poranną wizytę w moim ogrodzie, i miłe słowa. Ja kolejny raz odwiedziłem Twój ogród z ładną roślinnością, najbardziej urzekły mnie pierwsze zwiastuny wiosny które u Ciebie są już dość okazałe.
W mojm ogrodzie wegetacja następuje o wiele wolniej
Pozdrawiam Zenek
Dziękuje za poranną wizytę w moim ogrodzie, i miłe słowa. Ja kolejny raz odwiedziłem Twój ogród z ładną roślinnością, najbardziej urzekły mnie pierwsze zwiastuny wiosny które u Ciebie są już dość okazałe.

Pozdrawiam Zenek

Witaj, Zenku. Masz przepiękny ogród. Z przyjemnością oglądnęłam jego zdjęcie. Co do rododendronów i azalii to ja przesadzałam moje dwa lata temu w październiku, a że jesień była długa, to pięknie się przyjęły i wiosną bardzo obficie zakwitły i mam wrażenie, że posłużyła im ta przeprowadzka. Kupiłam kilka worków torfu przerobiłam z ziemią i korą, w której rosły. A teraz muszę przesadzić 4 kolejne.
Gdyby było ostre słońce to trzeba je cieniować w pierwszym okresie po przesadzeniu. Tak przynajmniej mówił mi właściciel szkółki, w której kupuję rośliny.
Co do róż swoje już przycięłam, a te rosnące w zacisznym miejscu to nawet w lutym.
Gdyby było ostre słońce to trzeba je cieniować w pierwszym okresie po przesadzeniu. Tak przynajmniej mówił mi właściciel szkółki, w której kupuję rośliny.
Co do róż swoje już przycięłam, a te rosnące w zacisznym miejscu to nawet w lutym.
Edyta
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- darob66
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Zenku,
ogród masz naprawdę cudowny i zadbany
zazdroszczę Ci troche tyle wolnego miejsca.Ja początkowo taż miałam trochę trawnika ,ale powoli go zmniejszałam zmniejszałam ,no i zostały mi tylko wąskie ścieżynki z trawy.
Życzę samych słonecznych dni na Twojej działce[dzeszcz niech pada nocami].
Z ogrodniczym pozdrowieniem niech rośnie.
ogród masz naprawdę cudowny i zadbany

zazdroszczę Ci troche tyle wolnego miejsca.Ja początkowo taż miałam trochę trawnika ,ale powoli go zmniejszałam zmniejszałam ,no i zostały mi tylko wąskie ścieżynki z trawy.
Życzę samych słonecznych dni na Twojej działce[dzeszcz niech pada nocami].
Z ogrodniczym pozdrowieniem niech rośnie.
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
witaj Zenobiuszu. Aż dech zapiera, gdy się odwiedzilo Twój przepiekny ogród. Trudno nawet wyobrazić sobie ile pracy i serca tam z żoną włożyliście. Gratulacje ogromne. O iglakach , krzewach i tej pieknej rózy juz nie będę powtarzać moich przedmówców. po prostu REWELACJA. Jeju na nawet pojęcia nie mam jak swój ogród mam zaplanować jak sie oglada takie cudeńka. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i małżonkę :P
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
WITAJ ZENKU !!!
Gratulacje , przepiękna działka , bardzo miło spędziłam czas na Twojej działeczce . Miałam wielką ochotę odwiedzić Lublin , który " ukochałam " i dzięki Tobie i wspaniałemu Internetowi spełniłam swoje " marzenie " . Jeśli pozwolisz to będę wpadać , żeby poprawiać swój humor . ;:2
Gratulacje , przepiękna działka , bardzo miło spędziłam czas na Twojej działeczce . Miałam wielką ochotę odwiedzić Lublin , który " ukochałam " i dzięki Tobie i wspaniałemu Internetowi spełniłam swoje " marzenie " . Jeśli pozwolisz to będę wpadać , żeby poprawiać swój humor . ;:2
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Zenobiuszu bardzo dziękuję Tobie i żonie za odwiedziny w moim chaosie. Pisze chaosie, bo nie moge sobie jakos wyobrazic jak to ma wszystko wyglądać, do czasu jak nie stanie domek i nie rozbiore starej budki. ale Wasze słowa są tak budujące i pomocne, że na pewno sie nie poddam tylko z całych sil będe starała sie aby w przyszlośći choc w części moja działka byla dla mnie dumą tak jak Wasza dla Was.buziaki i pozdrowienia przesyłam :P