Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Powojniki zaszalały :shock: I jak tu ich nie kupować?! Z ciekawości zapytam ile masz odmian, że już sama sobie dałaś szlaban? Na szczęście u mnie jeszcze sporo się zmieści i tego się trzymam. Przez zimę tylko wymyślę jakie kupić.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajeczko mój JP przez całe lato rósł w zielone, on musiał chyba zaadaptować się w nowym miejscu po przesadzeniu. Przez lato zbudował piękny krzaczorek a teraz zdecydował się zakwitnąć, nawet nie sądziłam, ze w tym roku zobaczę kwiatuszki, a tu taka wspaniała niespodzianka :D

Ulu wszystkie żurawki świetnie przetrwały zimę i rosną :D Tak, żę spokojnie można sadzić :D

Aguś kolorków to u mnie nie za dużo....kwitną różne roślinki, ale patrząc na ogródek to głównie widać zieloność. Czekam z niecierpliwością, żeby poprzebarwiały się liście na drzewach i krzewach, bo kocham ten widok.....a u mnie jak na złość jeszcze nie zamierzają......boję się, że szybko jak przyjdzie zimno, którym straszą, to liście zanim się przebarwią to spadną :evil:

Izuniu clematisów nie mam dużo, bo 10, ale u mnie niestety nie ma już miejsca na kolejne. Już z 2 mam problem, przenoszę je z miejsca na miejsce.....i dalej jest źle....Będę dalej szukała gdzie je umieścić :roll: :lol:

Obrazki na dzień dobry :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Fajne słoneczne fotki na dzień dobry :D U mnie dziś pochmurno i może wreszcie popada bo susza niemiłosierna :roll:
Widzę że jeszcze floksiki Ci kwitną...u mnie zakwitły siewki a reszta już przekwitła.
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga a zawilce Ci się nie rozłażą? Wczoraj kopałam olbrzymią kępę odrosty na ponad metr w każdym kierunku.
Dostały eksmisję w głąb ogrodu ;:108
Floksy kiwtną? U mnie jednym kwiatkiem :wink:
Z deszczem prawda, popadał chwileczkę, ale wcześniej grzmotnęło jakby na burzę i ... tyle :;230
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Po obejrzeniu takich obrazków dzień na pewno będzie dobry :lol:

Aga po moich floksach zostało już tylko wspomnienie , więc cieszę oczy Twoimi ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko a u mnie od rana piękne słonko, po 10 wybieram się do ogródka, bo zielsko wyłazi.....a ja już mam jesiennego lenia....jak co roku :oops: O tej porze roku najchętniej siedziałabym na huśtawce, lub leżaczku na tarasie i wygrzewała sie w jesiennym słoneczku......ładuję słońcem akumulatory na ponure późnojesienne i zimowe dni....
Moje floksiki kwitną teraz po raz drugi :D

Joluniu moje zawilce jakoś bardzo słabo przyrastają....pomalutku... mają już 3 lata, a są ciągle niewielką kępką.....może dlatego, że rosną w dosyć głębokim cieniu.....ale w tym miejscu mi odpowiada taki powolny wzrost, więc jest ok :D
Floksy kwitną po raz drugi. Zawsze obcinam przekwitnięte kwiatostany i one z kącików liści ponownie wypuszczają pąki i zakwitają :D
U nas zapowiadali deszcze po południu.....zobaczymy......

Aguś u mnie pierwsze kwitnienie floksów, to też już wspomnienie, teraz po przycięciu kwiatostanów zakwitły po raz drugi :D
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

czarujesz fotkami, wróciłam żeby zapytać co robisz z floksami i już mam odpowiedz, obcinasz na jaką wysokość?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulu obcinam pod przekwitniętymi kwiatostanami i one w niedługim czasie znów zaczynają kwitnąć :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko , u Ciebie jeszcze floksy u mnie już przekwitły przed moim wyjazdem do Irlandii. Jestem ciekawa co zastanę po powrocie .

Genia
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu witam Cie bardzo w nowym wątku :wit :wit
Dawno nie byłam na forum i tym samym nie zaglądałam do innych ogrodów .
Jestem pod ogromnym wrażeniem pięknem twego ogrodu - pięknie i zielono u Ciebie,
Nie widać uciekającego lata, tyle jeszcze Ci kwitnie, ;:138
Agniesiu wstaw tę twoją trójsklepkę :D :wit :wit
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Ale masz jeszcze kolorów w ogrodzie ;:138
Moja hortensja w zeszłym roku miała trochę cienia od czereśni, ale w tym roku została wycięta i prawie do końca dnia hortenja jest w słońcu. Była na wiosnę przycięta, tak jak potzreba a teraz stoi dosłownie w miejscu. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie wina miejsca na którym rośnie. Mam tam dosłownie złoże gliny, tylko dziwne bo w tym miejscu rosną też irysy i im to nie przeszkadza.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, ja również nie mam już za bardzo ochoty na pracę w ogrodzie. Dziś miałam plany, a skończyło sie na rzuceniu wszystkiego i powrotu do domu :roll:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bożenko ;:196 Dziękuję za miłe słowa :D Kwiatuszków już coraz mniej, niby jeszcze sporo kwitnie....ale taki ogólny rzut oka na ogród, to jest takie wrażenie zieloności 8-) Trójsklepce muszę cyknąć fotkę i pokażę :D

Ilonkoi ta właśnie ziemia musi być odpowiedzialna za problemy z hortensją....One bardzo nie lubią zwięzłej gliniastej gleby Najlepiej rosną w żyznym, lekko kwaśnym podłożu. Myślę, że lekarstwem byłoby wykopanie dużego dołka i wypełnienie go dobrą ziemią, kompostem i torfem i ponowne posadzenie krzewu. Wtedy na pewno hortensja by odżyła i zachwycała kwiatami :D

Mariolu a ja dziś jestem grzeczną dziewczynką i wreszcie powędrowałam do pracy w ogródku 8-) :lol: Wyplewiłam główną rabatę z bylinkami, wycięłam wszystkie przekwitnięte i zasychające kwiaty :D Niestety kawałek musiałam zostawić, ponieważ pojawiło się mnóstwo szerszeni na bzie i bałam sie pod nim coś robić......Już dwa lata temu był z nimi problem, w zeszłym roku spokój, a teraz znów są :roll:
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Witaj Miło mi że natknęłam się na kolejny piękny ogród- Twój Masz bardzo piękne i ciekawe roślinki- zwłaszcza Twoje powojniki mnie zauroczyły- Jan Paweł II jest cudowny Ja jakoś nie mam do nich ręki i nie bardzo mi się udają mimo wielu prób dlatego teraz przerzucam się na bylinowe. Twój ogród nawet teraz jest taki kolorowy, że nie widać w nim jeszcze nadchodzącej jesieni Pozdrawiam
Paulina
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

szerszenie brrrr a co one tam robią? Jakieś gniazdo mają?
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”