Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

Oprócz róż jeszcze inne też wciąż kwitną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Westerland się obraził to zamiast niego mam podobne kwiatki

Obrazek

Obrazek pyszny ten nektar

Obrazek zielony potwór zarasta ostatnie wolne miejsca

Obrazek nawet mam świerk ustrojony świątecznie

;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA nawet mu do twarzy w tym przystrojeniu :;230 Wiedziały gdzie maja się piąć Kurzyslad ma ładne kwiatki i może sie wysieje . Goldi stoi na strazy różanki :;230 Gruss an Aachen w ślicznym leciutko brzoskwiniowym kolorku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Majko...jak na tę porę roku bardzo dużo u ciebie jeszcze kwitnie. Pięknie, kolorowo a róże ..bajka. ;:138 . U mnie za mało jesiennych ;:14 ...muszę koniecznie o takich pomyśleć. ;:108. Tylko moja działeczka malusia, gdzie ja to pomieszczę. ;:7
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, cudności ;:180 jak ja lubię takie ogrody. Paleta barw wygrzanych w słonku kwiatów. Świerk faktycznie już gotowy na święta.
Clematisy o tej porze, no jednym kwiatuszkiem ale aż tak ... zaraz to kurzyślad , ja nie znam takich roślin, może i ten biały kwiatek to nie clematis :;230
Masz Rhapsody in Blue, ja na nią choruję. Musi być na wiosnę. ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majko, cudowności na zdjęciach pokazujesz ;:167 ależ ilości roślin Ci kwitną... pełnia lata ciągle w Twoim ogrodzie... ;:196
bardzo podoba mi się dom obrośnięty pnączami, ale bałabym się gnieżdżących w nich p.....
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaki piękny ogród jak z bajki :) bardzo mi się podoba.
Chciałem przy okazji zapytać czy na niektórych rabatach stosujesz sciółkowanie słomą?
Mam dojście do tego materiału i spróbowałbym i u mnie, czy znacznie ogranicza rozwój chwastów i jakie jeszcze są zalety jej stosowania?
Rysiek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zapomniałam w tym roku o nasturcji a tak pięknie wygląda .. Zawsze miałam kilka samosiejek ale chyba było dla nich za mokro bo nic nie rośnie .. Szukałam tego kurzyśladu nigdzie go nie mam , ..
Różyczki śliczne i u mnie ciągle kwitną tak samo i szałwia a nawet się rozsiała ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich gości przy sobocie. :wit Taka śliczna pogoda a Wy w domkach przy kompach, zamiast korzystać ze słonka. ;:3 Ja byłam i wygrzałam swoje stare kości aż musiałam przyjść i się schłodzić bo w domu znacznie chłodniej. :;230

Jadziu Goldi nie tylko na straży różanki ale ogólnie pilnuje swojej pani żeby czegoś nie zrobiła bez niego. A do zdjęć to uwielbia pozować i wciskać nochal w obiektyw. :;230 Ten Kurzyślad to od Neli i muszę zebrać nasionka bo bardzo ładnie rośnie i wcale mu nie przeszkadza susza. :uszy

Zeniu przecież teraz jest tak dużo małych chryzantem zimujących w gruncie że kilka takich maluszków zmieścisz a jakie mają kolory, ostatnio oglądałam takie u sangwinaria i mam ochotę na takie słoneczka. ;:3

Majeczko o jaki clematis Ci chodzi czyli o jakiś biały kwiatuszek :? Kurzyśladu też nie znałam ale dzięki Neli poznałam i jestem nim zachwycona bo ślicznie wygląda w słonku. A ja nie jestem zadowolona z Rhapsody in Blue, marnie trzyma kwiatuszki i taka jakaś licha, trzy badylki i to prawie bez liści. Dałam jej szansę do przyszłej jesieni a jak nie to na jej miejsce czekają w kolejce Souveniry. ;:108

Aguś ja pająków się nie boję, to pożyteczne stworzonka choć czasami je likwiduję jak się zagnieżdżą tam gdzie nie powinny. A taki obrośnięty dom to może być tylko stary bo nowych szkoda a Wy macie śliczny domek. :lol:

