Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Aga, piękne kompozycje serwujesz. Iglakowe tło w różnych odcieniach super! Niemal do wszystkiego pasuje. Róże pomiędzy iglakami i jeszcze u dołu ozdobne korzenie - pięknie to wygląda :!: A na wcześniejszych zdjęciach znów tańczą promienie słońca po roślinach, trawniku i rabatach. Choć tego słońca coraz mniej.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elizko kochanie wybacz gapa ze mnie , przeoczyłam Twoją wiadomość ;:196 Powiem szczerze, ze ja nigdy nie mam nasionek roślin, bo zawsze obcinam przekwitnięte kwiatuszki, dlatego też nawet na sieweczki nie mogę liczyć 8-) :lol: No chyba, że jakiś przegapię :lol: Swoją roślinkę mam z sadzonki, nie siałam.

Jacku bardzo lubię sadzić różniące się kolorami iglaczki :D Ale już się boję jak mocno porosną......trzeba będzie łapać za sekator :lol: Ja w ogóle przeważnie mam rabaty mieszane....krzewy iglaste, liściaste i na ich tle byliny. Wtedy o żadnej porze roku nie jest pusto, zawsze coś się zieleni :D Mam tylko jedną rabatę wzdłuż chodnika do domu, na której rosną same byliny i róże i zimą jest strasznie smutna. Najchętniej wkomponowałabym tam malutkie płożące i kuliste iglaczki....ale niestety musiałoby być to kosztem bylin, a z niczego nie potrafię zrezygnować. Tak, że na razie jedna rabatka pozostanie typowo bylinowa.
U mnie dziś pierwszy pochmurny dzień i wreszcie popadało, wczoraj rano wydawało sie, ze będzie bez słoneczka, ale później cudownie się rozświetliło :D Bardzo się cieszę z deszczu, było już tak bardzo sucho, że musiałam ciągle podlewać a i trawa zaczynała schnąć :roll:
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

To zachowaj z 10 kwiatuszków aby nasionka wytworzyły :D i je ladnie później zbierz dla mnie :tan :D zrobisz to dla mnie 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elizo naprawdę nie mogę Ci obiecać....nie jestem najlepsza w zbieraniu nasionek 8-) :lol: Jutro jak nie będzie padać pójdę sprawdzić, czy coś jest na przekwitniętych gałązkach, jeśli tak, zbiorę. Ale nie mogę obiecać, czy dopilnuję obecnie kwitnące...
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

to dobrze, to w takim razie jak nie uda Ci sie nasionek zebrac to moze wiosna uda mi sie gdzies na targu sadzoneczke wyczaic :tan
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko wiem a wiesz skąd Bo jestem częstym gościem w Twoim wątku i ją tam widziałam
Bardzo Ci dziękuję za fotkę mojej pięknej imienniczki
Aga, nie ma za co, zapraszam Cię . Z tym buszowaniem po ogrodach na forum to i ja jestem tu ciągle. :D :D
Chopin jest boski. Ja nie widziałam takiego okazu chyba u nikogo na forum. Miałam, ale mi chorował i był byle jaki więc poszedł do ;:170 .
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

;:138 ;:138 ;:138 Pięknie u Ciebie. w ogóle nie widać, że zbliża się jesień. Tak kolorowo!! Pięknie masz podobierane roślinki... ;:152 a różyczki... cudowne. Gratuluje pomysłowości! No i pięknego ogrodu! :wit
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś no i właśnie postanowiłam sadzenie przełożyć do wiosny ;:196 szkoda pieniędzy zapału i roślinek a tak będzie pewniejsze . Jak pisałam potrzebuje po 3 jednej odmiany więc jak szaleć to wiosną :;230
Twój Thorpedo jeszcze kwitnie a mój się zbuntował i ani mu w głowie :( pewnie ryjące mu troszkę zaszkodziły
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Iduś dziękuję
Bardzo lubię łączyć ze sobą kolorystycznie różne iglaczki, wtedy nawet jak nic nie kwitnie jest ciekawie i barwnie I nawet późna jesień, czy zima nie jest nudna
Ja właśnie zastanawiam sie jak posadzić żywopłot żeby nie było nudno. Myślę o kilku kolorach igalków ale z durgiej strony obawiam sie że przy takiej ilości będzie zbyt pstrokato. Chciałabym do wiosny podjać jakąś decyzję. :roll: U Ciebie jest ślicznie ale te iglaki masz posadzone w grupach a nie na cełej długości płotu. Oj już mnie głowa boli.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś ja różne iglaczki mam też wzdłuż ogrodzenia. Po prostu najbardziej lubię taka róznorodność. Chociaż też pięknie wygląda szpaler z jednej odmiany iglaków, podsadzony niższymi iglaczkami i krzewami :D
Do wiosny na pewno zdecydujesz się na rodzaj żywopłotu :D

Schyłek lata :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Ależ masz piękną hortensję dębolistną. Ja próbowałam już dwukrotnie i za każdym razem porażka. Czy Ty też masz czasami wrażenie, że są rośliny, które nas nie lubią :wink: ?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko :wit

Twój ogród wygląda tak pięknie i zieleń jeszcze tak soczysta, jakby do jesieni u Ciebie jeszcze daleko było :shock:
Pięknie się prezentuje skalniak i roślinki na nim.
Hortensja dębolistna wygląda wspaniale..... na forum czytałam, że trudna jest w uprawie, chyba Cię kocha, że tak ładnie rośnie ;:108

Aguś możemy uskutecznić wymianę, jeśli się nie rozmyśliłaś....mam nadzieję, że nie, i jeśli dobrze zgaduję, to napisz mi na PW co jeszcze chcesz z mojego ogródka, co by po równo było, no i adres oczywiście ;:108
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Znowu piękne widoczki. U Ciebie faktycznie jeszcze nie widać jesieni. Hortensję dębolistną również mam ale nie wydaje się ona szczególnie trudna. Nie kwitnie, bo stare pędy podmarzają ale puszcza od korzeni młode pędy i własciwie to w tej hortensji akurat liście są ozdobą. U mnie już zaczynają się jesiennie przebarwiać.
CHyba jednak zrobię ten żywołot mieszany. Widzę, że u Ciebie ślicznie to wygląda. A czy te Twoje iglaki powtarzają się jakoś systematycznie,np zielony, zółty, srebrny i znowu zielony.... czy każdy jest inny?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga Twoja dębolistan w cieniu? Dzisiaj będę usadowiała moją, ale chyba pójdzie na słoneczko ;:3
Schyłek lata piszesz, a u Ciebie tyle kolorów ;:196 Hortensje cudnie kwitną :uszy
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Piękne fotki oddające urok obecnej pory roku .
Śliczna ta hortensja ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”