witaj
Iwonko 
a już myślałam, że nie masz ochoty na odwiedziny u mnie ;)
to prawda, w ogrodzie widać skradającą się jesień, ale kolory są równie piękne jak latem czy wiosną... każda pora roku ma swój urok.
Aneczko, mam jeszcze mało róż i wciąż się ich uczę, ale wraz z jesiennym zamówieniem przybędzie znowu kilkanaście sztuk

moje klony palmowe mają 5 lat... na początku je okrywałam, teraz nawet bez zabezpieczenia nie przemarzają... chyba się przystosowały ;) poza tym, mają ciepło wśród kosodrzewin. Otulasz swojego na zimę?
cześć
Su 
tak, to rozchodnik - ten na zdjęciu... nie znam nazwy, ale to jakaś dorodna odmiana.
Korki są wykańczające... praktycznie wszystkie wylotówki ze stolicy są remontowane... wystarczy jedno zwężenie i jest masakra.
Kasiu - to palenie w kominku było wyjątkowe - jakoś nam było zimno... dzisiaj za to mieliśmy piękną sobotę, nieprawdaż?
mówisz, że hortensje coraz bardziej kradną Twoje serce? moje też! muszę właśnie posadzić
Limelight i
Great Star na docelowe miejsce....
Ewuniu, posadziłaś swoje cebulowe? ja się narobiłam w domu i przy koszeniu i sił na sadzenie już nie wystarczyło... może jutro, a może za tydzień... jeszcze czas.
Pamelko, w różowych różach jest wiele uroku, zwłaszcza że jest taka gama odcieni... każdy znajdzie coś dla siebie ;)
Tamaryszku - Izo = dziękuję Ci za odwiedziny i wszystkie miłe słowa... wiesz, że Twój ogród i cała jego tajemniczość oraz piękno mnie absolutnie zachwyca... tym bardziej jest mi przyjemnie czytać Twoje pochlebne komentarze...
tak, mój ogródek ma 5 lat... rozrósł się przez ten czas, ale rośliny faktycznie co roku są regularnie nawożone i pielęgnowane... myślę, że odwdzięczają się sporymi przyrostami i zagęszczaniem...
Pytałaś o system nawadniania - jestem z niego bardzo zadowolona... Przy sporym ogrodzie i dużej ilości roślin wydaje się to wręcz niezbędne. mam różne zraszacze, w zależności od potrzeb konkretnej rabaty czy trawnika... akurat przy różach są linie kropelkowe - różyce nie przepadają za zraszaniem liści.
Czosnku jeszcze nie kupiłam, ale w najbliższych dniach to uzupełnię.
Wandziu, z obu różyczek będziesz bardzo zadowolona! pamiętaj jednak o okryciu i okopczykowaniu
Heritage...
Igor, jeśli lubisz iglaki, to je sukcesywnie dosadzaj... stanowią mocną bazę dla pozostałych roślin...