W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Lemko, spieszę pogratulować pierwszej zielonej kulki! No stożka raczej... :wink: Jak na początek bardzo dobry wybór! ;:108
Znikające żurawki to widzę i Twój problem, ja podejrzewam nornice...
Margo Koster u mnie przemarzła, nie wiem czemu, ale tak ją lubię, że w tym roku kupiłam drugą, ona u mnie funkcjonuje pod nazwą "landrynkowa"...Czyż nie jest landrynkowa? :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lemko, upadłka rózyczka to dzidziuś (tak pisze Lulka o maluchach) z doniczki powędrowała do dołeczka w lipcu.
Ciekawa jestem czy w przyszłym roku zakwitnie mi porządnie. :D
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Marta o dzięki za potwiedzenie, ze to był dobry zakup. Początkowo nawet chciałam go zabrać do bloku na balkon, taki jest śliczniusi. Ale na działce będzie mu lepiej. Boże, gadam o nim jak o jakimś człowieku ;:224
Żurawki to na 100% wyżerają nornice, korzonki im przeszkadzają w tunelach :;230 I zamiast je grzecznie odgarniać łapkami to je wygryzają :evil:
Margo jest landrynkowa i wygląda tak słodko jak landrynka. Może jesienią w Końskowoli uda mi się ją kupić. Podoba mi się bardzo. Szkoda, ze pierwsza Ci przemarzła.

Maju jutro obfocę moją, zobaczysz jak wygląda krzaczek. Co prawda u Ciebie będzie na pewno większy , bo bardziej umiesz zadbać o róże.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże no i masz Cezara :D mój siedzi w donicy i chyba kwiatków nie zobaczę ale mam nadzieję,że się wzmocnił i w przyszłym roku już będzie ok ;:108 Cezar długo był moim Rzekomym Edenem :wink:
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu mój Cezar to zakup tegoroczny. Kupiłam go z kilkoma kwiatami ale teraz tez nie kwitnie. Podobnie jak Eden i Elfe. Puściły długie pędy i stoją :? Nie widzę, zeby zawiązywały pączki - trochę mnie to smuci bo zimą te pędy i tak przemarzną.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Ida mój Cezar zakwitł w pierwszym roku cudownie zakwitł tu są jego zdjęcia http://aszka9-zielonyzaktek.blogspot.co ... -eden.html i zimą przemarzł.W ubiegłym roku zdążył wypuścić j kwiatek.Zimę przetrwał opatulony ale majowe przymrozki go dobiły.Przesadziłam do donicy bo miał w korzonku "coś" zielonego o to coś pozwoliło mu odżyć.Teraz zostanie odpowiednio ubrany na zimę i mam nadzieję,że w przyszłym roku będzie mnie cieszył
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iduś, pięknie u ciebie. cegły i róże ;:63
Dziurawiec u mnie od niedawna, sąsiadkowy. Maluszek odkopany z korzeniami od sporego krzaka. Ciekawa jestem jak sobie poradzi.
Ligustr wariegata u mnie co roku przemarza :roll: Na wiosnę znowu sporo gałęzi musiałam wyciąć. Nie wiem dlaczego. Dostał zaciszną kwaterkę.
No cóż, forumowe wirusy dopadają każdego, to kwestia czasu ;:108 ja juz też coraz częściej zatrzymuję sie przy igiełkach. O różach nie wspomnę :shock:
Zawirusowano mnie :wink:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Lemeczko, ;:100 z działeczki. Ty pewnie też, jak wrócisz to pamietaj o zdjęciach. ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

lemka77 pisze:Olu mój Cezar to zakup tegoroczny. Kupiłam go z kilkoma kwiatami ale teraz też nie kwitnie. Podobnie jak Eden i Elfe. Puściły długie pędy i stoją :? Nie widzę, zeby zawiązywały pączki - trochę mnie to smuci bo zimą te pędy i tak przemarzną.
Iduś, pnące róże źle kwitną w pierwszym a czasem nawet w drugim roku uprawy.
Potrzebują więcej czasu, żeby pokazać co potrafią.
marzenakal98
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 wrz 2011, o 10:20

Post »

Prześliczna kolekcja róż :)
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

wszędzie pięknie kwitnące róże , u mnie też odbijają sobie wiosenny przymrozek i deszczowe lato .. nawet zrobiłam nową rabatkę z różami po wymiękłych cebulowych i jednorocznych ,, też muszę trochę dokupić aby ją dopełnić ....
Moja fuksja ogrodowa też miała kilka kwiatów , mam ją od wiosny i jestem ciekawa jak przezimuje w ogrodzie ,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ja swojego Cezara na pewno szczelnie opatulę na zimę. MImo tego że to fałszywy Eden to i tak jest piękny.

Justyna miło mi, ze Ci się moje ceglane poczynania podobają. Juz jest ciąg dalszy wymurowany, mam nadzieję, że jutro obsadzę nową donicę i to będzie koniec pewnego fragmentu.
Mój ligustr tez podmarza, ale to silny krzew i rośnie coraz większy co sezon.
Na wirusy forumowe nie ma niestety lekarstwa :lol:

Majuś fotek napstrykałam. Zaraz coś wrzucę, a jutro dalsze prace działkowe. Ma być piękna pogoda. musze jutro trochę cebulowych posadzić. Dzień coraz krótszy, na tygodniu - po pracy juz nie bardzo mam po co jechać na działkę.

Aniu dziękuję za pocieszenie. Mam nadzieję, że się w przszyłym roku rozchulają :lol:

Marzena witaj :wit Zaraz jeszcze kilka różyczek pokażę.

Janka róże to fantastyczne kwiaty, tak długo zdobią nasze ogrody. Trzeba je mieć.
Fuksja na pewno przetrwa zimę, skoro u mnie nie zamrzła to wszędzie chyba sobie poradzi z mrozem.

Pirouette
Obrazek

My Girl
Obrazek

Obrazek

History
Obrazek

Laguna -cały krzaczek. Nie jest łatwo zrobić dobrą fotkę- rozrosła sie trochę na boki
Obrazek

Heritage - coś podżarło pąk i kwiatek ma częściowo zjedzone płatki
Obrazek

Mirato
Obrazek

New Dawn
Obrazek

Maizner Fastnacht
Obrazek

Kroneburg
Obrazek

Jasmina
Obrazek

Queen of Sweeden
Obrazek

Alinka
Obrazek

nn z Obi - ten kwiatek jest już od 24 sierpnia. Zaczyna przekwitac ale i tak ustanowiła rekord.
Obrazek
Pozdrawiam Ida
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

piękne różyczki.....a ja czekam na róże z R. -na Lykkefunda, Chopina i Sympathie!!! :tan
zaś na balkonie ukorzeniają mi się malutkie Lykkefundy i chyba New Dawn :tan ;:138
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Iduś, na pocieszenie powiem Ci, że moja Edenka w tym roku dopiero zaczęła coś tam pokazywać a rośnie u mnie 3 lata, podobnie jak Aloha Kordesa czy Elfe.
Już miałam chwile słabości, żeby je... ;:170
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta fajne róze zamówiłaś. Ja też czekam na swoje z R. Lubię tam zamawiać.
Ciekawa jestem czy ukorzenia Ci się te róze i czy będą dobrze rosły?

Aniu o widzisz, czyli warto tym różom dać szansę. Zresztą na pewno nie bez powodu cieszą sie dużą popularnością na świecie te odmiany. Mają dużo uroku, tylko potrzebują czasu by sie rozkręcić.
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”