Moje poprawiacze nastroju :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje poprawiacze nastroju :)

Post »

Oj, tak, ja również zapomniałam pochwalić ogromny dom, a szczególnie ilość parapetów. Aż zazdroszczę. ;:224
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zapomniałam sie przedstawic :oops: Dominika :wit Dziekuje za powitanie na forum. Dom jest duży i prawie w ogóle nieumeblowany :D z mężem remontowalismy wszystko od początku i wchodziliśmy totalnie bez mebli wiec wszystko przed nami a że funfusze kruche to idzie w żółwim tempie niestety ;:223
Czas na kolejne roślinki :D
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

Filodendrony wiszące
Obrazek
Obrazek
Ziomek (mój pierwszy) i kolejna próba ukorzenienia :D
Obrazek
Rododendrony (jeszcze ani razu nie kwitły)
Obrazek
Eustomia (fioletowe kwiaty) przy przesadzaniu oddzieliłam najmniejszy pęd ale niestety się nie przyjął pomimo ze miał ładne korzenie, nie wiem dlaczego
Obrazek
Cisus romboidalny
Obrazek
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

Oczywiście storczyki (wszystkie od teściowej która jest ich maniaczką :D)
Obrazek
Obrazek
MOje nowe nabytki Hibki, jeden różowy a drógi kupiony z zółtym kwiatem a dzis patrze a tu zakwitnięty pomarańczowy, no sie troche zdenerwowałam bo to już drugi hibek kupiony żółty który potem kwitnie na pomarańczowo, a ja tak poluje na żółty ;:14
Obrazek
Poisencja i zielona fittonia
Obrazek
Aloes niski (mamusia i dzieci)
Obrazek
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

Szeflery (chyba po raz kolejny przelane bo znów nie rosną, stoja w miejscu) i moja kochana anginka
Obrazek
Odratowana gerbera którą spaliłam na słońcu
Obrazek
Nieśmiertelne zielistki (dzieci z mamą)
Obrazek
Obrazek
Dzieci dwóch odmian peperomi
Obrazek
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Sporo masz kwiatuszków Dominiko. Ale też i miejsca masz dla nich dużo, więc jest czym pogospodarowac. ;:138
Wszystkie okazy ładne i zadbane. ;:63 A te "filodendrony pnące" z pierwszych fotek to tak naprawdę Epipremnum aureum (złociste) :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

No to by było na tyle, cała moja zielona rodzina i chyba póki co niestety się nie powiększy bo portfel ciągle pusty i mąż się wścieka jak ja wspominam o kolejnych kwiatach. Prawie wszystkie kupione w kauflandzie :D Wystawiają je specjalnie przy wejściu na sklep a mi oczy zawsze w ich stronę uciekają :D
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

A dziekuje za poprawienie. Nie wszystkie znałam kwiaty i szukałam ich nazw w internecie i mogłam sie co do niektórych pomylić także za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczna :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Ależ piękności !! Gerbera śliczna a hibcie po prostu piękności ! O storczykach nie wspomnę ;:180
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Dominiko, jak pobędziesz tu trochę z nami to pewnie nazbiera Ci się tyle chciejstw,
że i na M i na braki w portfelu znajdziesz jakiś sposób. :;230 Chyba wszystkie znamy to z autopsji. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Kolejna porcja pięknych i zadbanych kwiatów i jak my teraz mamy zasnąć.. :;230
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit
Oj pokazujesz roślinki piękniutkie i kochane hibusie się znalazły :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

:wit Witam moją imienniczkę na forum :wink: Piękna kolekcja, kwiatki bardzo dorodne. Na forum to często kasy nie potrzeba, znajdzie się paru takich, co z chęcią za darmo wepchną ci swoje nadwyżki, żeby zrobić miejsce na nowe kwiatki, także się nie przejmuj :wink: Sama coś bym ci podesłała :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

Ja na nowe nabytki zawsze chętna a i sama coś mogę uszczypnąć ze swoich :D Dziekuje za odwiedziny :D Tak się właśnie zastanawiałam czy tu wszyscy nie mogą przejść obojętnie obok kwiatów zwłaszcza jak jestem na zakupach na spożywce a tu pułki z kwiatami i klops trzeba coś zabrać do domu :D
Mam pytanko odnośnie kalanchoe. Moja rosła pięknie, kwitła dwa razy wypuściła nowe pędy, ale pod koniec lata zaczęły jej żółknąć stare duże liście także teraz zostały mi tylko młode pędy a i na nich parę malutkich listków pożółkło. Myślałam że to przelanie wiec ją przesuszałam ale to nic nie daje a przecież muszę ją podlewać. Na słońcu też nie stała wiec już nie wiem.... Kupiła mi ją szwagierka i bardzo mi sie spodobała nie chciałabym jej stracić. Help !!!
A co do hibków. Jakis czas temu kupiłam różowego i cudem namówiłam męża na drugiego żółtego. Kiedy żółty kwiat zwiędł niedługo potem zakwitły kolejne ale już na pomarańczowo. Stało się tak juz z drugim hibkiem. I tu moje pytanie, to są jakieś krzyżówki że tak sie dzieje ?? bo ja sie kompletnie nie znam.
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p

Post »

Aaaa i jeszcze jedno. Jak długo czeka sie na wykiełkowanie cytryny z pestki ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”