Elizabetka po śląsku cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Elizabetka po śląsku cz. 5

Post »

Ela, Twoja Biedermeier ślicznusia, a u mnie wciąż trzy kilkucentymetrowe gołe badylki, z czego jeden zielony ;:223 już jej nie lubię :evil:
Diobliś wypielęgnowany, aż blask z monitora bije :) głaskanko od cioci Basi ;:108
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eluś Mariatheresa zachwyciła mnie ,a miejsca nijak nie ma i nie będzie... :? zamówiłach jeszcze parę róż i latam po ogródku tam i wewte...co można wykopać ,i komu wykopane dać...najbliżej Ania ...ona dostaje te moje miernoty róże ,które nie urosły od jesieni zbyt wiele...U Ani będą się reanimować,bo ona czarnoziemem dysponuje i wielkim ogrodem... :D
Będe u Ciebie podziwić ,choć wolałabych wąchać u siebie... :cry:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Elizabetka pisze:[
Obrazek
Elżbietko :wit jak przyjemnie u Ciebie w ogrodzie.
To zdjecie jest urokliwe. Przygladam się, i napisz proszę co to za trawka rośnie w ładne poduchy.
Czy ta trawka kwitnie ?
;:180
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Elżuniu, przez Ciebie zaczynaja mnie uwodzić niektóre bladawce :lol: Bp. Pastella i Biedermeier ...
Ale ja już nie znajdę na nie miejsca! ;:14
Gratuluję Goryczek ;:63 U mnie uchowała się jedynie dahurska, która jest tolerancyjna w stosunku do kwasowości gleby.
Wymiziaj Dioblisia od cioci Izy :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

I od cioci kogry też. :lol:
Elżuś szachownice już w ziemi czekają na wiosnę. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Nelka ty małpico-ja mam dużo miejsca? :;230 Fakt,że reanimuję te biedactwa ale już potem nic nie mogę kupić.
Kurka wodna,że nie czytałam tego wcześniej-chodzi o Marię Antoninę.Jak Ci się w ogródku Elusiu nie zmieści to ja ją odkupię.
Elu dziękuję za szczodre dary.Jeszcze raz ukłony dla poznanych dzisiaj pań. :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ELUSIA dziewczyny i ze mną sie podzieliły zdobyczami od Ciebie . Tak żałuje ,że mnie z nimi nie było ;:196 ;:196 ;:196 Przez Wos coroz bardzi podobają mi sie bladawce . Ta moja jedna choć nie wonio jednak mie urzekła swoimi twardymi płatkami choć nie wiem co to za jedna ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już jestem. :D
Felu cieszę się, że Ci się podoba. Może ten chlebek zatrzymuje wilgoć....na pewno obniża pH ziemi. Ja też daję skórki od bananów....składam do wiadra i zalewam wodą....wolę żeby były przefermentowane...dodaję też to co mam pod ręką np. skorupki od jaj czy obierki po warzywach, pokrzywy, chwasty.....Muszę dać coś pod korzonki przy moich piaskach. A tą wołowinkę to ja mogę zjeść....i ten serek też...nawet na deser :wink: np. do kawy. :D Odcień odcieniowi nie równy i tu żadne obligacje nie obowiązują...ma kwitnąć koniec kropka. ...śliczności były ;:196 ...a czerwone to mam róże. :wink:
Baśko koło Biedermeiera chyba chodzę najbardziej. Rośnie w donicy i prawie codziennie dostaje wodę...ciepłą wodę z konewki. Nawóz tak jak inne róże. Gdzie go masz posadzonego. Diobliś pogłaskany. ;:196
Nelusia ja też czekam na róże...i sama nie wiem kaj jo to wszystko posadza i jak je zestawić żeby grały....szczególnie dopasować kolorami i porami kwitnienia......łącza mchowe ;:167 z HP i kombinuja .... :roll: ;:223 a godzina "O" już bardzo blisko a jo jeszcze w lesie.
Majeczko to Niedźwiedzie futro Festuca scoparia...nie kwitnie ale ma piękny soczysto zielony kolor i bardzo czysto wygląda....świetnie nadaje się na brzeg rabaty.
Izusia wiedziałam, że Cię weźmie....tak jak mnie wzięły mazańce :wink: ...nic nie zrobisz .....te akurat są niziutkie to świetnie byłoby je posadzić przed domkiem ...a tam jeszcze miejsce masz......w takim razie patyczki tniemy i wkładamy do przedszkola.....butelki przygotowane. Aphrodite już wsadzona dla Ciebie. :D Dioblisiek wymiziany. ;:196
I od cioci Kogry też wymiziany :D .....Grażuś ja też sobie kupiłam ale jeszcze nie wsadziłam ....od wtorku zaczyna się czas sadzenia więc byda sie brać.
Aneczko i tak to z tą Nelką masz :D A co do tej Mari Antoinette to się zastanawiam czy Ci ją wziąć bo różne opinie krążą na forum o niej. Ale jak chcesz to Ci ją wezmę....mam odłożoną. Niech dobrze rosną i kwitną. First lady bardzo dorodna już posadzona...śliczne dzięki Aniutka. ;:196 Ukłony przekazane.
[b
Jadźko
szkoda, że nie mogłam Cię wyściskać. Bladawce są przepiękne nie takie krzykliwe, mniej widoczne z daleka ale z zaciekawieniem do takiej podejdziesz. Jadźko wiesz chyba mam tą co ty Bicolette. Zaraz zobaczę co to masz za bladawca.
Ślicznie dziękuję za Wasze odwiedzinki...jest mi ogromnie miło. ;:167
Czy Wy widzicie to co ja....Rosenstadt Freising nie jest brudna tylko wyraźnie widać maziania. Nareszcie się doczekałach. Dwa kwiatki z maziami trzeci brudny....to nic poczekam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elżuniu różyczki cudne jak w pełni lata :D A tam za różyczką to niecierpek sie ukrywa :?: Cudnie skomponowane kolorki. podkreślają nawzajem swoją urodę ;:138
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Eluś dziękuję za Marię Antoninę bo dobra duszyczka chce się jej pozbyć i ją dostanę.Tak,że nie odkladaj.
Jestem ciekawa czy first Lady zakwitnie po przesadzeniu czy też pąki opadną.Niech Ci się dobrze chowa. ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agnieś dzięki :D ....tak to niecierpek...samosiew...miałam ich sporo. Cieszę się z RF bo taka inna.
Aneczko obcięłam ją trochę nad ziemią żeby się nie wysilała. Dobra nie odkładam M.A. ....sama bym ją wzięła ale z takich białych mam Chopin, Eskimo, Aspirin, My Girl...wystarczy. Na pewno będzie
Trochę się martwię.....RH teraz w najlepsze rozpoczyna kwitnienie....a co będzie robił na wiosnę?
Obrazek
A tego udało mi się wyleczyć i może na wiosnę zakwitnie. :D
Obrazek
zaś te róże :wink:
General Stefanik nie kwitnie za to robi korzonki i łodygi. :D Obrazek
Obrazek Kronenbourg w tym roku bardzo się stara.

