Storczykowa kraina Soni :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

KaRo dziękuję za linka, ale o zmianie kwiatka napisałam jedynie dla informacji, bo dlaczego tak się stało to wiem, teraz jak czytam to widzę, że źle skonstruowałam zdanie ;:171
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, mniejszy nie znaczy gorszy ;:109
a kolorek baaaardzo mi się podoba ;:49
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Jeanne mi się on i taki podoba, teraz kolor skoncentrował sie na żyłkach, a poprzednio był jednolity ;:183 jak storczyków nie zamorduje przez lato to myślę o jesieni i chyba poszukam informacji na temat świetlówek
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Storczykowa Vandy też mi sie podobają, ale w sklepie widziałam tylko takie drogie, że cena mnie skutecznie odstraszyła, tym bardziej, że to są chyba dość wymagające storczyki :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

moje też tanie nie były. ostatnio 2 mi padły. mam jeszcze 3. jak spotkam niebieską w kratkę, to prawie na pewno sobie ją kupię, bo marzę o niej od ponad 2 lat. dobrze, że Phalaenopsisy są tanie. Bardzo lubię Phalaenopsisy i zawsze się nimi zachwycam. Mam nawet 1 o nakrapianych liściach.
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Soniu widzę że masz kilka sabotków, zresztą powtórzę sie-ślicznych i w związku z tym mam pytanie jaką wodą je podlewasz :?: Ostatnio czytałam że one lobią wodę z wapnem a temu odpowiada kranówka, czy powinno sie je w związku z tym podlewać tylko kranówką, czy taką samą wodą jak resztę :roll: ale znowu moczenie w tej samej wodzie co inne może spowodować wypłukiwanie wapnia i zaszkodzić innym :roll: zgłupiałam, poradź coś :?
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Monisia co do Paphiopedilum to Lana ma doświadczenie, ale długo jej tu nie było ;:185 moje podlewam wodą z kranu taką o temperaturze pokojowej, bo czytałam, że one nie lubią moczenia i nie lubią zbyt suchego podłoża, podlewając uważam, by woda nie dostała się do rozety, nawet nie dałam im jeszcze nawozu, bo niby nie są zbytnio żarłokami, nic więcej nie robię, bo im więcej męczę jakiś kwiat tym gorzej dla rośliny ;:222
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

witajcie, miałam szlaban, ale mąż jest taki kochany, że zadzwonił, że mam przyjść w LM na dział kwiatów, bo tam pełno storczyków :tan było w czym wybierać, bo wszystkie stały jeszcze na paletach, przewaga to phalaenopsis i dendrobium, były miltonia, ale mogłam tylko dwa, więc padło na dendorbium i oczywiście phalaenopsis, bo był chyba taki jak ma Ewelina te bliźniaki, znalazłam w tych barwach jednego, ale za to ma aż dwa pędy, bo reszta to były jedno pędowe. Oczywiście były też Vandy, ale cena mnie nadal skutecznie odstrasza, ale urodę to one mają niesamowitą

a to moje nowe maleństwa ;:87

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

WoW!!! śliczoty Gratuluje i cieszę sie razem z Toba ;:49 ;:50 ;:26
Mam nadzieję,że u mnie kolej na białego też nadejdzie :)
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Soniu,
przecudowne Dendrobium .. też choruję na takie limonkowe kolorki .. na razie miejsca na parapetach brak, ale kto wie - wprawdzie parapety nie są z gumy, ale dla chcącego nie ma nic trudnego, prawda? ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Chmara3 ja teraz oczami wyobraźni widzę białe trojaczki, najlepiej jak ten ostatni z delikatnym różem, wszystkie stojące w białych osłonkach na jednym parapecie ;:224
Zuzulec u mnie jeszcze parapetów pod dostatkiem ;:191 tylko świnka skarbonka zubożała ;:191 ale ja moje te, które nie kwitną wynoszę do pokoju reanimacyjnego i tam stoją na jednym parapecie ściśnięte jeden przy drugim, mam dwa przekwitające na parapecie okna północnego, ale tu jest troszkę ciemno, mimo tego, że nie ma żadnych drzew, które zasłaniałyby światło

pozdrawiam słonecznie ;:100
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

pozwolę sobie wkleić fotki z dzisiejszej sesji fotograficznej moich kwitnących obecnie storczyków ;:26 ;:48

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten biały sabotek jest następny na mojej liście - piękny. :lol: Reszta też fajna.
Taki śnieg u Ciebie leży? :shock:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu, piękne zdjęcia, o kwiatach nie wspomnę, ale śnieg zupełnie mnie zaskoczył!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

tak dziewczyny u mnie tyle śniegu rano napadało ;:192 a teraz wszystko się prawie stopiło
dziękuję za komplementy :tan
Dewuka biały sabotek mnie cieszy, bo jako jedyny ma pączka, a dwa sabotki bardzo szybko mi przekwitły ;:199 i nie wiem czy one tak krótko żyją, czy też już długo były rozwinięte nim je kupiłam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”