Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...

Post »

Izka żuczek gnojarz mnie rozbawił,a właściwie komentarz... :;230 ...biedny... :cry:
Róże pięknie rosną i kwitną ,u mnie wciąż sucho ,od wczoraj kopię dziurę na clematis zakupiony na targach, woda wlana ...jutro kolejny dzień kopania..,mam nadzieje ,że woda wsiąknie po 5 godzinach wsiąkło 5 cm...nieźle ...no nie...?Uroki gliny... ;:213
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam różę w podobnym kolorze i nawet teraz kwitnie. Muszę jej zrobić zdjęcie może o ta sama.
Obrazek
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, skoro rosną w jednym miejscu wiele lat, to na pewno czas je przesadzic :lol:
I hiacyntach pamiętam, bo sadziłam niedawno lilie (masakra) i parę narcyzów. Teraz czas na hiacynty, tylko gdzie ja je mam posadzić? :roll:

Nelka, komentarz sam się cisnął na usta, wystarczy spojrzeć :lol:
A lubię te zuczki, w przeciwieństwie do wszystkich pozostałych. Nie żrą liści ani kwiatów, ciężko pracują tocząc swoje gówniane kulki ...Poczciwe są :D
U mnie jeszcze bardziej sucho. O mało nie usechł mi guzikowiec!
Lilie sadziłam 3 dni! Wszystko przez suszę, bo wtedy osypujący sie piach trudniej wybierać z dołka a jeszcze trudniej nasączyć go wodą. Wcale nie lepiej niż z gliną :lol: Jak pomyslę o sadzeniu czegokolwiek tam, gdzie nie było regularnego podlewania ( a tylko takie miejsca mi zostały) to mnie zimny pot oblewa! Ale trzeba sadzić :lol:

Ewuś, róż w podobnym kolorze jest dość sporo. Różnią się jednak między sobą, tylko zdjęcie nie zawsze oddaje dokładnie dany kolor.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

I znów mój ulubiony kolor.... ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko,, moje róże są jeszcze młode, ale ... będę wszystkie sadzonkować i jak uda się z generała w tym roku zrobić sadzonkę, to zrobię ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izulku będe trzymała kciuki, zeby wszystkie patyczki Ci się ukorzeniały i to szybko.... ;:215 :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To na pewno nie zaszkodzi :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu skracam tuje by łatwiej było je co roku formować a po za tym są już za wysokie i zaczynam się czuć na działce jak osaczona. Teraz mi żal wyjeżdżać bo gdy wrócę wszystko będzie marnie wyglądać no i jaka będzie pogoda i czy jeszcze będzie coś kwitło.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Danusiu, czujesz się jak osaczona? A ja się nie mogę doczekać, żeby moje urosły i zasłoniły mnie przed sąsiadem :lol: Taka osłonięta czuję się dobrze, bo ogród to mój azyl i nie chcę w nim spotykać wścibskich spojrzeń.
Nie wiem kiedy wracasz (nawet nie wiem kiedy wyjeżdżasz?), ale dopóki nie przyjdzie pierwszy przymrozek, powinny kwitnąć róże, astry, chryzantemy i inne jesienne kwiaty. Tylko nie wiadomo, kiedy ten przymrozek nadejdzie :roll:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Izulku ;:196
Ale niespodzianka :tan Powiedz mi teraz jeszcze na jakiej głębokości posadzić to cudo? Na razie dałam prowizorycznie do doniczki ze żwirkiem i stoi tak na +- 20cm.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo piękny ten Generał :!: I w ogóle róże super pokazujesz i się o nie troszczysz. Ja o moich (trzech) prawie nie pamiętam :oops: Choć od Ciebie multiflora radzi sobie sama i swoimi rozmiarami nie pozwala o sobie zapomnieć :)
Aster taki inny, nietypowy chyba u Ciebie widziałem czy coś pokręciłem :?: ;:223 Różnił się pokrojem od znanych mi astrów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Madzieńku, bardzo się cieszę, że Ty się cieszysz! :tan
Nie widać na łodyzkach, gdzie sięgała woda? To wsadź tak, żeby korzenie były kilka cm pod wodą.
Ja sadziłam wszystkie swoje rosliny w kupce gliny i stawiałam toto na półce. I jakoś sobie radzą, tylko glina gdzieś znikła niektórym :;230

Jacku, róże od ubiegłego roku stały się u mnie roslinami naczelnymi :lol: Dla Ciebie jeszcze widać nie przyszedł czas róż, ale przyjdzie prędzej, czy póćniej. To jest nieuniknione :lol:
Multiflora to dzikuska, poradzi sobie w każdych warunkach :D
W tym roku w moim wątku na razie pojawił się tylko jeden aster, ten od Ciebie :D Może widziałeś w innym wątku? ...
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Aaaa, no widzisz, to za głęboko wsadziłam :roll: Zimą też na takiej płyciźnie?
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak, Madziu, ja nic nie ruszam w swoim oczku, nie zmieniam na zimę niczego :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

chatte pisze: A powinnaś była! :lol: Tylko błagam, nie traktuj tego jako dług!
Nawet jeśli jeszcze nie można mówić o nadmiarze, to dzielenie się jest, jak mi sie zdaje, odruchem naturalnym, więc jeśli występuje coś w nadmiarze, to ... no kurczę, to Ty mi wyświadczysz uprzejmość, że zechcesz przyjąć nadwyżki :lol: Ja zaś, w drodze rewanżu, wyświadczę Ci uprzejmość wysyłając rosliny pocztą ;) Zatem mozna powiedzieć, że jesteśmy kwita :D
Witaj Izuś :wit

Pewnie, że nie ma obowiązku bywania na forum, ale nie odpowiedzieć na post adresowany do konkretnej osoby, i to z tak miłą propozycją, toż to byłby niemal grzech :wink:
Izuniu jesteś dobrym człowiekiem, Twoja wielkoduszność jest doprawdy wzruszająca, niestety, nie mogę się zgodzić na Twoją propozycję .....czułabym się bardzo niezręcznie, a ja nie lubię się tak czuć ;:108
Musisz przecież wykopać i podzielić roślinę, zabezpieczyć na czas wysyłki, kupić np. kopertę, albo postarać się o jakieś pudełko, pofatygować się na pocztę, opłacić przesyłkę....nagimnastykujesz się przy tym niemało, a ja mam ją po prostu, ot tak sobie przyjąć.....i Ty jeszcze twierdzisz, że będziemy kwita.....mowy nie ma ;:185
Izuś, to Ty mi wyświadczysz uprzejmość, jeśli się zgodzisz przynajmniej na zwrot kosztów opakowania i wysyłki, ale może lepiej by było, gdybyś sobie wybrała jakąś roślinę z mojego ogródka w rewanżu za panstemona....taka opcja najbardziej by mi odpowiadała.

Co do gipsówki, to przesadzałam ją już dwa razy zanim wylądowała w doniczce....to zapewne znaczy, że młoda jest jeszcze....no ale jak miała dojrzeć skoro jej na to nie pozwoliłam :lol:
Rabata, nad którą pracuję jest długa i szeroka, na pewno dla rozłożystej gipsówki będzie dość miejsca ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”