Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

;:7 Kobieto, ależ ty pędzisz :shock:
Najważniejsze, że Cię odnalazłam i nadrobiłam zaległości :heja
Widzę, że do ogrodu skrada się jesień, co nie oznacza, że stracił na swojej atrakcyjności.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Iwonko :) a już myślałam, że nie masz ochoty na odwiedziny u mnie ;)
to prawda, w ogrodzie widać skradającą się jesień, ale kolory są równie piękne jak latem czy wiosną... każda pora roku ma swój urok.
Aneczko, mam jeszcze mało róż i wciąż się ich uczę, ale wraz z jesiennym zamówieniem przybędzie znowu kilkanaście sztuk :)
moje klony palmowe mają 5 lat... na początku je okrywałam, teraz nawet bez zabezpieczenia nie przemarzają... chyba się przystosowały ;) poza tym, mają ciepło wśród kosodrzewin. Otulasz swojego na zimę?
cześć Su :) tak, to rozchodnik - ten na zdjęciu... nie znam nazwy, ale to jakaś dorodna odmiana.
Korki są wykańczające... praktycznie wszystkie wylotówki ze stolicy są remontowane... wystarczy jedno zwężenie i jest masakra.
Kasiu - to palenie w kominku było wyjątkowe - jakoś nam było zimno... dzisiaj za to mieliśmy piękną sobotę, nieprawdaż?
mówisz, że hortensje coraz bardziej kradną Twoje serce? moje też! muszę właśnie posadzić Limelight i Great Star na docelowe miejsce....
Ewuniu, posadziłaś swoje cebulowe? ja się narobiłam w domu i przy koszeniu i sił na sadzenie już nie wystarczyło... może jutro, a może za tydzień... jeszcze czas.
Pamelko, w różowych różach jest wiele uroku, zwłaszcza że jest taka gama odcieni... każdy znajdzie coś dla siebie ;)
Tamaryszku - Izo = dziękuję Ci za odwiedziny i wszystkie miłe słowa... wiesz, że Twój ogród i cała jego tajemniczość oraz piękno mnie absolutnie zachwyca... tym bardziej jest mi przyjemnie czytać Twoje pochlebne komentarze...
tak, mój ogródek ma 5 lat... rozrósł się przez ten czas, ale rośliny faktycznie co roku są regularnie nawożone i pielęgnowane... myślę, że odwdzięczają się sporymi przyrostami i zagęszczaniem...
Pytałaś o system nawadniania - jestem z niego bardzo zadowolona... Przy sporym ogrodzie i dużej ilości roślin wydaje się to wręcz niezbędne. mam różne zraszacze, w zależności od potrzeb konkretnej rabaty czy trawnika... akurat przy różach są linie kropelkowe - różyce nie przepadają za zraszaniem liści.
Czosnku jeszcze nie kupiłam, ale w najbliższych dniach to uzupełnię.
Wandziu, z obu różyczek będziesz bardzo zadowolona! pamiętaj jednak o okryciu i okopczykowaniu Heritage...
Igor, jeśli lubisz iglaki, to je sukcesywnie dosadzaj... stanowią mocną bazę dla pozostałych roślin...
x-ag-a
---

Post »

kilka zdjęć i kolorów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Miałam tylko kilka narcyzów, już siedzą i rosną. Tulipany czekają do końca września. Dzień porządków i poszerzania rabat, nie zdążyłam przesadzić różaneczników, bo się okazało, że miałam torf-ale za mało. Poczekają do poniedziałku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dzisiaj pogoda nas rozpieściła:)
Trochę podgoniłam z robotą :) Hortensje prawdziwie mnie pochłonęły, właśnie zaspokoiłam dziś ostatnie chciejstwo pinky - vinky :heja
Widzę ,że twoje derenie też lubią rozpychać się na boki, coraz bliższa jestem wyprowadzeniu jednego z ogrodu, zyskam trochę miejsca natomiast ta część ogrodu nie straci na urodzie.
Dzisiaj na twoich fotkach jakby mniej jesiennych kolorków, ale widać ,że słoneczko już nisko :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mój otulony a i tak notorycznie mi przemarza.
A mam go tak długo jak Ty swojego :(
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

AAA, nie dodałam,że podoba mi się ta mała choineczka na środku trawnika między brzozami :wink:
I jeszcze małe pytanko, co za roślinka się pnie po pergoli?
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ślicznie u Ciebie...Miło wieczorkiem popatrzeć na taki zadbany ogród :)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Aguniu - trochę mnie nie było ale to przez to , że zauważyłam zbliżający się koniec poprzedniej części Twego wątku a niestety, przegapiłam nową część . Wybacz , choć sama cieszę się , że zdążyłam zanim on się skończy :;230 :;230
W zasadzie to Ameryki nie odkryję jeśli napiszę co zwykle : piękne zdjęcia , piękne kwiaty , piękne krzewy i drzewa , cudownie zadbany trawnik. Jak Ty to robisz , że różyczki na fotkach nie mają ani jednej plamki , ani jednego pęknięcia czy skazy - są idealne ,a kolory !!!!! - wszystko cudowne ;:63 ;:63 ;:63 ;:108
x-ag-a
---

Post »

Krysiu, Aga, Kasiu - dziękuję Wam za odwiedziny...
odpiszę Wam jutro, bo walka Adamka i emocje z nią związane przysłoniły mi chwilowo ogrodowe tematy... szacunek dla tego chłopaka, że podjął walkę z Kliczko - gdyby mieli podobne warunki fizyczne, wynik mógłby być inny.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,jak zwykle pokazujesz piękne zdjęcia swojego ogrodu,Szkoda,że nie mogłaś przyjechać na agrę,poszalałabyś w różach,wrzosach,żurawkach.Tego w tym roku było pod wyjątkowym dostatkiem.
x-ag-a
---

Post »

dzień dobry w słoneczną i ciepłą niedzielę :)
u mnie bardzo pracowicie dziś:
- podzieliłam kilka host (ależ to ciężka robota!)
- przesadziłam 5 róż w nowe miejsca
- przesadziłam przetaczniki i lawendy
- posadziłam hortensję Limelight i Great Star
- podcięłam kilka żylistków
wciąż nie wsadziłam cebulowych, ale jest jeszcze na nie czas...

Małgosiu, na agrę się nie wybierałam świadomie, ponieważ za tydzień jadę do Nowego Dworu/Skierniewic... fajnie, że miałaś co oglądać i kupować :)
Krysiu, cieszę się, że mnie znalazłaś ;:196 i dziękuję za wszystkie miłe słowa :) fakt, że zakupione w tym roku rózyczki rosną zdrowo - liczę że kolejny sezon będzie dla nich równie łaskawy...
Aga - dziękuję! ;:196
Kasiu, ten świerczek wsadzałam z gruntu w tym roku... jeszcze nie wiem czy tak naprawdę się przyjął...
po pergoli z jednej strony pnie się jakiś winobluszcz, a z drugiej clematisy, które jesienią do towarzystwa dostaną różę klasztorną ;:167

miłej niedzieli wszystkim!
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Jak by ktoś był zainteresowany to dziś w programie "Maja w ogrodzie" pokazują szkółkę i ogród Szmita. ;:108
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
x-ag-a
---

Post »

dzięki, Aniu! sprawdzę kiedy jest emisja :)

dla Was kilka zdjęć ze słonecznej niedzieli:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga piękne zdjęcia , u mnie też dzisiaj słoneczna niedziela .
Pozdrawiam serdecznie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”