Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))

Post »

...a miałam właśnie zapytać o MM- uwielbiam go ...a mój do reanimacji trafił :(
Twój jak widać dopiero zaczyna kwitnienie.

Obydwa woskowce cudne i sesja w ;:3 też!
...ale i tak najbardziej lubiłam te sesje ogrodowe,oj będę za nimi tęsknić...a gdzie tu do maja? :cry:
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Justynko na kocu czy w plenerze pięknie się prezentują ;:138 no i pachną :lol: a MM słodziutki :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

mmm sesja pościelowa :wink:
Śliczne modelki ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Justynko, twoje storczyki to modelki i modele na 100 % ;:138 Ślizna sesja, ;:108 te rozkwitające pączusie wprowadzają w takie pozytywne napięcie ;:65 Ślicznie ;:108
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

renatas pisze: Obydwa woskowce cudne i sesja w ;:3 też!
...ale i tak najbardziej lubiłam te sesje ogrodowe,oj będę za nimi tęsknić...a gdzie tu do maja? :cry:
Ja się tu podpiszę pod słowami Renatki. Będziemy czekać wiosny. :wink:
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Amator97 pisze: Nie ważne, na kanapie, na fotelu, na krześle, na dworze: na trawie, na chodniku - wszędzie są piękne ;:138
Ja się nie zgadzam :(

Sesje ogrodowe i w ;:3 są najpiękniejsze i razem z Arletką będę wyczekiwać wiosny!
Awatar użytkownika
hogata
50p
50p
Od: 9 maja 2010, o 12:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia, słoneczne storczyki w słońcu ;).
Mini Mark jak zwykle uroczy. Ledwo co się obudził, nie zdążył się wyprostować, a Ty już go podglądasz :lol:.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

sesja cudna i cudne storczyki! :tan
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09

Post »

Justnko próbuję za Wami gonić ale chyba mam za mały trening, co rusz dostaję 'sapki'. Piękna jest Twoja ascocenda. Pamiętasz może jak duże miała kwiatuszki? I ciekawe czy moja też będzie tak dłudo kwitła...
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Post »

U Ciebie też się dzieje,ascocenda pięknie kwitnie i faleczki ;:31
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Goskle- tylko w weekend mam możliwość zrobienia takiej sesji. Jestem o właściwej porze w domku ;:65

Mis20/Asiu- Wiesz, jak to jest...storczyki lubią tło...A że w mieszkaniu nie mam, jak zrobić zdjęć na tle nieba, pozostaje koc... ;:224

Akwarybko- MM uwielbiam i już się stęskniłam za jego kwiatuszkami. Dziś będzie jego fotka...

Renatko- szkoda Twojego MM. Ja miałam dwie sztuki, ale ten, który został w mojej kolekcji jest mocniejszy i większy. I kwitnie - co sezon.

Amator- a najpiękniejsze są, gdy kwitną, niezależnie, jak, pokazane ;)

Ewarost- Masz rację ;) Pachnące storczyki uwielbiam, pamiętam, że w pewnym momencie próbowałam zainteresować się tylko pachnącymi orchideami, ale trudny był wybór. Zwłaszcza, że tyle storczyków mi się podoba. Mam kilka pachnących i to musi mi wystarczyć.

Dorotko- serdecznie dziękuję za odwiedziny i pochwałę ;:108

Dudus- dziękuję. Kocham moje storczyki. Moja kolekcja dojrzała i wreszcie jest taka, o jakiej marzyłam. Teraz będę o storczyki dbać, żeby pięknie się rozrastały i kwitły. Chcę mieć wielkie i gęste okazy...ale na to potrzeba czasu i cierpliwości...

Arlet- do wiosny daleko. Dlatego trzeba się cieszyć jesiennym słońcem i... gąszczem na parapetach ;:224 :;230 A w przyszłym sezonie znowu będę przewozić na wakacje przynajmniej część mojej kolekcji storczykowej.

