Kaja 
mam nadzieję że Twój Penang Girl odzyska siły i obdarzy Cię swoimi pięknymi kwiatami. Gratuluję zakupu pulchry to wdzięczny storczyk u mnie kwitnie drugi raz a jego kwiatki jak na botanika utrzymują się bardzo długo na pędach bo ponad 4 miesiące.
Małgosiu 
zawsze warto czekać na kwiaty, u pulchry są niesamowitego koloru do tego woskowe i tego co u niej brakuje to zapach, ale nie można mieć wszystkiego.
Ewo
A teraz czas na nowość, nie, nie tą o której pisałam rano że zamówiłam przez internet tylko o tym którego dziś dorwałam w markecie, pojechałam po glinianą doniczkę do Brico a tam stało kilka phalaenopsisów, jeden na stojaczku mi się spodobał, był biały i miał różowe kropeczki ułożone jakby ktoś go maznął pędzlem, zastanawiałam się nad jego zakupem, ale ponieważ rano zamówiłam już jednego storczyka to powstrzymała mnie reakcja męża, w głębi sklepu stał regał ze storczykami podeszłam więc pooglądać, no przecież nie mogę sobie odmówić chociażby przejrzenia oferty sklepowej.
I wtedy go zobaczyłam ...ciemny róż, właściwie to nawet wpadający w fiolet, o ociekających z wosku płatkach, po prostu cudo i nie zastanawiałam się już co powie mąż, kwiatek wylądował w koszyku, kupiłam też doniczkę i pojechałam do domu. Kwiatek kosztował tylko 19,90 i ma dwa pędy.
W domu odkryłam że ma przyczepioną do doniczki karteczkę a na niej nazwę
Xerxes.
Chyba widziałam już kiedyś takiego storczyka u Dorotki/Dorotakol.
A i jeszcze jedno mąż jak zobaczył kwiatka to się tylko spytał czy to kolejny z tych za 5 złotych
A to już moja dzisiejsza zdobycz.
zdjęcia usunięte z hostingu