W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Iduś witaj. :wit
Wyobrażam sobie, jaką przeżywasz radość z tak pięknych róż.
One są naprawdę cudne i jeszcze tak dużo kwiatów mają. ;:138
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Andrzejku - różyczka to bardzo zakaźna choroba :;230
Nawet Jagusię już dopadła

Agnieszka miałaś świetny patent na pakowanie. Różyczki stoją sobie na balkonie- już doszły do siebie po podróży. To istny cud, że sie nie połamały, nawet liczyłam się z tym, ze mogą przyjsć mocno zniszczone. Miejsce dla nich juz upatrzyłam. Będą rosły blisko altany w dość zacisznym miejscu. Oczywiście wiąże sie to z eksmisją kilku roślin na inne miejca- ale cóż takie życie .... ;:224

Aniu też mam nadzieję, że w przyszłym roku będą u nas pięknie kwitły. Trzeba o nie mocno dbać.

Janko i jak? Potwierdzone masz te zmówione róże? Ja dzisiaj jade na działkę dlaej dołki dla róż kopać. Hehe taka zabawa w kreta :lol:

Magda Pomponella i Pompon to inne róze. Pomponella jest cała różowa a Pomponik jak widzisz na poprzedniej stronie. Od Ćwika kupiłam m.inn Souvenir de Baden- Baden, Herkulesa - drugiego bo ten który mam słabo rośnie, Larissę, Pink Bassino i coś tam jeszcze ale nie pamiętam. W każdym razie wszystkie piękne ;:167

Aga ano właśnie cudności. Pompona pragnęłam od dawna ale nigdzie nie mogłam go dorwać. Dopiero dzięki Forum się to udało.

Tajeczko - cieszą moje oczy na balkonie. Może jutro je zabiorę na działkę. Niech się ukorznią w gruncie. Do zimy jeszcze trochę czasu mają

Kilka fotek z zakątków przyaltankowych
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

U mnie mrozy nie są jednoroczne.
Po ostatniej zimie przemarzły okrutnie ale po niskim przycięciu odbiły i rosną :P
Pamiętaj by nie stawiać za szybko na nich krzyżyka.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje różyczki będą kopane więc czym później tym lepiej .. niech jeszcze upiększają ogródek u właściciela Myślę że i dla mnie starczy , chociaż ostatnio jest na nie ogromne zapotrzebowanie ,.
U mnie mrozy białe rosły kilka lat a w tym roku woda ich zmogła , muszę na wiosnę dokupić nowe bo ładnie wyglądają ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Oj dopadła mnie dopadła ta choroba - nie dość że szczepiłam róże, resztę zapatyczkowałam to jeszcze i kupiłam ;:223 i teraz się zastanawiam gdzie ja je wszystkie posadzę ;:223 stanowczo powinnam nie chodzić po ogrodach forumowych - kiedyś życie było takie proste.....

Zakątki przyaltankowe ładniutkie. TO srebrne to rogownica kutnerowata czy co innego?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzień dobry, Ido. Najpierw się przedstawię. Mam na imię Wanda i tak jak ty mieszkasz pod orzechem, tak ja mieszkam pod kilkoma dębami. To wielkie dobrodziejstwo natury.
Pzryszłam do ciebie z innego wątku, w którym podałaś świetny link na róże do półcienia. Własnie czegoś takiego szukałam, bo u mnie jest głównie półcień, choć mam też troszkę rabat na pełnym słońcu.
Niestety większość róż podana na tej stronce jest u nas niedostępna i te, które zamówiłam, będę musiałą posadzić ciasno na słońcu. No ale nic, może przyda się na później. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
emi1976
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 wrz 2011, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

cześć Ida, tu Twoja koleżanka ze stolycy:) fajna pasja, można trochę na powietrzu świeżym posiedzieć, a zdjęcia piękne:) Będę tu zaglądać i podziwiać postępy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Comciu dziękuję za przypomnienie o tych mrozach. W takim razie nie wyrwę ich tylko pozostawię na zimę. Na pewno będę je wiosna obserwować.

Janko mrozy fajnie rozświetlają grupy roślin. Tylko, że moje jakieś takie wysokie porosły, chyba powinnam była je przyciać żeby sie rozkrzewiły a nie szły w górę. Na róże to zawsze dużo chętnych - chyba żadne kwiaty nie kwitną tak długo.

Jagusiu a więc tylko jedna diagnoza może być słuszna- różyczka. :;230
To srebrne to starzec popielny inaczej mróz.

Wandziu witam :wit kolejną miłośniczkę róż. Te odmiany do półcienia na pewno uda Ci się gdzieś upolować. Jak nie w naszych szkółkach to w zagranicznych.

Hej Manuela ;:196 Fajnie, że zalazłaś mój wątek - zaglądaj często może też połkniesz bacyla ;:224 I przeniesiecie się do domu z pięknym ogrodem :heja

Dzisiaj przedstawię Wam jedną różę -popularna odmiana ale naprawdę piękna to róża i o pięknym zapachu. Nie sposób obok niej przejść obojętnie i nie wsadzić nosa między płatki :lol:
Venrosa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

róża rozmnaża sie przez pączkowanie....... :;230
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Iduś od rana siędzę na stronach różanych szkółek, zajrzałam do Ciebie znów róże ;:167
Przeznaczenie jakieś :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Lekmo, :D i ja bym chciała wtulić nosek w płateczki Venrosy :;230
Ładny zmienny kolor tej różyczki, fajnie się rozmnaża. :;230
Jak Twoje nowe nabytki , zdecydowałaś się posadzić je do gruntu ?
Ładnie już nasadziłaś na nowych rabatkach, wiosną będzię się działo..., a działo... :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrze, że zrobiłaś zdjęcia rabatkom przy altance, niech mają roślinki fotki na pamiątkę,
skoro czeka je tam znów przegrupowanie :roll: - rozumiem, róże mają pierwszeństwo.
Jakoś mnie to nie dziwi. Ja tej jesieni jestem bardzo powściągliwa w zakupach róż,
posadziłam dopiero pięć, dwie prawie w drodze i jeszcze tylko kilka w październiku :lol: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu to po prostu przeznaczenie :D

Maju te piękności na razie trzymam na balkonie. Ale upatrzyłam już idealne miejsce.

Elu lubię Twoje posty -każdemu napiszesz coś przemyślanego.
Ja w październiku jeszcze sporo róż dostanę ale czy wszystkie teraz posadzę? Najwyżej dokończę wiosną.... :wink:

Synek mi troche choruje, nieprzespane noce a do pracy trzeba iść... ehhh zaczynają sie przedszkolne infekcje. Nie mam bardzo czasu na forum- zostawaim kilka fotek i uciekam spać. Moze jutro Was poodwiedzam.

Obrazek

irys będzie kwitł -fajnie :lol:
Obrazek

Obrazek

głóg w całej okazałości
Obrazek

i w szczegółach
Obrazek

The Fairy
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iduś ależ cudnie wyglądają te Twoje wrzosiki w przyschodowych rabatkach. Uwielbiam te krzewinki, one są piękne nawet latem jak nie kwitną.....a jak już zakwitną, to aż oczu nie można oderwać :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iduś, pięknie u ciebie.
Wypocznij ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iduś piękne różyczki i wrzosy.
Ale, że irys teraz zakwita, to naprawdę ewenement . ;:138
Nie ma nic gorszego, od choroby dziecka. :(
Mój wnuczek do przedszkola nie chodzi jeszcze, a ostatnio ciągle jakiegoś wirusa łapie.
Życzę dużo zdrówka synkowi, a Tobie siły . ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”