Mój kwiatowy azyl cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.2

Post »

Ja bym te pieńki zostawiła.
Te grzyby wyglądają piękniej niż kwiatki.
Takie malownicze, naturalne, no i dosłownie przyciągają wzrok.
Grażyna.
kogro-linki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:7 Oliwko opóźnienie byłoby wtedy, gdybym wklejała zdjęcia ubranej choinki albo nie daj B...kwitnących krokusów :lol:

Elu o ile do samej jesieni nic nie mam, to sama myśl, że potem może być tylko z...nawet nich chcę wymieniać tego słowa...;:161
Co ja zrobię, że nienawidzę krótkich, lodowatych dni. W tej chwili każdy wolny czas spędzam w ogrodzie, aby naładować akumulatorki na te trudne dla mnie miesiące.
Sam obiad celebrowaliśmy prawie 2 godziny...tak dzisiaj było pięknie ;:3

Grażynko trudno odmówić im urody ;:108 Niestety okazało się, że większość pieńków spróchniała w środku i jest po prostu pusta.
Wyglądają uroczo dopóki ich nikt nie poruszy :;230 W tym roku nie miałam czasu, aby zająć się nimi, ale na wiosnę muszę o tym pomyśleć.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Iwonko razem zaczęłyśmy nasze nowe wąteczki wczesnojesienną, najpiękniejszą porą roku ;:196
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Pieńki z grzybkami wyglądają cudownie , choć zdaję sobie sprawę , że perspektywicznie - do wyrzutki . Niestety , może i szkodniki - podobają mi się . ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogród o każdej porze roku sprawia przyjemność, zimą głównie plany :D Wszyscy chyba sadzą rośliny wiosenne, letnie, jesienne, zmienność nas cieszy (pomijając krótkie, lodowate dni :D ). Miałam okazję przejeżdżając oglądać cudze ogrody przez szybę-najsmutniejsze były zimozielone, bez choćby najmniejszego kwiatka. Zielone, piękne, ale bezduszne-w mojej ocenie, oczywiście. Pieńków szkoda, bo ładne, ale funkcji już chyba nie spełniają :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Oczywiście Iwonko że jadalne ale do głowy mi nie przychodzi żebym je jadła :;230 Naprawdę nazywają się (ucho bzowe) wystarczy kawałek tego drewna w mokrym miejscu a one się zaraz pokarzą ;:224 Podobno nawet smaczne :shock: Twoje na pierwszym zdjęciu wyglądają na opieńki tyle tylko jakie ? Tutaj szybko można się pomylić i otruć . Jak nigdy nie zbierałaś to lepiej nie ruszaj a jako ozdoba to piękne ;:108 Kiedy brakuje kwiatów to grzybki i owocujące krzewy biją wszystko ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Wandziu faktycznie obie wybrałyśmy piękny, słoneczny dzień na otwarcie nowego wątku :D
Mam nadzieję, że tak zostanie na długo, na baaardzo długo, bo co potem będę pokazywała...bałwanki ? ;:145

Ewo witaj w klubie...czyżbyś też nie lubiła zimy :wink:
Mnie też było dane oglądać ogrody bez bylin. Wszystko było wychuchane, wydmuchane, a ja bałam się zejść ze ścieżki, aby czasami coś nie zniszczyć lub nie narobić bałaganu :;230 Zdecydowanie wolę swój rośliny miszmasz :tan

Krysiu mam dwa wyjścia: znowu podkraść kilka pieńków mężowi (drzewo do kominka) lub zrobić obrzeża z czegoś bardziej trwałego. Problem tylko z czego? Mam na to całą zimę, więc pewnie coś wymyślę :D

Gosiu obejrzałam sobie ucho bzowe w necie i ja je znam, ale nie wiedziałam, że tak się nazywa i że ma właściwości lecznicze :shock:
Ja zbieram tylko grzybki z siatką/gąbką, a te z harmonijką, to wszystko dla mnie "psiaki" :lol: dlatego opieńki, czy nie opieńki zostaną ozdobą mojego ogrodu :D

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Witaj ale pięknie jesiennie u Ciebie i nawet grzybki masz.Kwiaty widzę kwitną,pięknie i przyjemnie.
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

i jeszcze grzybki - pięknie z tymi grzybkami , niestety całkiem jesiennie . ;:63 ;:63 ;:63
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jowitko witaj w moim nowym wątku ;:196
Faktycznie mamy piękny wrzesień, więc i kwiatom chce się kwitnąć...oby, jak najdłużej :D

Krysiu pieńki z grzybkami wyglądają zdecydowanie lepiej niż takie "puste" :wink:
Nie mniej muszę je usunąć, bo już nie spełniają swojej roli.
Jeżeli chodzi o grzybki, to nie koniecznie muszą być jesienne. Mam również całoroczne :;230

Obrazek Obrazek

Moi dowcipni przyjaciele sprawili mi je na okrągłe urodziny. Do kompletu dostałam krasnoludka :twisted:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Te całoroczne grzybki też śliczne,tak na poprawę humoru.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko, to i dołączam do klubu Nielubiących Zimy. No co ja na to poradzę, nie cierpię krótkich dni, strasznie dłuuuugaśnych wieczorów, wychodzę do pracy - ciemno, przychodzę z pracy - ciemno. No i do tego jeszcze zimno. Brrrrr.
Klimat słonecznej Italii byłby zdecydowanie dla mnie przyjaźniejszy :)

Co do pieńków, zamyśliłam sobie pod lasem zrobić szpaler z brzozowych i hodować boczniaki. Na pieńkach podobno można cieszyć się grzybkami kilka lat :) I na pewno nie są trujące :)

Grzybeczki całoroczne urocze. Czyżbyś nie wierzyła w krasnoludki :;230
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

No straszne niedopatrzenie :oops: To już 4 strona.śliczna jesień u ciebie ;:138 Czy te chryzantemy zimują u ciebie?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To ja też do klubu nielubiących zimy.
Już nawet jesień mroczna i mglista lepsza od zimy i ciągłego grzania.
A licznik odlicza złotówki w przyspieszeniu. :roll:
Póki co cieszę się słoneczną jesienią.
Grażyna.
kogro-linki
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Ja się wyłamię ;:224 jako jedyna w rodzinie lubię zimę i bardzo chętnie łopatuję śnieg :twisted: Niesłychane co ? Uwielbiam kwiaty ale w zimie uwielbiam las przykryty białą pierzynką , mokre buty po brnięciu w zaspach , szczypiący mróz w policzki i nos i powroty do domu na ciepłe kakao ;:138
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”