Aga marcinki zawaliły mi mnóstwo miejsca, na szczęście rosną na uboczu...z daleka cudnie wyglądają...codziennie zakwita coraz więcej kwiatów...wstawię fotki z oddalenia jak całkiem się rozwiną. W sumie mam cztery kolory, biały jakoś gorzej rośnie a najładniej to niebieski.
Jolka o niedzieli nie wspomnę, jak się zacznę wybierać to przedzwonię
Kupiłam jeszcze Brunerę taką zwykłą, liście mają cudowny kolor...bardzo ciemna zieleń.
Nie mam roślin o takim kształcie i kolorze, będzie ładnie się prezentować przy oczku. Do tego kwitnie jak niezapominajka, malutkimi niebieskimi kwiatuszkami.
Róża nie jest szczepiona, taki jej urok...zaczyna kwitnąć na żółto a kończy na ciemnym różu. Kolor jest troszkę inny jak na fotce. Prawdopodobnie nazywa się Rumba, na Al tak była podpisana.
W tym roku miała już kilkakrotny wysyp kwiatów, liście też są zdrowe.
Agniesiu w lecie po przekwitnięciu bylinom wycięłam brzydkie liście i kwiaty, teraz kwitną powtórnie pojedynczymi kwiatami.
Za oczko mam zamiar się zabrać, gdzieś jest chyba dziura bo woda ucieka...kształt też mam zamiar poprawić. Nornice zryły i ziemia się pozapadała, okropnie to wygląda. Skubnę folię M...zostało troszkę od kopca z kukurydzą, folia jest nawet dosyć gruba. Nie chce mi się w tym roku za bardzo ruszać ale są przecież rybki...ten facet co mi przywiózł zachodził sprawdzić czy są, więc nie mogą się ich pozbyć

niech tylko urosną.
Może jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku kupię folię typową do oczek wodnych, ciekawe tylko ile czasu wytrzyma

Roślin wodnych prawie nie mam, pałki wodne wyrzuciłam...korzenie przebiły folię na szczęście siedziały z boku...została mi tylko lilia wodna, kwitła jednym kwiatuszkiem na żółto...ale to jakaś mini odmiana, liście są bardzo małe.
Oj tam, oj tam zrobi się
Kleome cały czas kwitnie...pod spodem wysiały się surfinie, lepiej rosną jak w doniczkach

Jolka obejrzałam dokładnie, ta roślinka nie ma wcale nasion...teraz dopiero skojarzyłam że podobna jest do fuksji...szczepki trzeba pobrać z gałązki, u dołu gałęzie są zdrewniałe. Kolejna roślina do wykopania i przezimowania w domu.