Ryszard witam Cię w moim bajkowym świecie :wit miło mi że Ci się u mnie podoba. :D
Słomą wyłożyłam nową rabatę którą zrobiłam wiosną bo mi zzieleniała kora która miała być tam wysypana. A ponieważ mam słomy prawie całą stodołę to wykorzystałam to co miałam pod ręką a widziałam u kogoś na forum ale nie pamiętam u kogo. Grubsza warstwa zapobiega wysychaniu podłoża i rozsiewaniu się chwastów, chociaż kiełkują te ze słomy to łatwo się je wyrywa. Widzę że powoli zaczyna się rozkładać i przed zimą muszę dołożyć nawą warstwę. Jest też pewnie jakimś dostarczycielem nawozu naturalnego jak się rozkłada, tak myślę ale nigdzie nie szukałam wiadomości o tym. ;:108

Janko a ja jak szukałam czegoś o tym Kurzyśladzie to trafiłam na nasionka czyli musisz dobrze poszukać w necie. Ja ostatnich kilka lat też jakoś nie umiałam dochować się nasturcji a to taka wdzięczna roślinka tylko czemu taka zachłanna, włazi na wszystko co spotka po drodze a miała być taka mała. :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, :D myślałam, że Crocus speciosus Albus - ten biały kwiatuszek - to clematis :;230 . Kurzyslad, ale nazwa :;230 a, kwity ładne.
Rhapsody marna, a ja myslałm, że ją dopiero wsadziłaś. Ona chyba lubi cień, może ją przesadz. ;:108
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Majeczko psisko pojadło a teraz pilnuje kwiatków żeby jeszcze kwitły róże u Ciebie
jeszcze piękne szałwia ślicznie teraz wygląda ogólnie jesień piękna w Twoim ogrodzie ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to zbieraj Maju te nasionka, bo to ładna roślinka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

edulkot pisze:
Zeniu przecież teraz jest tak dużo małych chryzantem zimujących w gruncie że kilka takich maluszków zmieścisz a jakie mają kolory, ostatnio oglądałam takie u sangwinaria i mam ochotę na takie słoneczka. ;:3
Dzięki....obejrzałam. ;:224 . No takie słoneczka to bym nawet wszystkie zmieściła. :;230. Tylko gdzie je dostać. ;:7 . Aleś mi narobiła ochoty....teraz nie zasnę. ;:223
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Majeczko, jeszcze tyle kolorów w twoim pięknym ogródku. Ale to chyba głównie dzięki wszędobylskim różyczkom, które rozweselają każdy zakątek. No i towarzyszące im drugoplanowe kwiatki, podkreślające ich królewskie piękno. Rozmaite zestawienia i wszystkie idealnie dobrane. Jak u dobrego utalntowanego malarza. :D
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

JAKUCH pisze:No to zbieraj Maju te nasionka, bo to ładna roślinka
No właśnie zbieraj, zbieraj a potem rozdawaj :;230 Kwiatuszek prześliczny, a nazwa taka nieadekwatna :roll:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:Majeczko, :D myślałam, że Crocus speciosus Albus - ten biały kwiatuszek - to clematis :;230 . Kurzyslad, ale nazwa :;230 a, kwity ładne.
Rhapsody marna, a ja myslałm, że ją dopiero wsadziłaś. Ona chyba lubi cień, może ją przesadz. ;:108
Majuś Crocus to krokus czyli jesienny krokus o białych listkach, mam gdzieś niebieskie ale chyba nie mają ochoty kwitnąć.
Kurzyślad śmiesznie się nazywa ale ślicznie wygląda.
Rhapsody sadziłam razem z Mary Rose, Eglantyną i Stanwell Perpetual. Angielki krzaczory się zrobiły i ślicznie kwitną lub kwitły, Stanwell niby kwitnie ale wciąż udaje płożaka, a Rhapsody niby chce rosnąć ale czy jej to wyjdzie to się okaże wiosną. Na razie jej nie będę ruszać,chyba.
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”