Witajcie!
Długo mnie tu nie było, ale postanawiam odświeżyć wątek . Na działeczce sporo myśle się zmieniło, m.in. jest małe oczko wodne rabatka różano-wrzosowa, uporządkowałem wreszcie pierwszy skalniak, trochę nowych roślin, zlikwidowałem stary ohydny żywopłot w sumie nadal jestem w trakcie likwidacji ,wpierw wyciąłem sekatorem do ziemii wszystkie gałęzie - 3 dopołudnia mi to zajęło, następnie magicznym środkiem posmarowałem wszystkie odnogi które został po ścięciu gałęzi i po półtora tygodnia uwidocznił się proces schnięcia i obumierania łodyg wraz z co niektórymi 3m korzeniami. Jestem w trakcie wyciągania i wykopywania brył korzeniowych ,al jeszcze nie wszystkie tak łatwo chcą dać za wygraną ale spokojnie
Mój nowy mini skalniaczek, który powstał bardzo spontanicznie
Trochę kolorków
Zlikwidowałem nie udane foliowe oczka, kupiłem gotową formę, nie dużą bo lekko ponad 130l ,i postanowiłem tym samym na mini oczko ,bo takie w zupełności mi wystarczy. Jak roślinki obrosną teren wokoło to będzie akurat tak jak sobie wymarzyłem
Mój pierwszy skalniak który wreszcie większość czasu jest czysty ,a nie porośnięty zielskiem. Jak podoba Wam się biała i fioletowa szmagliczka na nim ? Rośnie dość szybko ,kwitnie już drugi raz ,ja osobiście jestem z niej bardzo zadowolony
Rabatka różano-wrzosowa. Rośnie na niej sześć wrzosów i cztery róże