rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Szkoda, że u mnie takiego targu nie ma..
Może skrzydłokwiat po tych wstrząsach zakwitnie. :;230
Bardzo ładny fikusik pumila, ja wczoraj swojego przesadzałam do większej doniczki, bo biedak stał w tej sklepowej cały czas. ;:14
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

gratuluję nowych nabytków:) chyba dziś odwiedze moje obi... czekam aż anturia przecenią:D:D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Faktycznie Jgódko u Ciebie ruch w zielonych, jak na najszybszej autostradzie. ;:112
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Jagódko dzieje się u Ciebie,oj dzieje.Nie ma czasu na nudę,ale może to i lepiej? ;:63
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Ruch duży jeszcze troszkę i nowy kwietnik będzie potrzebny albo podłogi zaatakujesz !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagoda pomimo zaleceń na stronce o cytrusach udałam się do Pana, który sprzedal mi drzewko i wiesz co on radzi?
Cytrynkę do pokoju, tylko z dala od kaloryfrów ;:224 Ponoć on tak przechowuje, te, które ma do sprzedaży.
Moją wczoraj zabrałam do domu ze względu na zapowiadaną niską temperaturę, dzisiaj wystawię.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Witam was dziewczyny serdecznie i słonecznie ;:3
Zacznę od skrzydłokwiatu z przeceny. W końcu to on zajął nocny stolik w ciemnym kącie pokoju i zobaczymy, jak sobie poradzi, no ale skoro może stać w cieniu...
Zapomniałam wczoraj napisać, ze ma dość dziwne kwiaty. Gdyby były rozmnażane in vitro mogłabym pomyśleć, że się komuś ręka z próbówka trzęsła :wink:
Obrazek

I kwiatki, na pewno się ze mną zgodzicie, ze nietypowo wyglądają
Obrazek
Obrazek

I jeszcze bluszcz, który jeszcze wczoraj pięknie się zwieszał w towarzystwie skrzydłokwiatu, no ale cóż życie...
Obrazek
Na półce, gdzie stanął nie ma aż tyle miejsca, żeby sobie mógł tak zwisać w tylu kierunkach, więc dostał drabinkę i trochę się zwiesza, a trochę pnie.

pamelko moja wiedza o cytrusach jest czysto teoretyczna i opiera się tylko o informacje z netu. Skoro ktoś twierdzi, że cytryna może stać w cieple, to widać wie, co robi, miejmy nadzieję :wink:
Lidko, u mnie podłogi odpadają ze względu na psa, który mógłby pomyśleć, że to roślinka do obsikania dla niego specjalnie postawiona, brrr nawet nie chcę myśleć, co by to było...
aga pewnie, że lepiej, przynajmniej się nie nudzę :wink:
elciu, póki będą nowości, to pewnie i ruch będzie ;:108
filigranowa, też kocham przeceny :)
Stokrotkaniu, może i szkoda, ale z drugiej strony gdyby był, to by ci szybciutko był potrzebny drugi kwietnik rozporowy :wink: Moje fikusiki z Lidla wkrótce po przesadzeniu podlałam omyłkowo wodą z bioponem ;:223 i mam wrażenie, ze nie zrobiło im to najlepiej, część pędów, jakby usychała, ale przecież niemożliwe, żeby miały za sucho i chyba przelać też nie przelałam podlewając raz w tygodniu. Zraszane praktycznie codziennie... Dlatego kupiłam tego małego fikusika na pocieszenie :?
Anjja, u mnie taki ryneczek bez kwiatków mam cały tydzień poza niedzielą całkiem niedaleko domu. jednak dni jego już policzone, bo za niecały miesiąc otwierają galerię handlową i na miejscu tego ryneczku ma być skwer czy coś w ten deseń. Ciekawe, czy w tej galerii będzie jakiś dział związany z roślinkami :wink:
mniodkowa, ja swojemu raczej nic nie komunikuję, tylko kupuję, ale zawsze mówię, że była kaurat promocja :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Faktycznie jakiś inny ten skrzydłokwiat ;:108 , choć bardzo mi się podoba ;:138 . Ciekawe, czy nowe kwiaty też takie będą :roll: ? Fikusków szkoda, ale mam nadzieję, że dojdą do siebie. Z tymi pumilami tak właśnie jest, że ciężko je wyczuć. Mi też poprzedni prawie całkiem wyłysiał (choć muszę się przyznać, że najpierw go przesuszyłam, a potem przelałam) i teraz stoi taki niezdecydowany. Ten lidlowy hibernuje się wieczorami przy otwartych drzwiach balkonowych - stoi tuż przy nich - i jeszcze nie narzeka.
Roślinek z kwietnika szkoda, ale na pewno sobie poradzą ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio, skoro poruszyłam temat fikusów, to jako speca od nich zapytam cię, jak to jest z przestawianiem fikusa benjamina? Wiem, że nie lubi, może nawet zrzucić liście. Jednak ja mam taką sytuację, że ta półeczka na kwiaty jest na tle paneli, które wybitnie nie lubią wody. Jak zraszam roślinki, to biorę kolejne doniczki w garść i zraszam nad miską w przedpokoju. Czy takie zdjęcie z półki na chwilkę i odstawienie z powrotem na miejsce benjamin odczuje jako przestawianie?
Bardzo mi się on podoba i nie chciałabym mu zaszkodzić. Na razie zdarza się, ze spadnie jakiś listek, ale sporadycznie póki co.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Ja moje przestawiam czasem i jakoś specjalnie nie cierpią :) . Jeśli chcesz go tylko spryskać, a później ustawisz mniej więcej tak samo, jak stał poprzednio, to według mnie nie powinien nic poczuć. Przecież do kąpieli też się roślinki zdejmuje i nie gubią potem jakoś specjalnie liści :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17

Post »

Bardzo ładny skrzydłokwiat,też bym chciała na takiego się natknąć :D
Synuś przeuroczy ;:138
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Wiktorio, muszę znaleźć sobie jakiś punkt odniesienia, żeby stawiać go w tej samej pozycji :) Teraz też się zresztą staram go jakoś specjalnie nie przekręcać.
APe dzięki za wizytę i miłe słowa :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Uwielbiam kwiaty skrzydłokwiata. Bluszcz też ładnie rośnie ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki postom i zdjęciom Anjji zapałałam rządzą posiadania skrętnika concord blue do tego stopnia, że zaczęłam go poszukiwać na allegro i szczęśliwym zbiegiem okoliczności trafiłam tam na ofertę Anjji, choć, kiedy zadawałam pytanie dotyczące ukorzeniania nie miałam zielonego pojęcia, że to jej oferta. Oczywiście Anjja od razu mnie zdemaskowała :lol:
Kilka E-Maili potem stałam się posiadaczką takich oto cudeniek:
skrętniki w ilościach kosmicznych niemal, jak się dobrze przyjmą i przezimują bez problemów, to będą
ozdobą balkonu
Obrazek

Wielkanocnik, o którego poprosiłam jako dodatek do skrętników, a dostałam całkiem sporą sztukę i kilka maluszków, na razie wsadziłam wszystko razem, mam nadzieję, że dobrze zrobiłam :roll:
Obrazek

I jeszcze jakiś spory ukorzeniony pęd, co do którego tożsamości nie jestem pewna, a właściwie nie mam bladego pojęcia, co to :oops:
Obrazek

Anjju, jeszcze raz wszem i wobec dziękuję :) :tan ależ to było przeżycie czekać codziennie na tę paczuszkę ;:108
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

O proszę jak tu ładnie i na dokładkę zielono ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”