Ogródek AGNESS cz. 10
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
Aga, piękne kompozycje serwujesz. Iglakowe tło w różnych odcieniach super! Niemal do wszystkiego pasuje. Róże pomiędzy iglakami i jeszcze u dołu ozdobne korzenie - pięknie to wygląda
A na wcześniejszych zdjęciach znów tańczą promienie słońca po roślinach, trawniku i rabatach. Choć tego słońca coraz mniej.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Elizko kochanie wybacz gapa ze mnie , przeoczyłam Twoją wiadomość
Powiem szczerze, ze ja nigdy nie mam nasionek roślin, bo zawsze obcinam przekwitnięte kwiatuszki, dlatego też nawet na sieweczki nie mogę liczyć
No chyba, że jakiś przegapię
Swoją roślinkę mam z sadzonki, nie siałam.
Jacku bardzo lubię sadzić różniące się kolorami iglaczki
Ale już się boję jak mocno porosną......trzeba będzie łapać za sekator
Ja w ogóle przeważnie mam rabaty mieszane....krzewy iglaste, liściaste i na ich tle byliny. Wtedy o żadnej porze roku nie jest pusto, zawsze coś się zieleni
Mam tylko jedną rabatę wzdłuż chodnika do domu, na której rosną same byliny i róże i zimą jest strasznie smutna. Najchętniej wkomponowałabym tam malutkie płożące i kuliste iglaczki....ale niestety musiałoby być to kosztem bylin, a z niczego nie potrafię zrezygnować. Tak, że na razie jedna rabatka pozostanie typowo bylinowa.
U mnie dziś pierwszy pochmurny dzień i wreszcie popadało, wczoraj rano wydawało sie, ze będzie bez słoneczka, ale później cudownie się rozświetliło
Bardzo się cieszę z deszczu, było już tak bardzo sucho, że musiałam ciągle podlewać a i trawa zaczynała schnąć 

Jacku bardzo lubię sadzić różniące się kolorami iglaczki

U mnie dziś pierwszy pochmurny dzień i wreszcie popadało, wczoraj rano wydawało sie, ze będzie bez słoneczka, ale później cudownie się rozświetliło

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
To zachowaj z 10 kwiatuszków aby nasionka wytworzyły
i je ladnie później zbierz dla mnie
zrobisz to dla mnie 

- AGNESS
Elizo naprawdę nie mogę Ci obiecać....nie jestem najlepsza w zbieraniu nasionek
Jutro jak nie będzie padać pójdę sprawdzić, czy coś jest na przekwitniętych gałązkach, jeśli tak, zbiorę. Ale nie mogę obiecać, czy dopilnuję obecnie kwitnące...

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
to dobrze, to w takim razie jak nie uda Ci sie nasionek zebrac to moze wiosna uda mi sie gdzies na targu sadzoneczke wyczaic 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, nie ma za co, zapraszam Cię . Z tym buszowaniem po ogrodach na forum to i ja jestem tu ciągle.Majeczko wiem a wiesz skąd Bo jestem częstym gościem w Twoim wątku i ją tam widziałam
Bardzo Ci dziękuję za fotkę mojej pięknej imienniczki

Chopin jest boski. Ja nie widziałam takiego okazu chyba u nikogo na forum. Miałam, ale mi chorował i był byle jaki więc poszedł do

- wingslessangel
- 200p
- Od: 15 lip 2011, o 15:43

Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Aguś no i właśnie postanowiłam sadzenie przełożyć do wiosny
szkoda pieniędzy zapału i roślinek a tak będzie pewniejsze . Jak pisałam potrzebuje po 3 jednej odmiany więc jak szaleć to wiosną 
Twój Thorpedo jeszcze kwitnie a mój się zbuntował i ani mu w głowie
pewnie ryjące mu troszkę zaszkodziły

Twój Thorpedo jeszcze kwitnie a mój się zbuntował i ani mu w głowie

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Ja właśnie zastanawiam sie jak posadzić żywopłot żeby nie było nudno. Myślę o kilku kolorach igalków ale z durgiej strony obawiam sie że przy takiej ilości będzie zbyt pstrokato. Chciałabym do wiosny podjać jakąś decyzję.Iduś dziękuję
Bardzo lubię łączyć ze sobą kolorystycznie różne iglaczki, wtedy nawet jak nic nie kwitnie jest ciekawie i barwnie I nawet późna jesień, czy zima nie jest nudna

Pozdrawiam Ida
- AGNESS
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Ależ masz piękną hortensję dębolistną. Ja próbowałam już dwukrotnie i za każdym razem porażka. Czy Ty też masz czasami wrażenie, że są rośliny, które nas nie lubią
?
Pozdrawiam Dorota

Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Witaj Agnieszko
Twój ogród wygląda tak pięknie i zieleń jeszcze tak soczysta, jakby do jesieni u Ciebie jeszcze daleko było
Pięknie się prezentuje skalniak i roślinki na nim.
Hortensja dębolistna wygląda wspaniale..... na forum czytałam, że trudna jest w uprawie, chyba Cię kocha, że tak ładnie rośnie
Aguś możemy uskutecznić wymianę, jeśli się nie rozmyśliłaś....mam nadzieję, że nie, i jeśli dobrze zgaduję, to napisz mi na PW co jeszcze chcesz z mojego ogródka, co by po równo było, no i adres oczywiście

Twój ogród wygląda tak pięknie i zieleń jeszcze tak soczysta, jakby do jesieni u Ciebie jeszcze daleko było

Pięknie się prezentuje skalniak i roślinki na nim.
Hortensja dębolistna wygląda wspaniale..... na forum czytałam, że trudna jest w uprawie, chyba Cię kocha, że tak ładnie rośnie

Aguś możemy uskutecznić wymianę, jeśli się nie rozmyśliłaś....mam nadzieję, że nie, i jeśli dobrze zgaduję, to napisz mi na PW co jeszcze chcesz z mojego ogródka, co by po równo było, no i adres oczywiście

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Znowu piękne widoczki. U Ciebie faktycznie jeszcze nie widać jesieni. Hortensję dębolistną również mam ale nie wydaje się ona szczególnie trudna. Nie kwitnie, bo stare pędy podmarzają ale puszcza od korzeni młode pędy i własciwie to w tej hortensji akurat liście są ozdobą. U mnie już zaczynają się jesiennie przebarwiać.
CHyba jednak zrobię ten żywołot mieszany. Widzę, że u Ciebie ślicznie to wygląda. A czy te Twoje iglaki powtarzają się jakoś systematycznie,np zielony, zółty, srebrny i znowu zielony.... czy każdy jest inny?
CHyba jednak zrobię ten żywołot mieszany. Widzę, że u Ciebie ślicznie to wygląda. A czy te Twoje iglaki powtarzają się jakoś systematycznie,np zielony, zółty, srebrny i znowu zielony.... czy każdy jest inny?
Pozdrawiam Ida
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aga Twoja dębolistan w cieniu? Dzisiaj będę usadowiała moją, ale chyba pójdzie na słoneczko
Schyłek lata piszesz, a u Ciebie tyle kolorów
Hortensje cudnie kwitną 

Schyłek lata piszesz, a u Ciebie tyle kolorów

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Piękne fotki oddające urok obecnej pory roku .
Śliczna ta hortensja
Śliczna ta hortensja