Moje poprawiacze nastroju :)
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje poprawiacze nastroju :)
Oj, tak, ja również zapomniałam pochwalić ogromny dom, a szczególnie ilość parapetów. Aż zazdroszczę. 

- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zapomniałam sie przedstawic
Dominika
Dziekuje za powitanie na forum. Dom jest duży i prawie w ogóle nieumeblowany
z mężem remontowalismy wszystko od początku i wchodziliśmy totalnie bez mebli wiec wszystko przed nami a że funfusze kruche to idzie w żółwim tempie niestety 
Czas na kolejne roślinki

Czas na kolejne roślinki

- mika181
- 500p
- mika181
- 500p
Oczywiście storczyki (wszystkie od teściowej która jest ich maniaczką
)

MOje nowe nabytki Hibki, jeden różowy a drógi kupiony z zółtym kwiatem a dzis patrze a tu zakwitnięty pomarańczowy, no sie troche zdenerwowałam bo to już drugi hibek kupiony żółty który potem kwitnie na pomarańczowo, a ja tak poluje na żółty

Poisencja i zielona fittonia

Aloes niski (mamusia i dzieci)

MOje nowe nabytki Hibki, jeden różowy a drógi kupiony z zółtym kwiatem a dzis patrze a tu zakwitnięty pomarańczowy, no sie troche zdenerwowałam bo to już drugi hibek kupiony żółty który potem kwitnie na pomarańczowo, a ja tak poluje na żółty

Poisencja i zielona fittonia

Aloes niski (mamusia i dzieci)

- mika181
- 500p
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Sporo masz kwiatuszków Dominiko. Ale też i miejsca masz dla nich dużo, więc jest czym pogospodarowac.
Wszystkie okazy ładne i zadbane.
A te "filodendrony pnące" z pierwszych fotek to tak naprawdę Epipremnum aureum (złociste) 

Wszystkie okazy ładne i zadbane.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- mika181
- 500p
No to by było na tyle, cała moja zielona rodzina i chyba póki co niestety się nie powiększy bo portfel ciągle pusty i mąż się wścieka jak ja wspominam o kolejnych kwiatach. Prawie wszystkie kupione w kauflandzie
Wystawiają je specjalnie przy wejściu na sklep a mi oczy zawsze w ich stronę uciekają 

- mika181
- 500p
A dziekuje za poprawienie. Nie wszystkie znałam kwiaty i szukałam ich nazw w internecie i mogłam sie co do niektórych pomylić także za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczna 

-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Ależ piękności !! Gerbera śliczna a hibcie po prostu piękności ! O storczykach nie wspomnę 

Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Dominiko, jak pobędziesz tu trochę z nami to pewnie nazbiera Ci się tyle chciejstw,
że i na M i na braki w portfelu znajdziesz jakiś sposób.
Chyba wszystkie znamy to z autopsji. 
że i na M i na braki w portfelu znajdziesz jakiś sposób.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Kolejna porcja pięknych i zadbanych kwiatów i jak my teraz mamy zasnąć.. 

- agarow78
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 22:42

Oj pokazujesz roślinki piękniutkie i kochane hibusie się znalazły

Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;

- mika181
- 500p
Ja na nowe nabytki zawsze chętna a i sama coś mogę uszczypnąć ze swoich
Dziekuje za odwiedziny
Tak się właśnie zastanawiałam czy tu wszyscy nie mogą przejść obojętnie obok kwiatów zwłaszcza jak jestem na zakupach na spożywce a tu pułki z kwiatami i klops trzeba coś zabrać do domu
Mam pytanko odnośnie kalanchoe. Moja rosła pięknie, kwitła dwa razy wypuściła nowe pędy, ale pod koniec lata zaczęły jej żółknąć stare duże liście także teraz zostały mi tylko młode pędy a i na nich parę malutkich listków pożółkło. Myślałam że to przelanie wiec ją przesuszałam ale to nic nie daje a przecież muszę ją podlewać. Na słońcu też nie stała wiec już nie wiem.... Kupiła mi ją szwagierka i bardzo mi sie spodobała nie chciałabym jej stracić. Help !!!
A co do hibków. Jakis czas temu kupiłam różowego i cudem namówiłam męża na drugiego żółtego. Kiedy żółty kwiat zwiędł niedługo potem zakwitły kolejne ale już na pomarańczowo. Stało się tak juz z drugim hibkiem. I tu moje pytanie, to są jakieś krzyżówki że tak sie dzieje ?? bo ja sie kompletnie nie znam.

Mam pytanko odnośnie kalanchoe. Moja rosła pięknie, kwitła dwa razy wypuściła nowe pędy, ale pod koniec lata zaczęły jej żółknąć stare duże liście także teraz zostały mi tylko młode pędy a i na nich parę malutkich listków pożółkło. Myślałam że to przelanie wiec ją przesuszałam ale to nic nie daje a przecież muszę ją podlewać. Na słońcu też nie stała wiec już nie wiem.... Kupiła mi ją szwagierka i bardzo mi sie spodobała nie chciałabym jej stracić. Help !!!
A co do hibków. Jakis czas temu kupiłam różowego i cudem namówiłam męża na drugiego żółtego. Kiedy żółty kwiat zwiędł niedługo potem zakwitły kolejne ale już na pomarańczowo. Stało się tak juz z drugim hibkiem. I tu moje pytanie, to są jakieś krzyżówki że tak sie dzieje ?? bo ja sie kompletnie nie znam.
- mika181
- 500p
Aaaa i jeszcze jedno. Jak długo czeka sie na wykiełkowanie cytryny z pestki ??