Witam was dziewczyny serdecznie i słonecznie
Zacznę od skrzydłokwiatu z przeceny. W końcu to on zajął nocny stolik w ciemnym kącie pokoju i zobaczymy, jak sobie poradzi, no ale skoro może stać w cieniu...
Zapomniałam wczoraj napisać, ze ma dość dziwne kwiaty. Gdyby były rozmnażane in vitro mogłabym pomyśleć, że się komuś ręka z próbówka trzęsła
I kwiatki, na pewno się ze mną zgodzicie, ze nietypowo wyglądają
I jeszcze bluszcz, który jeszcze wczoraj pięknie się zwieszał w towarzystwie skrzydłokwiatu, no ale cóż życie...

Na półce, gdzie stanął nie ma aż tyle miejsca, żeby sobie mógł tak zwisać w tylu kierunkach, więc dostał drabinkę i trochę się zwiesza, a trochę pnie.
pamelko moja wiedza o cytrusach jest czysto teoretyczna i opiera się tylko o informacje z netu. Skoro ktoś twierdzi, że cytryna może stać w cieple, to widać wie, co robi, miejmy nadzieję
Lidko, u mnie podłogi odpadają ze względu na psa, który mógłby pomyśleć, że to roślinka do obsikania dla niego specjalnie postawiona, brrr nawet nie chcę myśleć, co by to było...
aga pewnie, że lepiej, przynajmniej się nie nudzę
elciu, póki będą nowości, to pewnie i ruch będzie
filigranowa, też kocham przeceny
Stokrotkaniu, może i szkoda, ale z drugiej strony gdyby był, to by ci szybciutko był potrzebny drugi kwietnik rozporowy

Moje fikusiki z Lidla wkrótce po przesadzeniu podlałam omyłkowo wodą z bioponem

i mam wrażenie, ze nie zrobiło im to najlepiej, część pędów, jakby usychała, ale przecież niemożliwe, żeby miały za sucho i chyba przelać też nie przelałam podlewając raz w tygodniu. Zraszane praktycznie codziennie... Dlatego kupiłam tego małego fikusika na pocieszenie
Anjja, u mnie taki ryneczek bez kwiatków mam cały tydzień poza niedzielą całkiem niedaleko domu. jednak dni jego już policzone, bo za niecały miesiąc otwierają galerię handlową i na miejscu tego ryneczku ma być skwer czy coś w ten deseń. Ciekawe, czy w tej galerii będzie jakiś dział związany z roślinkami
mniodkowa, ja swojemu raczej nic nie komunikuję, tylko kupuję, ale zawsze mówię, że była kaurat promocja