W wężowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W wężowym cz.2

Post »

Mnie też zaciekawiło pnącze na pergoli.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoje ogrodowe impresje wciągają. Działasz jak artysta - pod wpływem natchnienia. I wychodzą z tego piękne dzieła ;:108
Bardzo ładna głowienka i przymiotno różowe. Moje chyba nie przyjęło się po przesadzeniu. To jego kwitnienie o tej porze zastanawia 8-)
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Czym zaminowałaś pergolę Grażynko? - widok godny podziwu.
Podobały mi się Twoje trawki i żurawki, masz tego bardzo wiele. ;:196
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witam wszystkich serdecznie w ten ostatni wrześniowy dzień...u nas bardzo słoneczny :wit

Jolu dziękuję...coś ostatnio poranne widoczki mi się najbardziej podobają...jest w nich...hmmm coś...
Trawkowa rabatka już się trochę rozrosła od czasu posadzenia trawek.Niektóre chyba dostaną eksmisję bo się za bardzo panoszą...Np taka wydmuszyca piaskowa...ładne "toto" ale mimo że posadziłam ją w wiaderku to widzę że jej rozłogi wierzchem idą tam gdzie nie powinny :roll:
Jest jeszcze jedna,wiem tylko że to jakiś miskant...na wszelki wypadek też posadziłam w wiadrze...na razie się nie rozłazi ale jest dośc wysoka(150cm,a miała 5 gdy ją dostałam)Może Ty wiesz co to za jeden?

Obrazek
Mariolka jesze nie przywróciłam...jest jeszcze duuuuuużo do naprawienia,przerobienia i zrobienia ;:224
Iguś dzięki ;:196 To wychodzi na to że Peach Flambe nie mam,więc trzeba ją zdobyc,bo ładna jest :D
Olku troszkę mi się tych żurawek uzbierało...Kiedyś mówiłam że mnie nie weżnie...dwie trzy góra i wystarczy...Teraz mam 54 i to wszystko tegoroczne zdobycze.Aż strach pomyślec ile bedzie w następnym roku :;230
Agatko,Stasiu,Ulka,Zytko pergolka jest "zaminowana" pnączem jednorocznym o nazwie MINA.Nasionka kupione wiosną w ogrodniczym,posiane do doniczek a (chyba) w maju już ładne sadzonki poszły do gruntu.Mam ją pierwszy raz u siebie ale na pewno nie ostatni.Jest śliczniutka,ładnie się rozrasta,sama się wokół podpory oplątuje,a te jej kwiatuszki...cudne... :D

Tu jeszcze w zbliżeniuObrazek

Igor tak,tak masz rację...i w tym że żurawki uzależniają i w tym że mało u mnie bywasz ;:224 :;230
A na zachentę do częstszych odwiedzin,coś z moich ulubionych...U mnie nowośc,malutka ale ciekawie zapowiadająca się Cherry Cola
Obrazek
Jacku fju,fju aż się zarumieniłam :oops: Dziękuję za takie miłe słowa ;:196
Przymioto ładne...o wiele bardziej od tego zwykłego fioletowego.To z wiosennego zamówienia,przyszła dosłownie centymetrowa sadzonka i myślałam że nie przeżyje a tu sorpreza...wyrosła z niej ładna roślinka i nawet kwitnie już drugi raz...Zresztą to zwykłe też,więc może tak ma byc?
Obrazek

Ostatnio u mnie coś dużo różu w ogrodzie,więc jeszcze coś z tej serii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
I jeszcze ciekawostka(moim zdaniem)Na pędzie po kwiatach liliowca wyrosło takie coś...nowa sadzonka...Jak myślicie czy to normalne :?:
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