Renatko- ale Zaglądniesz zimową porą, do mnie czasami... Czekają nas kolejne ciekawe kwitnienia. W tym...oczekiwane bardzo, phragmipedium walisi x caudatum...

Hogato- bo... MiniMark jest dla mnie wciąż najpiękniejszym wśród falenopsisów. Zobacz na zainteresowanie tym storczykiem, przecież jest tyle odmian pięknych. A...ten maleńki kwiatuszek jest bardzo częstym okazem w kolekcjach storczykoamaniaków. Ciągle się sama zastanawiam, jak taki maleńki storczyk potrafił zawładnąć sercami storczykomaniaków.
Pamiętam, że w ubiegłym sezonie chciałam mu nawet piegi na płatkach liczyć :;230

Nino- dziękuję.

Merghen- my nie gonimy, to nasze storczyki pokazują wciąż swoje piękno. U mnie teraz codziennie jakiś nowy kwiatek się otwiera. Z fotkami ciężko nadążyć...
Kwiaty Ascocendy dość duże, jak na Ascocendę, około 7 cm - średnicy.
Życzę Ci, by Twoja równie długo kwitła. Będę ją chętnie oglądać na zdjęciach ;)

Rysiu- Wiesz, zamiast trawnika teraz mam...kocyk... Ale staram się robić zdjęcia w słońcu, jak tylko jestem w domu. Mi się wydaje, że w takim świetle najpiękniej wyglądają nasze storczyki. I aparat daje radę, można pokazać szczegóły kwiatu, które przy sztucznym świetle byłyby nie do uchwycenia.

Iwko- dziękuję ;) Nie narzekam na brak kwitnień...zimą będzie mniej kwitnień za to.

MM...rozkwitło:

Obrazek

A teraz troszku historii. Własnie sobie przypomniałam, że we wrześniu minęło 3lata ( aż mi się wierzyć nie chce, że ta choroba już tyle trwa...) od zakupu pierwszych dwóch hybryd falenospisów w Biedronce. I tak się zaczęła moja przygoda z tymi, cudnymi kwiatami. Były wzloty i upadki...poszukiwania i marzenia....Kupowanie po pewnym czasie stało się bardziej przemyślane.
Od początki kolekcjonowania najbardziej podobały mi się : falenopsisy, sabotki i katleje. Potem dołączyły do nich masdevallie.
I tak po 3 latach, mam upragniona kolekcję storczyków... a dziś nastał jeden z tych najbardziej oczekiwanych dni....

Sukcesem jest.... oto ten kwiat na paphiopedilum henryanum Wyczekany i wytęskniony. A że jest u mnie, dzięki Asi/Joane, to dla Niej dedykuję poniższe zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nigdy w życiu bym nie przypuszczała, że jeden mały kwiatuszek potrafi wnieść tyle radości. Wciąż się na niego gapię i oczy same uciekają w jego stronę ;:224 Nawet nie przeszkadza mi to, że mamy poniedziałek...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko MM piękny ;:138
Ale sabotek boski ;:63 ;:224 ;:180
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

Piękny MM taki subtelny ;:63 a sabotek no cóż brak mi słów.... jest cudowny. Dobrze wiem, o czym mówisz, bo u mnie pojawiła się pochewka na sabotku.... Wyczekana, codziennie wygladana.... nie będe mówić więcej, żeby nie zapeszyć... Ciesze się razem z Tobą i mam nadzieje, że Ty bedziesz cieszyć się ze mną jak u mnie zakwitnie sabotek ;:224
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11

Post »

sabotek uroczy!!! ;:138 ;:138 a mini mark, co tu można napisać ... sama słodycz :D
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46

Post »

MM oczywiście piekny, ale Paphio go przewyższa swoja urodą. Wiem jak potrafi cieszyć kwiat na zwykłym sobotku ;:108 A taki ciekawy to tym bardziej musi być radość. Oby Ci jak najdłużej trzymał kwiatek ;:138
Pozdrawiam Tomek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”