Ogród Doroty, coraz bardziej różany...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)

Post »

To prawda.
Żurawkom susza nie służy.
U mnie niektóre też jakby się uwsteczniły, ale są i takie, którym susza nie wyrządziła większej szkody.
Mimo tych minusów i tak mają więcej plusów. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Dorotko widzę, że masz mnustwo iglaczków miniaturkowych.
Wspaniała kolekcja. ;:138
Ja niestety już nie mam na nie miejsca, wszystko zajęły wysokie i płożące.
Trochę się pozbyłam, ale wszystkich szkoda wycinać.
U mnie w ogrodzie także susza, pomimo, że nadawali na dzisiaj opady.
Nie ściółkujesz swoich rabat?
Z pewnością ściółka zatrzymywałaby trochę wilgoci.
Żurawka ciapkowana śliczna. Nigdy jej nie spotkałam. :)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie też się bardziej podobają Twoje obrazki. Jednak same iglaki to trochę smutny widok...chociaż przecież można z nich robić cuda. A powiedz, czy to na ostatnim zdjęciu to żurawka, czy żuraweczka? Strasznie fajny ma kolor, taki ciemnozielony, chyba nigdy takiej nie widziałam.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dodad pisze:
Obrazek
Pięknie u Ciebie i różąnie, powojniki, lilie, wszystko co lubię, śliczna ta róza, czy takie ma kolory? jak się nazywa?
x-d-a

Post »

Dorotko, w moim ogrodzie też jest dużo cienia i w związku z tym - mało róż :( Ty i tak masz wspaniałą kolekcję ;:63 Ja już dawno pogodziłam się z faktem, ze róże niespecjalnie u mnie rosną i chyba nie bardzo mnie lubią...Na szczęście jest mnóstwo roślin lubiących cień i półcień :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Dorka moim tez daję czas ;:108 Szczególnie, że kilka musi być wykopanych i przesadzonych ;:224 Mur i nowe zapatrywania przynoszą żniwo :?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Poczytałam o tej odmianie Granatnaja - ponoć sam Miczurin ją stworzył, no no. Muszę zapisać do kajetu i zapytać kiedyś w Krzywaczce czy jest jeszcze.
Oby teraz popadało trochę, niech się podleją Twoje cienioluby i inne cudeńka :) Patrzę na mapy pogody i ma padać 8 i 9 w naszej części Polski.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Podziwiam przepiękne różyczi u ciebie, bo sama niestety takowych nie posiadam. Nowa latarenka prześliczna :D
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Jeśli chodzi o róże, to jeden konkurs chyba bym z Tobą wygrała, na najlepiej zdepilowane różane nóżki :;230

Lava nie ma ani jednego listka :;230 Widok niezapomniany :-) Że też jej nie zrobiłam fotki... ale nadrobię to :-)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Eeee tam. U mnie goła jak święty turecki Marie Antoinette - wylatuje, nie ma zmiłuj się.

Iza, niestety nie wszystkie róże u mnie ładnie wyglądają, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - słoneczka im brakuje :(

Aniu, jest sporo odmian przez niego stworzonych. W Krzywczce był jeszcze jeden a myśle, że na pewno mają zaszczepione.
Padało w nocy, niewiele, ale zawsze to lepiej niż nic :)

Jolu, u ciebie ze słoncem problemów nie ma, raczej z wiatrami. Jak posadzisz przy murze będą miały jak w raju :)

Dalu, no właśnie. Trzeba sie pogodzić z rzeczywistością. Koniec z zakupami róż (chyba :wink: ) Pewnie się przerzucę na hortensje :;230

Ula witaj ;:196 Jeszcze chyba nie było cie w moim ogrodzie. Dziękuję za tyle miłych słów.
Ta róża to Flora Danica. Kolor ma właśnie taki jak na zdjęciu ;:108