MInA- pierwszy raz słyszę o takim pnączu mILAN tak, ale MInA??? Tak czy siak świetnie wyglada. Mnie zauroczył wilec, tylko myślę jak ja będę te splątane łodygi wyciagać z pomiędzy tych drucików na pergoli, chyba piłą ;:167
"Różowa seria" bardzo ładna. Pracowita Pszczółko ;:196
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Grażynko, milę już na forum podziwiałam. Niestety jednoroczne nie są moją mocną stroną :oops:
U ciebie prezentuje się rewelacyjnie. Niew ątpliwie wspaniała i barwna ozdoba jesiennego ogrodu.
Różowaści ;:224 Olek też zamierza u mnie zakwitnąć. Pierwszy raz :shock:
Co do liliowca sama jestem ciekawa, co to za sztuczka?
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Grażynko nowa sadzonka to znak że kwiaty Ci się mnożą wszędzie bo Cię kochają
pnącze mina śliczne warto siać co roku ładna ścieżka z kamieni drobnych :) ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Grażynko też mi wyrosło coś takiego na jednym liliowcu i zastanawiam się co z tym zrobić- czy odciąć i wsadzić do ziemi czy zostawić?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Mariolka to na pewno mina...mina lobata ;:108 Wilca miałam w poprzednich latach a teraz dla odmiany kupiłam minę i asarinę.W następnym roku może znajdę jeszcze coś innego :)
Justynko ja już też się raczej z jednorocznymi nie bawię ale pnącza lubię...można co roku miec coś innego.To też dobre rozwiązanie gdy się jeszcze człowiek nie zdecyduje co chce miec w danym miejscu na stałe :wink:
Stasiu u mnie mina na pewno i w następnym roku znajdzie miejsce bo mnie zauroczyła :) A to dziwadełko liliowcowe to nie wiem czy to wynik miłości roślin do mnie(bo w drugą stronę na pewno)...czy może to miało znaczyc zupełnie coś innego ;:224 :;230
Jolu ja tego cosia odciełam i posadziłam do ziemi...ciekawe czy wyrośnie z niego ten sam liliowiec na którym to coś wyrosło :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Spróbuję i ja tak zrobić bo pewnie w takim stanie zimy nie przetrwa.
Masz sporą kolekcję trawek , mnie też na nie bierze jako uzupełnienie i wypełnienie poletka żurawkowego ale staram się tylko o takie które się nie rozłażą.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie na cytrynowym pełnym takie coś urosło. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

tu jest cos o tym liliowcu odroście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=27214
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dopisuję się do klubu keikowców 8-) :lol: u mnie też pojawiła się sadzoneczka na najpiękniejszym moim liliowcu, w kolorze głębokiego fioletu :tan już biegnę oberwać i w wodę 8-) :lol:
Grażynko prześliczna różowa sesja :D
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

po prostu pieknie i tak
-tak jak Misia sądzę
jesteś niesamowita w tworzeniu swojego miejsca na ziemi-też bym tam chciała pospacerować-ależ ty masz ładne zestawy i te kamyki ,..i te korzenie...i te trawki,... i te różowe ,...i te żurawki,...i te widoczki...i mogę tak jeszcze długo....i...różyczek ma całuski ;:196
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Jolu ja też wolę trawki które nie szaleją,ale tej wydmuszycy nie mogłam się oprzec...te jej niebieskawe listki :roll:
Andrzejek podał link do tematu o takich odrostach na liliowcach.Chyba najlepiej w wodę a potem do ziemi.Mój już posadzony w gruncie zobaczymy czy się przyjmie :wink:
Aniu jak widzę to nie takie rzadkie zjawisko jak myślałam :wink:
Andrzejku dzięki za link ;:196
Aguś u mnie ta sadzonka wyrosła na liliowcu w kolorze słabiutkiej kawy z mlekiem z ciemnym środkiem.Fioletowy to dopiero musi byc piękny...niestety takiego nie posiadam :(
Aga-patkaza dzięki,dzięki ;:196 ...tyle miłych słów że aż... :oops:
Mówisz że chciała byś po moim ogródeczku pospacerowac...nie widzę problemu...przybywaj zapraszam serdecznie :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”