Witam Sprzątałam trochę i znalazłam dopiero co zakwitniętego pierwiosnka. I jak tu nie przypuszczać że są to kwiaty które jako pierwsze kwitną na działce. Myślę, że dlatego mi zakwitł, bo wcześniej oberwałam liście, a w lipcu było zimno. To tak samo jest z sasankami.Też ma jednego kwiatka.
Witam Przesadzałam i rozsadzała trawę ozdobną. Miejmy nadzieję że się przyjmie. Teraz nadają deszcz to będzie mieć mokro. Teraz gazanie bardzo ładnie kwitną.
Witam Już staram przygotowywać swój ogródek do jesieni, a potem do zimy. Właśnie posadziłam tulipany, krokusy, szafirki i przesadzałam pierwiosnki. Na działce nie ma już zbyt pięknych kwiatów.Kwitną jeszcze gazanie, ale dzisiaj jest ponury dzień i są zwinięte. Zakwitł mi morcinek na biało.
Witaj Elu zaskakujesz mnie, jeszcze nie widziałam takiego kolorku dzielżan
w ogóle masz ładne roślinki .szybka jesteś jak już posadzone cebulki,ja jutro mam zamiar sadzić tulipanki .pogoda jak na koniec lata ,ma być ładna więc do dzieła tak pozdrawiam
miłego dnia
Witam Zawsze staram się wcześniej kupować cebulki kwiatów. Prawie codziennie zaglądam do sklepu ogrodniczego . Dzielżany są fajne, zagradzają jedną ścianę ogródka od sąsiadów. nie tylko mam różowe, ale i żółte i brązowe. Ostatnio wsadziłam zeszłoroczne tulipany wielokwiatowe.Obsadziłam pierwiosnkami ścieżki wokół działki. Codziennie mam pracę na działce. Udało mi się wyhodować hortensję i trzymam ją na razie w domu w doniczce i dopiero na przyszły rok posadzę na działce
tulipanki są różowe
Pierwiosnki sadziłam dosyć wcześnie by zakwitły na przyszły rok.
Witam Dzień wcześniej zbierałam maliny i jeszcze jak będzie taka ciepła pogoda nie skończą się jeszcze. Codziennie jestem na działce i mogę sobie jeść.
Witam U mnie był bardzo ładny dzień jak na wrzesień i pięknie zakwitły na całej działce gazanie.
Natomiast z kwiatów zawilca japońskiego zrobił się puch.
Witam Już jest coraz ładniej na działce nie kwitną kwiaty, ale tylko chyba chwast rośnie na okrągło. U mnie tylko kwitnie róża gazanie oczywiście jak jest piękna pogoda jak teraz.