Aga, ja tez nie lubie takich jednolitych iglastych ogrodów. Choć tam było wplecionych sporo liściastych.
Na ostatnim zdjeciu na pewno nie żurawka. Żuraweczka albo tiarella, nie jestem pewna, muszę zajrzeć do ściągi.
Jest bardzo ciemna, bo rosnie prawie w całkowitym cieniu, co nie jest bez znaczenia :wink:

Tajeczko, to nie są zdjęcia z mojego ogrodu tylko z Krzywaczki. U mnie iglaków trochę jest, ale wszytko raczej starsze okazy i to z tych sporych.
Część rabat mam wyściółkowanych, ale zawsze szkoda kasy na kore kiedy jest tyle fajnych roslin do kupienia :roll:
U mnie glina raczej trzyma wilgoć, ale ostatni deszcz spadł pewnie z miesiąc temu, więc i u mnie w końcu wyschła ziemia.

Grażynko, racja. Żurawki są świetne. Moja wina, bo trochę je zaniedbałam, więc nie mam co narzekać. Wczoraj wysadziłam jedną do donicy, może w końcu sie weźmie do życia.

Niby jestem na urlopie, niby pogoda sprzyjająca a nic mi robota w ogrodzie nie idzie. Dzień poszatkowany odprowadzaniem i przyprowadzaniem dziecka do szkoły, odrabianiem lekcji, gotowaniem, sprzątaniem. Nie wiem jak to jest, ale jak chodzę do pracy to jakoś wszystko sprawniej mi idzie :?
Nawet zdjęć aktualnych brak :oops:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ach... w tej ostatniej kwestii podzielam Twoje odczucia... choć akurat teraz urlop mi się marzy :wink:
Tyle bym mogła zrobić ;:224
A potem okazałoby się, że jest jak zwykle :;230

Pogoda u Ciebie dobra? U mnie zimno i deszczowo... brrr...
Ale niech podlewa...
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Pogoda, taka sobie. Zimno ale nie pada a przydałoby sie bardzo.
Właśnie przeżyliśmy pierwszy szkolny kryzys. Mały dzis się rozkleił i nie chciał zostać w szkole. Były płacze i szlochy :(
Kurcze, on się w tej szkole zwyczajnie nudzi :( Rysować nie lubi a do liczenia, które uwielbia jeszcze daleko :(
Poza tym nie ma kolegów, bo chodził do przedszkola poza rejonem i teraz czuje się wyizolowany. On z resztą ciężko nawiązuje nowe znajomości. Ech, szkoda mi tej mojej dzieciny. Życie jest ciężkie :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No bo nauka w szkole, to rysowanie, rysowanie i ...rysowanie :evil: Nawet dziewczynkom to już wychodzi bokiem, co dopiero chłopakom...wprowadzają to, gdzie się da, żeby uatrakcyjnić lekcje, bo komuś sie obiło o uszy, że dzieci lubią rysować.

Na pewno początki są trudne ;:196 ale myslę, że młody załapie nowe kontakty.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Dorotko :wit
moje dzieci były takie same ;) pierwsze kontakty z rówieśnikami i szkołą... szkoda gadać, płakałam razem z nimi.
Z resztą moja mama opowiadała to samo o mnie :lol:
Moi chłopcy musieli teraz zmienić szkoły ze względu na przeprowadzkę. Bałam się co będzie i jak to zniosą :roll:
Okazało się ,że strach ma wielkie oczy a poszło lepiej niż się spodziewaliśmy. Mały wracając pierwszego dnia krzyczał od progu:
- Ale super szkoła!!! :shock: :;230 :;230
Dorotko, będzie z każdym dniem lepiej! Trzymam kciuki! :uszy
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Będzie lepiej. Mój mały też trudno nawiązuje kontakty z rówieśnikami. Pierwsze dni w przedszkolu to koszmar, ale już jest lepiej. Ostanio liczył ile razy już był i że już wystarczy i więcej nie pójdzie.
Nie przypuszczałam, że w szkole ciągle sie rysuje. Przecież nie każde dziecko to lubi - mojego nudzi rysowanie.
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”