Storczykowa kraina Soni :)
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, mniejszy nie znaczy gorszy
a kolorek baaaardzo mi się podoba ;:49

a kolorek baaaardzo mi się podoba ;:49
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu widzę że masz kilka sabotków, zresztą powtórzę sie-ślicznych i w związku z tym mam pytanie jaką wodą je podlewasz
Ostatnio czytałam że one lobią wodę z wapnem a temu odpowiada kranówka, czy powinno sie je w związku z tym podlewać tylko kranówką, czy taką samą wodą jak resztę
ale znowu moczenie w tej samej wodzie co inne może spowodować wypłukiwanie wapnia i zaszkodzić innym
zgłupiałam, poradź coś 

Monisia co do Paphiopedilum to Lana ma doświadczenie, ale długo jej tu nie było
moje podlewam wodą z kranu taką o temperaturze pokojowej, bo czytałam, że one nie lubią moczenia i nie lubią zbyt suchego podłoża, podlewając uważam, by woda nie dostała się do rozety, nawet nie dałam im jeszcze nawozu, bo niby nie są zbytnio żarłokami, nic więcej nie robię, bo im więcej męczę jakiś kwiat tym gorzej dla rośliny 

witajcie, miałam szlaban, ale mąż jest taki kochany, że zadzwonił, że mam przyjść w LM na dział kwiatów, bo tam pełno storczyków
było w czym wybierać, bo wszystkie stały jeszcze na paletach, przewaga to phalaenopsis i dendrobium, były miltonia, ale mogłam tylko dwa, więc padło na dendorbium i oczywiście phalaenopsis, bo był chyba taki jak ma Ewelina te bliźniaki, znalazłam w tych barwach jednego, ale za to ma aż dwa pędy, bo reszta to były jedno pędowe. Oczywiście były też Vandy, ale cena mnie nadal skutecznie odstrasza, ale urodę to one mają niesamowitą
a to moje nowe maleństwa

a to moje nowe maleństwa

WoW!!! śliczoty Gratuluje i cieszę sie razem z Toba ;:49
;:26
Mam nadzieję,że u mnie kolej na białego też nadejdzie
Pozdrawiam

Mam nadzieję,że u mnie kolej na białego też nadejdzie

Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)
Chmara3 ja teraz oczami wyobraźni widzę białe trojaczki, najlepiej jak ten ostatni z delikatnym różem, wszystkie stojące w białych osłonkach na jednym parapecie
Zuzulec u mnie jeszcze parapetów pod dostatkiem
tylko świnka skarbonka zubożała
ale ja moje te, które nie kwitną wynoszę do pokoju reanimacyjnego i tam stoją na jednym parapecie ściśnięte jeden przy drugim, mam dwa przekwitające na parapecie okna północnego, ale tu jest troszkę ciemno, mimo tego, że nie ma żadnych drzew, które zasłaniałyby światło
pozdrawiam słonecznie

Zuzulec u mnie jeszcze parapetów pod dostatkiem

pozdrawiam słonecznie

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Soniu, piękne zdjęcia, o kwiatach nie wspomnę, ale śnieg zupełnie mnie zaskoczył!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki