Nowy ogród Jacka 2010/11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010/11

Post »

Jacku przykro czytać o takich pracach.
Niedawno to samo spotkało Tomka Piofigiel.
Dał rady, więc i Ty dasz radę.
Dziewczyny dobrze piszą.
Za miesiąc dużo można wysadzić w donice albo zadołować w bezpiecznym miejscu.
Można także z góry na kilka dni przed pracami ustalić z pracownikami gdzie i jak będą robić i zabezpieczyć inne rabaty przed przypadkowym zniszczeniem wbijając paliki z taśmą.
To zawsze jest wskazówka dla pracowników, ze tam nie wolno wchodzić.
Przechodziłam przez to kilka lat temu i było nieżle.
Szybko udało się wszystko naprawić.
Trzymam kciuki, żeby wszystko odbyło się szybko i bezboleśnie. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszyscy trzymamy za Ciebie i Twoje roślinki kciuki. Będzie dobrze. Zawsze jakieś zniszczenia będą. Tego uniknąć się nie da. Też ostatnio przerabiałam koparkę na terenie. Co zabrałam to przeżyło bez szwanku. Czego zabrać się nie dało to ucierpiało i nadal mnie wkurza okaleczonymi gałązkami. Ale przynajmniej mam wreszcie kanalizację :). A Iza ma rację: w razie czego poratujemy czym tylko się będzie dało.
Agata
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No niefart okrutny... :(
Ja raz miałam podobne problemy, ale na dużo mniejszą skalę.
Gdybym bliżej mieszkała, wprosiłabym się do pomocy w wykopkach, bo, jak to mówią, w kupie raźniej ;:4
Ale mogę tylko trzymać kciuki ;:196
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jacku. Dasz radę. Rozumiem problem z nieplanowanym doniczkowaniem i zabezpieczaniem roślin, ale z pewnością roboty szybko przebiegną i zdążysz przed zimą wszystkie roślinki z powrotem posadzić. A może od razu dołować i czekać z nowym sadzeniem do wiosny. Gdyby to było bliżej z pewnością bym pomogła, tak jak pisze Syberia, ale dziś tylko możemy współczuć i duchowo wspierać. ;:4
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Jacku ,gadu gadu , gdyby nie choroba mojej żony już bym jechał do ciebie ratować roślinki . To nie tak daleko .może ktoś Ci pomoże coś niecoś przesadzić . Zawsze uważałem ze nie możne być zbyt długo dobrze ,bo by się w głowie po ....... :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku tak mi przykro, też straciłabym chęć do wszystkiego ale jak piszesz masz jeszcze miesiąc żeby zająć się roślinkami. Teraz jest dobra pora na przesadzanie więc kwiaty zagrożone zniszczeniem będziesz mógł przenieść w inne miejsce i chwilowo je zakopcować, gorzej ze znalezieniem cebulek. Myślę, że dasz sobie radę, jest w tobie tyle siły i optymizmu, że podołasz tym trudnościom. :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku ;:167 bardzo mi przykro, z powodu tej rury, ale jestem przekonana, że dasz radę ;:196
Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jacku nie wiem czy Cię pocieszę ale wiem co czujesz gdy chodzi o tą rurę kanalizacyjną która ma przebiegac przez Twój ogród :( W sobotę mój M wrócił z zebrania i oświadczył że wiosną będzie doprowadzana kanalizacja i że u nas rura będzie biegła przez ogród czyli od dziękuję prosto przez cienisty zakątek,rabatę żurawkową i budlejową,małego węża a przy okazji pewnie zniszczą i dużego :cry: Nie wiem czy można się nie zgodzic na taką trasę dla tej rury czy np.nie mogła by iśc z drugiej strony domu(tylko wtedy byłaby okrężna droga)Nie potrafię sobie wyobrazic że mieli by mi moje stare drzewa(lipa,wiśnia,świerki) powycinac,zniszczyc iglaki,bo przecież takich dużych nie poprzesadzam i zdemolowac to co jakby nie patrzec z trudem tworzyłam ;:223
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Jacku, w ciągu miesiąca można przesadzić te rośliny, co będą narażone na stracenie. Mógłbyś je przesadzić w to miejsce pod oknem. Przygotowywałeś tam nową rabatę, to może tam przetrwają to wszystko ;) Jednak wiem co czujesz. Mój ojciec mi oznajmił, że będzie prowadził odpływ deszczówki przez cały trawnik i jedną rabatę , a drugi najprawdopodobniej do oczka wodnego wrr A taka wiadomość może doprowadzić człowieka do ;:135
x_Adasko

Post »

Ej to nie jest jeszcze koniec świata... trochę pracy wprawdzie wymuszonej i wszystko będzie jak trzeba :wink: Ludzie miewają znacznie gorzej i weź to pod uwagę :wit
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Trochę pracy cię czeka z przenoszeniem kwiatów ..
Jeszcze ładnie u ciebie wszystko kwitnie , teraz dla odmiany znowu jest za sucho , słońce mocno dogrzewa a i wiatr trochę pomaga wysuszać rabatki .. trzeba podlewać .. Marcinki i u mnie pięknie zaczynają kwitnąć , chociaż powinny pod koniec września , .. Może jeszcze taka pogoda utrzyma się przez listopad , Po deszczowej wiośnie i lecie mogłaby jesień być naprawdę złota i piękna ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Jacku to może pocieszę Cię troszeczkę bo kilka dni temu też przyszło do mnie pismo ze będą likwidować linie elektryczną i zakopywać ja w gruncie...tam gdzie mam działkę ze stawem cieszyłam się ze trawka w końcu już się wszędzie zadarni a tu znów mają mi coś kopać :roll: mam tam sporo tui i drzewek i innych roślin :roll: ....
Trzymaj się Jacku ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Jacku wiadomość przykra, zwłaszcza jak człowiek dowiaduję się w ostatniej chwili. :( A ekipy też różne- życzę ci jak najlepszej, aby zminimalizować straty ;:196
FRAGOLA pisze:....Nie wiem czy można się nie zgodzic na taką trasę dla tej rury czy np.nie mogła by iśc z drugiej strony domu(tylko wtedy byłaby okrężna droga)....
Grażynko -dopóki projekty się nie 'uprawomocnią' można- tym bardziej, że u was rosną drzewa.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

JACKU ,trzymam kciuki ,żeby obyło się bez strat . :uszy ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Czytam Jacku że jakieś przesadzanie Cię czeka , mnie pewnie wiosną bo mają robić kanalizację , więc azalie w rogu ogrodu będę musiała poprzesadzać i nie wiem jeszcze co , na pewno trzeba będzie rozebrać oczko i skalniak bo szambo trzeba rozebrać , kupa roboty i problem ;:7

zapraszam do mnie

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”