Obrazek
Nazwana przez Jadźkę Bicolette.

Bardzo bym chciała żeby szałwia przetrwała zimę....bo stale kwitnie.
Obrazek

ObrazekKońcówka pomidorów prawie że.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ELUSIA a na wiosna nasionka tych Twoich super pomidorków chyba będa mogła dostać od Ciebie ;:196 Tez załuja ,że nie widziałach sie z taką fajną dziołszką ,ale co sie odwlecze ....... Bicolet śliczno ,ale Kronenburg jeszcze fajnieszy . Rh naprawdę pomyliły porę roku tak jak u mnie zawilce gajowe tez teraz w najlepsze sobie kwitna ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Elzbietko, dziękuję za niedźwiadka. ;:196 Przyjemnie popatrzeć na kwitnące w słonku róże. Widzę, że każda z nas ma przyrosty giganty. Ciekawe czy one przetrwają zimę. Rododendron kwitnie ?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aphrodite? Ja nie chcę Aphrodite :? Łamię się nad Biedermaierem, bo podobno on nieduży, to może mógłby w donicy rosnąć sobie? ... Tr pasiaste Hokusy Pokusy i inne zupełnie mnie nie ruszają.
A przed domem miejsca już nie ma! 2 wolne są już zarezerwowane!
Róże masz wciąż piękne. A co to za szałwia?
Myślę, że Rh sprawdza, czy czas kwitnąć, ale zorientuje się szybko, że nie czas i zostawi resztę kwiatów na wiosnę ;) :D
Pomidorki masz tak ładne, że też chętnie przyjmę z nich kilka nasionek :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadźko mam już część nasion zebranych tak, że nie ma sprawy.....bardzo ładnie kiełkują i prawie wszystkie. Bicolette mi się bardzo podoba ale chorowito...prawie cała jest goła. Na pewno bydzie jeszcze jakoś okazja. ;:196
Maju każdy kwiatek cieszy.....moje w tym roku ładnie wystrzeliły i mam nadzieję, że nie zmarzną. Nawoziłam ostatni raz jakoś w połowie lipca. Rh tak mają a ten jest nowo posadzony i trochę się martwię....wolę żeby zakwitł na wiosnę.
Izusia ...nie musisz się łamać...jak przekwitnie to Biedermeiera utnę i wsadzę patyczki i pod butelkę. Wiem dlaczego nie chcesz Aphrodite....bo nie pachnie wg katalogu...ale dla mnie i tak pachnie....wystarczy trochę słonka :D nawet Biedermeier pachnie...czujesz? i jak najbardziej nadaje się do donicy ...tylko i wyłącznie. Tą szałwię widziałaś ostatnio....niby bylinowa ale zobaczymy czy przetrwa zimę. Mam nadzieję, że RH na wiosnę zostawi kwiatki i zakwitnie. :roll: Nasionka pomidorów odkładam. :D

;:196 dla Was dziewczynki. :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”